Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 01 Nisan 2023 - 13:13 Yorum: 0

Obezite Okulu sayesinde kilo verdiler

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Obezite Okulu'na devam ederek zayıflayan hastalara başarı belgesi verildi.

Obezite Okulu sayesinde kilo verdiler

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Obezite Okulu'na devam ederek zayıflayan hastalara başarı belgesi verildi. Bir yıl süren Obezite Okulu'nda toplam 60 kişi, 616 kilo verdi.

Çağın en büyük sorunlarından olan obezite ile mücadele dahilinde Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde açılan Obezite Okulu'na başvuran hastalar, fazla kilolarından kurtuldu. Bir yıl süren eğitim sonunda 50 kiloya kadar zayıflayan hastalar olurken, hastane idarecilerinin katılımıyla zayıflamada başarı gösteren hastalara başarı belgesi verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Obezite Okulu Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Burcu Almacan İnce, "Ülkelerin önemli sorunlarından biri olan obezite, insan vücudunda yağ kütlesi miktarının kemik, kas ve su gibi diğer bileşenleri içeren yağsız kütleye göre aşırı miktarda artmış olması durumudur. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir. Teknolojinin artmasıyla yaşam kolaylaşmış, hareketlerimiz kısıtlanmıştır. Hastanemiz bünyesinde obezite, diyabetli hasta ve hasta yakınlarını obezite ve diyabetin yönetilmesi ve önlenmesi konusunda eğitmek ve bu konularda toplumun farkındalığını artırmak amacıyla Obezite Okulu'nda yaptığımız 6 modülden oluşan programımız yaklaşık 12 ay sürdü. Sadece kilo vermek değil, sağlıklı yaşam ve beslenmeyi bir alışkanlık haline getirmek, verilen kiloların geri alınmasını önlemek amacıyla okulumuzda uzman hekimler, fizyoterapist, psikolog, diyetisyen, hemşire eşliğinde teorik ve pratik olarak davranış değişikliği sağlayacak eğitimler verildi" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber