Fuara otonom robot damga vurdu


Fuara otonom robot damga vurdu


Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlemiş olduğu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında OKT Trailer iş birliği ile hayata geçirilen Otonom Robot ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

'Geleceğim Benimdir" sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin gelişimi ve öğrencileri meslek liselerini seçmelerine öncülük eden OKT Trailer, TÜBİTAK Fuarının açılışında boy gösteren ve yapay zeka teknolojisi kullanılarak üretilen Otonom Robotu fabrika üretim sahasında kullanmayı amaçlıyor.

Robotun hayata geçirilmesinde büyük payı olan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alan Şefi Erhan Dinçer Otonom Robot ile ilgili bilgi vererek, "Bu gördüğünüz robotumuz, Robot kulübü ve OKT Trailer firmasının ortaklaşa ürünü olarak yapılmıştır. Amacımız ileride fabrikada otonom sisteminin tasarlanmasıdır. Fabrikadaki ürünlerin taşınması organizasyonunda insanlara zarar vermeden tamamen belirlenen rota içerisinde otonom olarak çalışması hedeflenmektedir. Bu ürünü Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Bilişim ve Elektrik-Elektronik öğrencileri ile birlikte ortaklaşa olarak çıkardık. Robotumuz 950 rpm'le çalışan 6 tane bağımsız çalışan motordan oluşmaktadır. Bu 6 tane motor bağımsız olarak yönlendirebilmekte ve bunun sayesinde çok daha kıvrak hareketler yapabilmektedir. Bunun getirisi fabrikalarda büyük bir rahatlık olacaktır. Hızlı ve güçlü motorları bulunmaktadır. Bu motorları büyük yükleri taşımasında ona yardımcı olacaktır. Kendisi üzerine konulan 50 kilograma kadar yükü taşıyabilmektedir ve ayrıca arkasına takılacak bir trailer'ıda çekebilecek kapasitedir. Bu robot tamamen endüstri 4.0'a göre yapılmıştır. İnternetten, cep telefonundan ya da bulunan herhangi bir lokasyondan bilgiler girildikten sonra kendi başına otonom bir şekilde çalışması hedeflenmektedir. Bu şekilde sanayi endüstri 4.0'ı yakalamayı hedeflemekteyiz. Bunun üzerinde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Daha sonra OKT Trailer Firmasının Ar-Ge bölümüyle geniş çalışmalara devam ederek fabrikamıza bu ürünü kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Fuarın açılışına katılan OKT Trailer AR-GE Müdürü Ferda Peker ise "OKT Trailer olarak Mimar Sinan Meslek Lisesi'nin içinde bulunduğu bir robot projesine sponsorluk yaptık. Buradaki öğretmen ve öğrenci arkadaşlarla yapılan bir otonom robot aracının faaliyeti için bir proje gerçekleştirdiler. OKT Trailer adına bu projeye destek vermekten ötürü oldukça gururlu ve mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum "diye konuştu.

Fuara otonom robot damga vurdu

Fuara otonom robot damga vurdu


https://www.malatyaguncel.com/fuara-otonom-robot-damga-vurdu-950916h.htm

Bu haber Malatya Güncel - Son Dakika Malatya Haber sitesinden yazdırılmıştır.