Sarıgöl SGK Müdürü vatandaşı bilgilendiriyor


Sarıgöl SGK Müdürü vatandaşı bilgilendiriyor


Sarıgöl Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şube Müdürü Niyazi Kara, vatandaşlara el broşürü dağıtarak sigorta borçlarının yapılandırılması hakkında bilgilendiriyor.

Sarıgöl SGK Şube Müdürü Niyazi Kara, memurları ile birlikte esnafları ziyaret ederek sigorta borçlarının yapılandırılmaya başlandığını belirtti. Esnafa el broşürleri de dağıtan Kara vatandaşların mağdur olmamalarını istediklerini belirterek, "Haziran 2016 ve öncesi SGK'ya olan tüm borçlar ve gecikme cezaları yapılandırılıyor. Gecikme cezaları siliniyor, sadece enflasyon borcun aslına ekleniyor. Yapılandırılmış borcun tamamı peşin ödenirse, borca eklenen enflasyon farkının yarısı siliniyor." dedi.

İdari para cezalarının borç asıllarının yüzde 50'sinin gecikme, cezalarının ise hepsinin silindiğini belirten Niyazi Kara, "2014 sonu itibari ile kapanmış işyerlerine ait 50 TL'yi aşmayan alacaklara bağlı 100 TL'yi aşmayacak cezaların tamamı siliniyor. Daha önce yapılandırılan borçların kalan taksit tutarlar da yeniden yapılandırılıyor." diyerek, vatandaşlara SGK Sarıgöl Şubesi olarak her türlü kolaylığı sağlayacaklarını söyledi.


https://www.malatyaguncel.com/sarigol-sgk-muduru-vatandasi-bilgilendiriyor-466439h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.