İtfaiyeden kış öncesi baca uyarısı


İtfaiyeden kış öncesi baca uyarısı


Büyükşehir İtfaiyesi, kış ayları öncesinde baca yangınları ve zehirlenmelere karşı uyarıda bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kış mevsiminde yapılması gereken yangın güvenliği hazırlıkları için uyarıda bulundu. Büyükşehir İtfaiyesi, tıkalı bacalarda duman çıkışının sağlanamaması nedeniyle karbon monoksit zehirlenmelerinin yaşandığını belirterek baca temizliği ile bu olumsuz vakaların önüne geçilebileceğini vurguladı. Kış mevsimi başlamadan bacaların temizliğinin yapılmasının can ve mal emniyeti bakımından önem taşıdığını dile getiren yetkililer, temizlenmeyen soba bacalarının zaman içinde tıkanmalara sebep olduğunu, tahliye edilemeyen karbon monoksit gazlarının ölümlere, kurum tutuşmasının ise yangınlara neden olduğunu aktardı.

Baca temizliğinin kış gelmeden yapılması gerektiği belirtilen uyarıda, İtfaiye Daire Başkanlığı'nda eğitim alarak yetki belgesi edinmek suretiyle baca temizliğinin özel şirketlerce, ücretlendirmenin ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından belirlenen fiyat tarifesi üzerinden uygulandığı belirtildi.

Uyarıda ayrıca baca yangınlarının çatı yangınlarına sebebiyet vereceği hatırlatılarak, bacalarda sorun çıktığında 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiği vurgulandı. Yetkililer son olarak sıvı ve katı yakıtlı kazanların bacalarının altında bir kurum temizleme menfezi bulunması ve bu bacaların yılda en az 2 kez yetkili kişilere temizlettirilmesi, odun ve kömür gibi katı yakıtlar ile yüksek oranda is bırakan sıvı yakıtlar kullanıldığı taktirde de boruların ayda bir, bacaların ise 2 ayda bir temizlenmesi gerektiğini ifade ettiler.


https://www.malatyaguncel.com/itfaiyeden-kis-oncesi-baca-uyarisi-489445h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.