Niğde Belediye Başkanı Akdoğan’dan ’Koku’ Açıklaması


Niğde Belediye Başkanı Akdoğan’dan ’Koku’ Açıklaması


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kenti etkisi altına alan kokunun belediyenin arıtma tesisiyle alakası olmadığını, dereye birileri tarafından kimyasal döküldüğünü söyledi.

Akdoğan, Niğde Üniversitesi yetkilileri ile kokunun kaynağı olan Kızılca deresinde incelemelerde bulundu. Burada bir açıklamada yapan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Kızılca deresine Niğde Belediyesi evsel atık bırakmıyor. Bu su evsel atık su değildir. Bizim kanalizasyon suyumuz alttan binlik borularla Akkaya barajına doğru gidiyor. Bu suyla belediyenin atık su tesisinin bir alakası yok ancak, burada derinlikten oluşan bir su var. Bu su burada zaten 2 senedir duruyor. 2 yıl önce kanalizasyon atık sularını buradan almıştık. Bu suyun üzerine petrol türevi kimyasal dökülmesi bir vatan hainliğidir. Hem burada Akkaya barajının kirlenmesine hem Niğde'nin ve Bor'un kirlenmesine sağlık açısından da son derece zararlı bir kimyevi maddeyi bizler gördük. Bunu yapanların mutlaka cezalandırması gerekir" dedi.

Kızılca deresinin temizlenmesi için çalışma başlatacaklarını belirten Başkan Akdoğan, "Buranın temizlenmesi için şimdi bir çalışma başlatacağız. Ancak Niğde'deki teknolojinin bunu temizleyecek durumda değil. Burası özel malzemelerle temizlenmesi gerekiyor. Buradan kurtlar kuşlar ve insanlar zarar görmesin. Şuanda mevcut bir durum var, bu durum Akkaya barajından arıtma tesislerinden yada evsel atıklardan yata katı atık birliklerinden kaynaklanan bir durum değil, buraya tamamen dökülmüş petrol türü şuanda ne olduğunu bilmediğimiz bir kimyasalın atıldığı açıkça görünüyor. Buradan çevre müdürlüğümüzün almış olduğu bir numune var. Numunemiz şuanda Ankara Çevre Bakanlığını laboratuvarına erişmiş durumda bugün akşama kadar buradaki kimyasalın ne tür olduğunu akşam analiz sonucu bize verecekler. Şuan petrol türevi, mazottu benzin kurşun karışımı bir koku olduğunu üniversiteden gelen arkadaşlarımız ifade ediyorlar" şeklinde konuştu.


https://www.malatyaguncel.com/nigde-belediye-baskani-akdogandan-koku-aciklamasi-403125h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.