CHP'de ön seçim


CHP'de ön seçim


KIRIKKALE / SİVAS / YOZGAT / NİĞDE (AA) - Kırıkkale, Sivas, Yozgat ve Niğde'de CHP'li üyeler milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla, sandık başına gitti.

Kırıkkale merkezde 5, ilçelere ise 8 sandığın kurulduğu ön seçimlerde, 2 bin 154 üye oy kullanıyor. Merkezde, Kırıkkale Lisesi'nde kurulan sandıklarda oy kullanan CHP'li üyeler, milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla, erken saatlerde okula gelmeye başladı. 

Milletvekili aday adayları kurdukları stantlarda oy kullanmaya gelen üyeleri karşılayarak, broşür ve çeşitli hediyeler verdi.

CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de 45 bölgede partililerin sandık başına gittiğini söyledi.

Ön seçimin en demokratik yöntem olduğunu belirten Önal, "Üyelerimizin ayağına giderek, onların düşüncelerini alıyoruz. Ön seçimle ilgili aday adaylarımızın tamamı ilçe, kasaba ve köyleri geziyor. Partimizde bir hareket var. Türkiye’de ve Kırıkkale’de en demokratik yöntem olan ön seçimi sadece CHP yapıyor. Diğer partilerde herhangi bir demokratik yöntem uygulanmıyor" dedi.

- Oy kullanmaya gelinliğiyle gitti

Kırıkkale'de oy kullanmaya gelinliğiyle giden Rabia Toprak ilgi çekti. Bugün düğünü olduğunu ve bunun oy kullanmasına engel teşkil etmediğini belirten Toprak, "Partimiz için en hayırlısı ne ise o olsun" dedi.

- Sivas

Sivas'ta da CHP'li üyeler milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla sandık başına gitti.  

Behrampaşa Ortaokulu'nda kurulan 10 sandıkta, 2 bin 15 üye oy kullanacak. Üyeler, okul önünde davul-zurna eşliğinde karşılandı. 

Üyelerin oyu ile 14 milletvekili aday adayı arasından 5 aday belirlenecek. 

- Yozgat

 Yozgat'ta CHP'li 739 üye milletvekili adaylarını belirlemek için Gülaylar İlkokulu'nda oy kullanacak. 

CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, seçimin demokratik bir yarış olduğunu ifade ederek, "Yozgat'ta 4 milletvekili aday adayımız var. Bugün yapılan ön seçimimiz başta partimiz olmak üzere tüm aday adaylarımıza ve Yozgat'a hayırlısı olsun" dedi. 

- Niğde

Niğde'de merkez ve ilçelerde kurulan 16 sandıkta, 4 bin 851 üye oy kullanacak. Atatürk Lisesinde CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve aday adayları oy kullanmaya gelen delegeleri kapıda karşılıyor.

Sandık başına giden üyelerin oyu ile 7 milletvekili aday adayı arasından 3 aday belirlenecek.

 


https://www.malatyaguncel.com/chpde-on-secim-334542h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.