Türkiye’de gübre, toprak, bitki ve su analizi yapabilen özel sektördeki 10 laboratuvardan biri olan Nilüfer Tarımsal Analiz Laboratuvarı, Nilüfer başta olmak üzere Bursa’da tarımsal üretimde verimliliğin artırılması, kırsalda refahın ve çif...
Türkiye’de gübre, toprak, bitki ve su analizi yapabilen özel sektördeki 10 laboratuvardan biri olan Nilüfer Tarımsal Analiz Laboratuvarı, Nilüfer başta olmak üzere Bursa’da tarımsal üretimde verimliliğin artırılması, kırsalda refahın ve çiftçilerin kazancının yükselmesinde büyük bir ihtiyacı karşılıyor.
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, yaptığı açıklamada, bilinçli tarımsal üretimi yaygınlaştırmak hedefiyle çalışmalar yürüttüklerine dikkati çekerek, toprak, bitki, sulama suyu ve gübre analizi konularında tarımsal üretim ile iştigal eden üreticilere ve gübre üreticilerine hizmet vermek, bilimsel yöntemlere göre bitki besleme konusunda üreticilere rehberlik etmek amacıyla önemli bir adım attıklarını söyledi.
Nilüfer Tarımsal Analiz Laboratuvarı’nın 11 Nisan 2023’te ULUTEK Ar-Ge gelişim merkezinde "Tarımsal Amaçlı Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarlarının Kuruluş, Yetki ve Denetim Genelgesi" uyarınca Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden yetki belgesini alarak faaliyetine başladığını aktaran Özdemir, Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) işbirliğinde bu laboratuvarın bölgede önemli bir işlevi yerine getireceğini anlattı.
Her geçen gün hizmet kapsamını genişleten kaliteyi ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan Nilüfer Tarımsal Analiz Laboratuvarı’nın 25 Nisan itibarıyla Türk Standartları Enstitüsünden TSE EN-ISO 17025 standardı belgesini aldığına dikkati çeken Özdemir, laboratuvarın, bitki besleme uzmanı akademisyen Prof. Dr. Murat Ali Turan danışmanlığında Dr. Saliha Dorak sorumluluğunda ve yeterliliğini kanıtlamış uzman personelleri ile bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyerek güncel standart metotlar çerçevesinde hizmet verdiğini anlattı.
Özdemir, ülkenin tüm bölgelerinde yetiştiriciliği yapılan hemen hemen tüm bitkiler için gübreleme ihtiyaçları hakkında bilgi verebilecek uzman personellere sahip olan laboratuvarın toprak analiz sonuçlarını 5 iş günü, gübre analiz sonuçlarını 2 iş günü ve sulama suyu analiz sonuçlarını 1 iş günü içinde olacak şekilde en kısa sürede üreticilerin bilgisine sunduğunu söyledi.
Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen laboratuvarın Türkiye’de özel sektörde alanındaki özellikle gübre analizlerinde 10 laboratuvardan biri olduğunu vurgulayan Özdemir, her yıl belirlenen ürünlerde Nilüfer kırsal mahallesinde bulunan üreticilere destek vermek için 500 analizin ücretsiz gerçekleştirildiğini belirtti
Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) Başkanı Süleyman Ayyılmaz ise özel bir firmadan Nilüfer Belediyesi tarafından devralınan ve bir protokol anlaşması ile işletmesinin NİLKOOP’a devredilen laboratuvarda alanında uzman 5 personelin çalıştığına dikkati çekerek, Bursa Uludağ Üniversitesi Ulutek Teknopark’ta bulunan laboratuvarda bugüne kadar toprak sulama suyu ve bitki analizlerini yaptıklarını anlattı.
Son aldıkları TS EN 17025 TURKAK Akreditasyon belgesiyle birlikte analiz alanını genişlettiklerini ve gübreyi de dahil ettiklerini dile getiren Ayyılmaz, "Nilüfer bölgesinde tarımsal üretimin verimliliği açısından gübre, toprak, sulama suyu bitki ve gübre analizlerini bilimin ışığında en iyi şekilde yapıyoruz. Türkiye’nin alanında uzman personele sahip tüm kapsamlarsa yetkili ve toprak sulama suyu kimyasal gübre organik ve organomineral gübre analizlerinin bir çok parametrelerin de akredite olan nadir özel laboratuvarından birisine sahibiz. Gerçekten Bursa için Nilüfer için çok önemli bir laboratuvar" dedi.
Önce Nilüfer sonra Bursa ve civarındaki çiftçilere daha geniş hizmet verebileceklerini belirten Ayyılmaz, "Sanayinin, yapılaşmanın ve göçün yoğun olmasına rağmen Nilüfer topraklarının yüzde 65’inden fazlası tarıma uygun. Bu yüzden yüzde 65’lik kısmı nasıl kurtarabiliriz, geleceğe nasıl verimle ulaştırabiliriz mücadelesini veriyoruz. Laboratuvar da bizim bu mücadelemizde en önemli destekçimiz oluyor" diye konuştu.
Ayyılmaz, başta Uludağ Üniversitesi olmak üzere bir çok belediye ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve bu alanda hizmet veren bir çok firma ve büyük çiftçilerle analiz ve projeler konusunda dayanışma halinde çalıştıklarını ifade etti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Kariyer Büro Sendikası Genel Başkanı Tolga Akgül, "Merkez teşkilatlarda görev yapan bazı kariyer mesleklerimiz, geri çekildiği ifade edilen düzenlemedeki tutarlardan daha da fazlasını hak etmektedir, 666 sayılı KHK bu ekonomik koşullarda kariyer meslekler
Bolu’da kurulan halk pazarındaki balık tezgahları, Karadeniz’de etkili olan olumsuz hava şartlarından etkilendi. Hamsinin yer almadığı tezgahlarda vatandaşlar istavrite yöneldi.İhsaniye Mahallesi’nde kurulan pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, balık tezg
Logo Yazılım ve İş Bankası iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Fatura Finansmanı’ ürünü, vadeli e-faturaların vade tarihinden önce nakde çevrilmesini sağlayarak işletmelerin nakit akışını güçlendiriyor.Logo Yazılım ve İş Bankası iş birliğiyle ‘Fatura Finansma
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret eden Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) bünyesinde kurulan Türk Yatırım Fonu’nda Kırgızistan’a yapılan yatırımlar için önemli teşvik
Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, 2026 hedefleriyle ilgili "Bugün Diyarbakır iş dünyası, geçmiş yıllarla kıyaslanamayacak ölçüde güçlü, umutlu ve dinamiktir. DİSİDER olarak bu gelişimin öncü aktörl
Kasım ayında merkezi yönetim bütçe giderleri 1 trilyon 250,1 milyar TL, bütçe gelirleri 1 trilyon 419,6 milyar TL ve bütçe fazlası 169,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Ocak-Kasım döneminde merkezi yönetim bütçe giderleri 12 trilyon 842,6 milyar TL, bütçe g
Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Tapu dairelerinde Aralık ayının ikinci haftası itibarıyla yapılan satış işlem sayısı 3 milyonu geçti. Yıl sonuna kadar satışların 3,2 milyon seviyesine yaklaşması bekleniyor. Konut satışlarının da geçen yıla göre a
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonom
Güllü’nün oğlu savcıya müşteki olarak ifade verdi: "Atacağım camdan, atlayacak mısın camdan kelimelerini ablam Tuğyan söylüyor"
Kayseri’de esnaf, boğazına şeker kaçan bebeği heimlich manevrasıyla kurtardı... O anlar kamerada
03Bitlis’te okullar bir gün süreyle tatil edildi
04Kırıkkale’de park halindeki otomobil yandı
05Tokat Belediyesi’nde dinleme cihazı soruşturmasında 2 kişi tutuklandı
06Yalnız yaşayan yaşlı adam yangında hayatını kaybetti
07Kocaeli’de 16 yaşındaki genç evde başından vurulmuş halde bulundu
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük