Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 19 Nisan 2024 - 12:23 Yorum: 0

Niğde’deki okullarda tuz ve şeker kullanımı konusunda eğitimler verilecek

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı arasında ’Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları İle Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tazı Önerileri Eğitimi’ Projesi iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokolün ardın...

Niğde’deki okullarda tuz ve şeker kullanımı konusunda eğitimler verilecek

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı arasında ’Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları İle Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tazı Önerileri Eğitimi’ Projesi iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokolün ardından okullarda bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri verilecek.
Gönüllülük esasına göre okullardaki personel, öğrenci ve velilere verilecek eğitimlerde, böbrek sağlığı ve böbrek hastalıkları başta olmak üzere, aşırı şeker ve tuz tüketiminin insan sağlığına zararları, aşırı tüketimin oluşturduğu şeker hastalığı (diyabet) ve yüksek tansiyon (hipertansiyon) gibi hastalıklar ve bu hastalıklardan korunma, doğru beslenme, sağlıklı alışkanlıklar edinme, sporun hayatımızdaki yeri konularında bilgilendirmeler yapılacak.
Süresi 2 yıl belirlenen protokol gereği, uygulanmaya başlanan eğitimlerde ihtiyaç duyulan maddi kaynak ve basılı materyaller Türk Böbrek Vakfı tarafından sağlanacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber