Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 22 Mayıs 2024 - 14:41 Yorum: 0

Niğde’de 1 ay içinde ikinci uluslararası sergi

Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen, 31 ülkeden 74 sanatçının eserlerinin yer alacağı sergi 25 Mayıs’ta kapılarını açıyor.Niğde Belediyesi, 31 ülkeden 74 sanatçının eserlerinin yer alacağı, “Afrika’da Çocuk Olmak” temalı Uluslararas...

Niğde’de 1 ay içinde ikinci uluslararası sergi

Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen, 31 ülkeden 74 sanatçının eserlerinin yer alacağı sergi 25 Mayıs’ta kapılarını açıyor.
Niğde Belediyesi, 31 ülkeden 74 sanatçının eserlerinin yer alacağı, “Afrika’da Çocuk Olmak” temalı Uluslararası Resim Sergisi düzenleyecek. 25 Mayıs’ta Niğde Belediyesi Sanat Galerisi’nde 14.30’da açılacak sergi, 2 hafta boyunca ücretsiz ziyaret edilebilecek. Niğde Belediyesi, kültürel ve sanatsal etkinliklerini hız kesmeden sürdürüyor. Geçtiğimiz Nisan ayında, 9 ülkeden 21 sanatçının orijinal eserlerinin yer aldığı uluslararası resim sergisine ev sahipliği yapan Niğde Belediyesi, 25 Mayıs Cumartesi günü benzer bir etkinliğe daha imza atacak. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yaptığı açıklamada, uluslararası sergiye tüm sanatseverleri davet etti.
Niğde Belediyesi’nin geçtiğimiz Nisan ayında da benzer bir etkinlik düzenlediğini hatırlatan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Hem dünyanın dört bir yanından gelip eserlerini sergileyen sanatçılara hem de sergiyi gezmek için il dışından gelen vatandaşlarımıza Niğde’mizi tanıtma imkanı bulduk. Bu tür etkinliklerle sanatseverlerimizin beklentilerini karşıladığımız gibi ilimizi her yönüyle tanıtmaya gayret ediyoruz” dedi.
Niğde Belediyesi olarak son yıllarda ulusal ve uluslararası kültürel etkinliklere ağırlık verdiklerine işaret eden Başkan Özdemir, “Atıl vaziyetteki bir kilise iken Sanat Galerisi’ne dönüştürdüğümüz Eski Ermeni Kilisesi, sadece sergi açılan bir mekan olmaktan çıktı, artık farklı ülkelerdeki sanat galerilerinin tercih ettiği bir sanat galerisi haline geldi. Geçtiğimiz Nisan ayında düzenlediğimiz Uluslararası sergi de First Art Wish Galerisi’nin tercihi ile gerçekleştirilmişti. Bu olumlu gelişmelerin Niğde’mizin turizmine ve kültürüne önemli katkı sunacağını umut ediyorum” diye konuştu.
Düzenlenecek serginin küratörlüğünü üstelenen Ressam Sefa Büte ise yaptığı açıklamada Niğde’de neredeyse her ay uluslararası bir kültürel ve sanatsal etkinlik düzenleniyor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Böylesine önemli etkinliklere öncülük eden Niğde Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e tüm sanatseverler adına teşekkür eden Büte, “25 Mayıs’ta açılacak olan sergide, Afrika Kıtası’ndaki yer altı zenginliklerinin üzerinde yaşayan çocukların ve halkın hatırlanıp, sömürü düzenine karşı duran güzel yürekli insanlarla güç birliği oluşturmak amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu