Sosyal Bilimler Lisesi veli ve öğrencileri, okul yerinin değişmesine tepki gösterdi


Sosyal Bilimler Lisesi veli ve öğrencileri, okul yerinin değişmesine tepki gösterdi


Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ve velileri, okul yerinin değişmesine tepki gösterdi.

Akçakoca'da Sosyal Bilimler Lisesinin bir başkan okulun içine yerleştirilmesine tepki gösteren çok sayıda öğrenci ve veliler eylem yaptı. Eylem yapan grup hükümet konağına yürüdü. Kaymakam Mehmet Özer, aynı saatlerde düzenlenen Gaziler Günü programına grubu davet ederek ortamı yumuşatmaya çalıştı. Öğrenciler eski okulları olan Sosyal Bilimler Lisesi önünde toplanarak açıklamalarda bulundu. Başka okula gitmek istemediklerini ifade eden öğrenciler, "Biz bu okulu imtihana girerek kazandık ve okulumuz terk etmiyoruz. Okulumuzdan mezun olana kadar burada olacağız.

Sosyal Bilimler Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Belma Öztürk ise "Çocuklarımızı biz bu okulda daha iyi eğitim almaları için gönderdik. Kazanılan hak alınmaz. Çocuklarımız buradan mezun olana kadar çıkmayacağız" diye konuştu.

Kaymakamlık önünde toplanan veli ve öğrenciler o esnada düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programına Kaymakam Özer tarafından davet edilerek çelenk sunumuna katıldı. Gaziler günü programı sonrası kaymakam ile görüşen veliler tüm ikna çabalarına rağmen ikna olmadı. Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer ise yaptığı açıklamada, İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından bir heyetin, okullar ve derslikler konusunda bir çalışma yaptığını bu çalışma sonrasında Sosyal Bilimler Lisesinin, İmam Hatip Lisesine dönüşmesi ve Sosyal Bilimler Lisesinin ise Barboros Anadolu lisesiyle birleştirilmesi kararı alındığını ifade etti.


https://www.malatyaguncel.com/sosyal-bilimler-lisesi-veli-ve-ogrencileri-okul-yerinin-degismesine-tepki-gosterdi-466061h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.