MENÜ

Ödülünü Müjdat Gezen’den alan Binnur Kaya gözyaşını tutamadı: ‘Rüyada gibiyim’

Ataşehir Belediyesi’nin 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında düzenlediği özel gecede, Türk tiyatrosunun köklü mirası bir kez daha sahneye taşındı. İsmail Dümbüllü ödülünü alan Binnur Kaya sahnede duygu dolu anlar yaşadı. Ödülü takdim eden usta sanatçı Mü

Yayınlanma: 28 Mart 2026 12:05 Güncelleme: 28 Mart 2026 10:45
Ödülünü Müjdat Gezen’den alan Binnur Kaya gözyaşını tutamadı: ‘Rüyada gibiyim’
Ataşehir Belediyesi’nin 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında düzenlediği özel gecede, Türk tiyatrosunun köklü mirası bir kez daha sahneye taşındı. İsmail Dümbüllü ödülünü alan Binnur Kaya sahnede duygu dolu anlar yaşadı. Ödülü takdim eden usta sanatçı Müjdat Gezen de ödüle layık görülen Binnur Kaya hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.
İsmail Dümbüllü Ödülü’nü takdim eden usta sanatçı Müjdat Gezen, gecede yaptığı konuşmada ödüle layık görülen Binnur Kaya hakkında övgü dolu ifadeler kullandı. Kaya’yı "son jenerasyonun en sevilen isimlerinden biri" olarak nitelendiren Gezen, "Artık ‘yetenekli’ demek yetersiz kalır; yeteneği aşmış, kariyer sahibi bir sanatçı. Ben onu bir meslektaşım olarak hayranlıkla izliyorum" dedi.
Usta sanatçı, tiyatronun insanlık tarihi kadar köklü bir sanat olduğuna da dikkat çekerek, "İnsan var oldukça tiyatro da var olacak. Çünkü tiyatro insana insanı anlatan bir sanat ve materyali de insandır" ifadelerini kullandı. Türk tiyatrosunun geleceğine dair umutlu olduğunu vurgulayan Gezen, genç kuşağa işaret ederek, "Pırıl pırıl tiyatro öğrencilerimiz ve çok değerli eğitmenlerimiz var. Tiyatroyu da hayatı da öğreten insanlar sayesinde geleceğe umutla bakıyorum" diye konuştu.
Binnur Kaya: "Benim için rüya gibi"
İsmail Dümbüllü Ödülü’nü alan Binnur Kaya çok mutlu ve heyecan dolu olduğunu belirterek, "Çok kıymetli olan bu ödülü aldığım için çok mutluyum, çok duyguluyum. Pırıl pırıl genç arkadaşlarım, tiyatro öğrencileri; oyunlara gitmişler, seyretmişler ve bu ödülü bana layık görmüşler. Bunun için çok duygulanıyorum. Ayrıca bu ödülü Müjdat hocanın elinden alıyor olduğum için de çok duyguluyum. Benim için rüya gibi bir şey. Bizim teşekkürümüz, işimizi iyi yapabilmektir. Kıymetli vaktinizi ayırdığınız ve oyunlarımızı, filmlerimizi, dizilerimizi seyrettiğiniz için çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Başkan Adıgüzel: "Bu ödül vefayı ve umudu sergiliyor"
Tiyatro adına gerçekleşen bu anlamlı geceyi konuklarla ve eşi Elif Duygu Adıgüzel ile birlikte izleyen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Böyle anlamlı bir günde sizleri ağırlamak bizim için büyük bir mutluluk. Tiyatro, bazen bizi gülümseten bazen düşündüren bazen sahnede kendimizden bir şey bulduğumuz bizim için çok sihirli bir sanat ürünüdür. Bir yandan da usta çırak ilişkisiyle gelişen bir kültürü var. İsmail Dümbüllü gibi büyük ustaların mirası, sadece hatırlanmakla değil, sahnede yaşatıldıkça anlam kazanır. Binnur Hanım’a takdim edilen bu ödül de, tiyatro geleneğimizin usta çırak ilişkisiyle nasıl geleceğe taşındığını gösteren, bir yandan vefayı bir yandan da umudu sergileyen kıymetli bir iş. Sayın hocamız Müjdat Gezen’e tiyatroya ve Ataşehir’e olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu anlamlı gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz de, göreve geldiğimiz ilk günden beri, ‘Ataşehir sanatla ve kültürel etkinlikleriyle konuşulan bir kent olsun’ diye çalışıyoruz. Ataşehir’deki her komşumuz için sanat erişilebilir olsun ve sanatın aydınlık yüzüyle tüm mahallelerimiz buluşsun istiyoruz."
Elif Duygu Adıgüzel: "Umarım Türkiye’de sanatın ışığı hep parlar"
Başkan Onursal Adıgüzel’in eşi Elif Duygu Adıgüzel de sahnede Müjdat Gezen ile tiyatroya dair bir anısını paylaşarak, "23 sene önce sevgili hocam Müjdat Gezen’in yaz kampında drama atölyesine katılmıştım ve inanın o kadar etkilenmiştim ki, bize yaklaşımından, her hikâyeyi o kadar güzel anlatmıştı ki. Orada Şevket Çoruh ve Bülent hocamız gibi çok değerli hocalarla çalışmıştık. Sonrasında, lise yıllarımda ben Turgut Özakman’ın Töre oyununu canlandırmıştım ve liselerarası yarışmada bir ödül almıştık. Umarım Türkiye’de sanatın ışığı hep parlar. Bir kadın olarak, bugün Binnur hanımın aldığı ödülden ben çok büyük gurur duydum. İyi ki tiyatro var, Dünya Tiyatro Günü’nüz kutlu olsun" dedi.
Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) tarafından verilen ve MSM Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencilerinin oylarıyla belirlenen İsmail Dümbüllü Ödülü, genç tiyatrocuların seçimiyle verilmesi bakımından Türkiye’de özgün bir nitelik taşıyor. Sanat camiasında saygın bir yere sahip olan ödül, tiyatro geleneğinin kuşaktan kuşağa aktarılmasında önemli bir rol üstleniyor.
Bugüne kadar; Münir Özkul, Gazanfer Özcan, Altan Erbulak, Nejat Uygur, Suna Pekuysal, Savaş Dinçel, Ali Sürmeli, Bülent Kayabaş, Altan Erkekli, Ferhan Şensoy, Levent Kırca, Demet Akbağ, Metin Serezli, Genco Erkal, Rasim Öztekin, Yılmaz Erdoğan, Zihni Göktay, Hümeyra, Erol Günaydın, Vahide Gördüm, Cem Yılmaz, Fırat Tanış, Serkan Keskin, Zafer Algöz, Erkan Can, Ali Poyrazoğlu, Melek Baykal, Ayşen Gruda, Metin Akpınar, Meral Çetinkaya ve Nevra Serezli gibi Türk tiyatrosuna damga vurmuş pek çok değerli ismin layık görüldüğü ödül, bu yıl da geleneğin sürekliliğini vurgulayan anlamlı bir buluşmaya sahne oldu.
Tiyatro Günü bildirisi okundu, "Pembe Pırlantalar" sahnelendi
Program kapsamında ayrıca, oyuncu Çiçek Dilligil tarafından Dünya Tiyatro Günü Bildirisi okundu. Bildiri, tiyatronun toplumsal birleştirici gücüne ve kültürel önemine dikkat çekti.
Ödül töreninin ardından sahne, sevilen tiyatro oyunu "Pembe Pırlantalar"a bırakıldı. Renkli anlatımı ve güçlü oyunculuk performanslarıyla beğeni toplayan oyun, izleyicilere sanat dolu ve unutulmaz bir akşam yaşattı.
ETİKETLER: Ödülünü, Müjdat, Gezen’den, alan, Binnur
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Merkezefendi Kent Tiyatrosu Kısa Oyunlar Festivali ile sanatseverleri buluşturuyor

Merkezefendi Kent Tiyatrosu Kısa Oyunlar Festivali ile sanatseverleri buluşturuyor

Merkezefendi Kent Tiyatrosu, yazarlık ve oyunculuk kursiyerlerini aynı sahnede buluşturarak özgün kısa oyunlardan oluşan özel bir festival programı hazırladı. Kursiyerlerin kaleminden çıkan metinler, yine kursiyer oyuncuların yorumuyla sahneye taşınarak i

Çorum’da nevruz coşkusu

Çorum’da nevruz coşkusu

Baharın müjdecisi Nevruz, Çorum’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.Valilik ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Hasanpaşa Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla ba

Nilüfer’de "700 Yıllık Çeşme Kültürü" sergisi kapılarını açtı

Nilüfer’de "700 Yıllık Çeşme Kültürü" sergisi kapılarını açtı

Nilüfer Kent Konseyi Kent Kültürü Çalışma Grubu’nun ilk etkinliği olan "700 Yıllık Çeşme Kültürü" sergisi, Bursa’nın tarihi su mimarisini ve kentin hafızasında yer edinen çeşmeleri Konak Kültürevi’nde sanatseverlerle buluşturdu.Bursa’nın köklü geçmişine t

Bursa’da çocuklarla edebiyat buluşması

Bursa’da çocuklarla edebiyat buluşması

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Benim Bir Hikâyem Var’ söyleşinde çocuklarla bir araya gelen Yazar Burcu Ural Kopan, hikâye anlatıcılığı üzerine sohbet etti.Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafınd

Tomarza’da Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

Tomarza’da Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde Nevruz Bayramı düzenlenen programla kutlandı.Tomarza Kaymakamlığı koordinesinde Yatılı Bölge Okulu’nda gerçekleştirilen programa; Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, Tomarza İlçe Jandarma Komutanı Kadir Er, Tomarza İlçe Milli

Nazilli Belediyesi’nden Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel gösterim

Nazilli Belediyesi’nden Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel gösterim

Nazilli Belediyesi Tiyatro Grubu’nun hazırladığı "Oynatmaya Az Kaldı" adlı oyun, Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında sanatseverlerle buluşacak.Yönetmenliğini Aslı Kaymak Işıklı’nın üstlendiği oyun, 27 Mart Cuma günü saat 20.30’da Mehmet Yüzügüler Kültür Merk

İncir uyutması, adını 2-3 saat uykuya bırakılmasından alıyor, geleneksel tadıyla sofraları süslüyor

İncir uyutması, adını 2-3 saat uykuya bırakılmasından alıyor, geleneksel tadıyla sofraları süslüyor

Anadolu’nun kadim mutfak kültürüne ev sahipliği yapan Yozgat’ta, geleneksel lezzeti ‘İncir Uyutması’ sofralardaki yerini koruyor. Sadece üç malzeme ile hazırlanan ancak kıvamını alması için saatlerce uyutulan bu tatlı, hem hafifliği hem de besleyiciliği i

İsmail Sarıçay’ın 15. kitabı "Hasret" raflarda

İsmail Sarıçay’ın 15. kitabı "Hasret" raflarda

Balıkesirli Eğitimci-Yazar İsmail Sarıçay’ın 15. kitabı yayınlandı. Anı, masal, biyografi, Roman, şiir ve kültürel alanlarda pek çok esere imza atan eğitimci, yazar ve şair İsmail Sarıçay, Sidas Medya tarafından yayınlanan yeni şiir kitabı ‘Hasret’ ile yi

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:49
Güneş 06:11
Öğle 12:37
İkindi 16:07
Akşam 18:52
Yatsı 20:10

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17