Soğuk Çermik cazibe merkezi olacak


Soğuk Çermik cazibe merkezi olacak


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın,Soğuk Çermik'te yapılan çalışmaları inceledi.

Soğuk Çermiğe yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Sami Aydın,"Soğuk Çermik Sivas'ımızın önemli değerlerinden bir tanesi ancak bu bölgede insanlar eşyasız bir şekilde geldiğinde ne yemek yiyeceği bir restoran ne çay içebileceği bir kafe bulabiliyordu hatta yağmur yağdığı zaman kafasını sokacak bir ortam dahi yoktu. Bu amaçla 544 metrekarelik kapalı bir alanı restoran ve kafe şeklinde planladık, inşaatı başladı bu yıl sonuna inşallah burayı tamamlamayı önümüzdeki sezon itibari ile de hizmete sokmayı hedefliyoruz. Ayrıca cami çok küçüktü mescit şeklinde orayı da genişletme çalışması başlattık aynı şekilde camimizi de bu projeyle tamamlamış olacağız. Bir diğeri vatandaşın ihtiyacını karşılayacak alışverişlerini yapabilmesi için ve belediyenin buradaki arkadaşlarımızın kullanabileceği idari bina şeklinde iki atlı bir yapı planladık onun da kabası bitti ince işleri devam ediyor. Burada bir piknik alanı oluşturduk şuan itibari ile 43 adet yeni çardak ilave ettik bölgede rekreasyon, yeşil alan düzenlemelerimiz devam ediyor"dedi.

Ahmet Turan Gazi Türbesine ulaşımı rahatlatacak bir proje üzerinde çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Aydın,"Burada henüz şeklinde karar vermediğimiz ama burası için ve Sivas için önemli olan Ahmet Turan Gazi Türbesi'ne ulaşımı rahatlatacak bir çalışma üzerinde araştırmalarımız devam ediyor. Bu teleferik sistemi de olabilir, yatay yaylı sistem olabilir vatandaşlar rahat bir şekilde türbeye ulaşacaklar. İnşallah daha sonra da dere içerisinde düzenlemelerimiz olacak. Burada bungolo evleri daha modern bir şekilde vatandaşımızın belli 3 günlük 5 günlük haftalık kiralayabileceği şekilde Paşabahçe Yamaç Evleri'nin farklı bir versiyonu tarzında düzenlemeler devam edecek. Soğuk Çermik bir cazibe bölgesi olacak inancındayız inşallah önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde bu bahsettiğimiz çalışmaları da şehrimize kazandırmak istiyoruz"diye konuştu.

Hem şehir içinde hem şehir dışında yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Aydın,"Şehir merkezinde çok yoğun çalışmalarımız var her bölgesinde alt yapı üst yapı ama sadece şehir içerisinde değil şehir dışında da yoğun çalışmalarımızın olduğunu göreceksiniz. Hem soğuk çermik hem sıcak çermik Sivas'ın inşallah ayrı çekim noktaları olacak bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Sivas'ın göç alabilmesi için sadece iş imkanlarının olmasının yeterli olmadığını ifade eden Başkan Aydın,"Gelişmiş şehirlerin, gelişmiş ülkelerin bir takım kriterleri vardır bunlardan bir tanesi de kişi başına düşen yeşil alan miktarıdır. İnsanlar gelir düzeyi arttıkça refah seviyesi yükseldikçe sadece evden işe, işten eve giden bir anlayışta değil gerektiği zaman çocuklarıyla, eşiyle, dostuyla gidebileceği, dinlenebileceği, yemek yiyebileceği alanlar istiyor. Diyoruz ya Sivas göç veriyor Sivas'ın göç alabilmesi için sadece istihdam yeterli olmuyor, sadece iş imkanlarının olması yeterli olmuyor bununla beraber sosyal olarak da, kültürel olarak da şehrin gelişmesi gerekiyor. Son yıllarda Sivas'ın nüfus olarak da arttığını görüyoruz merkez olarak ben inanıyorum ki şuan devam eden çalışmalarımızda tamamlandığı zaman Sivas ayrı bir görüntüye, ayrı bir sosyal alana, yeşil alana kavuşmuş olacak buda şehrin markalaşması noktasında diğer şehirlere göre daha ön plana çıkması noktasında şehrimize katkı sunacaktır. Biz bunu daha da artırmak istiyoruz şuan kişi başına düşen yeşil alan 5 metre, bunu 1 metre artırmak için 329 bin metre kare artırmamız gerekiyor. Bundan sonra 1 metre artırmak çok kolay bir hadise değil ama bizim hedefimiz bu oranı artırabildiğimiz kadar artırmak şuanda da bildiğiniz gibi hem şehrin doğusunda hem batısında kuzeyinde, güneyinde ve merkezinde yoğun bir şekilde yeşil alan park, bahçe çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın'a incelemelerde Başkan Yardımcıları Mahir Kuzucu, Kazım Özgan ile ÖZBELSAN Müdürü Şaban Kaya'da eşlik etti.

Soğuk Çermik cazibe merkezi olacak

Soğuk Çermik cazibe merkezi olacak

Soğuk Çermik cazibe merkezi olacak


https://www.malatyaguncel.com/soguk-cermik-cazibe-merkezi-olacak-458574h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.