Üniversite Öğrencileri, Kitap Okumaya Dikkat Çekti


Üniversite Öğrencileri, Kitap Okumaya Dikkat Çekti


5. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nda üniversite öğrencileri, kitap okumaya dikkat çekmek amacıyla Hacivat, Karagöz, Nasreddin Hoca ve Yunus Emre kostümleri giyerek, kitap okudu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş öğrencilere kitap sevgisini anlatmak için fuar alanında tarihe damgasına vurmuş isimlere yer verdi. İnönü Üniversitesi öğrencileri tarihi isimleri anımsatan kıyafetleri giydi. Öğrenciler, Nasreddin Hoca, Yunus Emre, Hacivat ve Karagöz kostümlerini giyerek, fuar girişinde ellerine aldıkları kitapları okudu ve ziyaretçilerin dikkatini okumaya çekti. Bu sene 5.'si düzenlenen Malatya Kitap Fuarı girişinde buluşan üniversiteli gençler, bir yandan kitap okuyarak dikkat çektikler bir yandan da yanlarında bulundurdukları dövizlerle mesajlar verdiler.

Dövizlerde, "Babandan daha çok oku evladım, evladı babasını geçemeyen hiçbir millet yükselemez", "Dört kitabın manasını okudum tahsil ettim. Aşka geline gördüm, bir uzun hece imiş", "Okuyorum o halde varım" ve "Hacivat okuyor cahillerden korkmuyor" gibi sloganlar yazıldı. Üniversiteli gençler, bu projedeki amaçlarının, "Hem geçmişi günümüze taşımak hem de kitap okumaya dikkat çekmek" olduğunu söyledi.

Üniversite Öğrencileri, Kitap Okumaya Dikkat Çekti

Üniversite Öğrencileri, Kitap Okumaya Dikkat Çekti


https://www.malatyaguncel.com/universite-ogrencileri-kitap-okumaya-dikkat-cekti-360078h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.