Umre yolcuları dualarla uğurlandı


Umre yolcuları dualarla uğurlandı


MARDİN (AA) - Mardin'in Midyat ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Umre'ye gidecek vatandaşlar dualarla uğurlandı.

Yeni Mahalle Hacı Sabri Cihan Kur'an Kursu önünde düzenlenen ve duygulu anların yaşandığı uğurlama törenine, Midyat İlçe Müftü Yardımcısı ve Kafile Başkanı Hıdır Atasal, Midyat Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal, Diyanet-Sen Midyat şube temsilcisi Zeyni Bedir ve çok sayıda Umre yolcusu ve yakınları katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan Atasal, Umre ziyareti sırasında nelere dikkat edilmesi gerektiği hususlarında detaylı bilgiler aktardı.

Atasal, "Hiç şüphesiz siz Allah'ın evine gidiyorsunuz. O ev ki, ibadet için yeryüzünde inşa edilen ilk evdir. Mekke'de kurulan o eve sizler misafir olarak gidiyorsunuz. Allah'ın ilk evi Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail'in (as) beraber kurdukları evdir. O gün, bugündür orası Allah'ın evidir" dedi.

Baysal da, "Hayırlı kervanın, hayırlı ve değerli yolcuları, ne mutlu ki bugünden sonra kutsal topraklarda, Kabe'de ve Mescid-i Haram'ın misafiri olacaksınız. Ne mutlu ki bugünden sonra kutsal topraklarda güzel yerleri ziyaret etme nasibine ulaşacaksınız. Dualarınızı bizlerden esirgemeyiniz. Gidişiniz sağlıklı, huzurlu ve mutlu olsun, gelişiniz de muhteşem olsun" diye konuştu.

Umreye yolcuları, Diyanet-Sen Midyat şube temsilcisi Zeyni Bedir'in okuduğu dua ve teşrik duaları ile uğurlandı.


https://www.malatyaguncel.com/umre-yolculari-dualarla-ugurlandi-334054h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.