Kırklareli’nde 10 göçmen yakalandı


Kırklareli’nde 10 göçmen yakalandı


Kırklareli'nin Demirköy ilçesinden yasa dışı yollarla Bulgarıstan'a geçtikten sonra Bulgar polisi tarafından yakalanıp Türkiye'ye geri gönderilen 10 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Demirköy ilçesi Yeşil-Boztaş köyü yol ayrımında uygulama yapan jandarma ekipleri M.K.'nin yönetimindeki aracı durdurdu. Araçta 3 Afganistan, 7 Suriye uyruklu toplam 10 yabancı uyruklu göçmen yakalandı.

Şahısların, bir ay önce yasa dışı yollarla Türkiye'ye geldiklerini, İstanbul'da bir süre kaldıktan sonra Bulgaristan sınırına gelip, 1 gün boyunca ilerledikten sonra Bulgar polisi tarafından yakalanarak, değerli eşyalarına el konulup, darp edilip Türkiye'ye geri gönderildiklerini söyledikleri öğrenildi.

Demirköy Jandarma Karakol Komutanlığına getiren kaçaklar, gerekli işlemlerinin ve sağlık kontrollerinin ardından Pehlivanköy Merkezine teslim edildi. 3 Afganistan uyruklu şahsa 2 bin 507 lira, araç sahibi ve aracı kullanan M.K.'ye toplamda bin 795 lira para cezası verildiği öğrenildi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


https://www.malatyaguncel.com/kirklarelinde-10-gocmen-yakalandi-778432h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.