Çıldır’da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü


Çıldır’da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü


Çıldır'da, "Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri kapsamında, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Çıldır Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen yürüyüşe, Çıldır Toplum Sağlığı Merkezi personelinin yanı sıra Çıldır İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Yazıcı ve vatandaşlar katıldı.

Çıldır Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Grup Başkanı Mahinur Bahçıvan yaptığı açıklamada, "Yürüyüş temel olarak her yaştan insanların kolaylıkla yapabildiği bir aktivitedir. Hareketsiz yaşam dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. Dünya genelindeki ölümlerin yüzde 6'sının hareketsizlik ile ilişkili nedenlere bağlı olduğu bildirilmektedir. Hareketsiz yaşamın meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 25'inin, diyabetin yüzde 27'sinin ve iskemik kalp hastalığının yüzde 30'unun ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca günde 10 bin adım atmaya çalışmak ise, kişinin motivasyonunu artırarak daha aktif bir yaşam sürmesini sağlar. Günde 10 bin adım bizim için çok önemli. Buna vurgu yapılır ve vatandaşımız bunu hedeflerse, daha sağlıklı bir yaşam sürmüş olurlar" diye konuştu.

Çıldır Toplum Sağlığı Merkezi önünden başlayan "Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam yürüyüşü" Çıldır Kaymakamlığı önünde sona erdi.


https://www.malatyaguncel.com/cildirda-saglikli-yasam-yuruyusu-481706h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.