Eğitim ve öğretim yılı sonunda düzenlenen ve gençleri ifsat eden mezuniyet baloları hakkında eğitimci ve ebeveynlere uyarılarda bulunan İlhan, mezuniyet kutlamalarının yapılış şeklinin kültür ve inanca ait olan bir kutlama şekli olmadığını söyledi. Okulla
Eğitim ve öğretim yılı sonunda düzenlenen ve gençleri ifsat eden mezuniyet baloları hakkında eğitimci ve ebeveynlere uyarılarda bulunan İlhan, mezuniyet kutlamalarının yapılış şeklinin kültür ve inanca ait olan bir kutlama şekli olmadığını söyledi.
Okullarda dönem sonu yapılan mezuniyet törenlerinin inanç ve kültürde yeri olmadığını belirten İlhan, toplumun gelenek ve görenekleriyle uyuşmayan bu programların yapılmaması gerektiğini ifade etti.
Milli Eğitim sisteminde asıl olanın çocukların ahlaklı bireyler olarak yetiştirilmesi olduğunu vurgulayan İlhan, son yıllarda gerçekleştirilen bazı yıl sonu etkinliklerinin örf ve adetlerle bağdaşmadığını dile getirdi.
"Ahlak dışı bir takım nahoş olayların yaşanmasıyla sıkıntılar meydana gelmektedir"
Mezuniyet ve veda programlarında gerekli hassasiyetin gösterilmediğini belirten İlhan, "Özelikle çocukların veda programlarında milli eğitimin bu konuda hassasiyetle yaklaşımının olmaması, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki yetkili arkadaşların bu konuda tamamen sahaya hakim olmayışı nedeniyle özellikle bazı öğretmenler ve idareciler yıl sonu etkinliklerini bizim kültür ve inancımıza uymayacak şekilde bir takım programlar yapmaktalar. Çocuklar bu programlarda ahlak dışı bir takım nahoş olayların yaşanmasıyla sıkıntılar meydana gelmektedir. Bundan dolayı önümüzdeki yıllarda bu konu ciddi anlamda milli eğitim tarafından gündeme alınmalı ve dikkat edilmelidir." dedi.
İlhan, mezuniyet programlarının İslami ölçüler, milli ve manevi değerler çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, gençlerin ahlaki gelişimini zedeleyecek etkinliklerden uzak durulmasının önemine dikkat çekti.
"İnanç ve ahlaki değerler ön planda tutulmalı"
Ebeveynlere tavsiyelerde bulunan İlhan, velilerin okul yönetimlerinin bu tür faaliyetleri karşısında kendi değerlerine sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.
İlhan, "Özellikle anne babalara tavsiyemiz bir takım yaptırımlarla karşılaşmalarına rağmen öğretmen veya okul idarelerinin bu tür çalışmalarına karşı kendi ahlaki erdemlerini ortaya koysunlar. Özellikle de bu konularda kendileri kendi inanç değerlerini ön plana çıkarsınlar." ifadelerini kullandı.
"Adının milli olması yeterli değil içeriğinin doldurulması lazım "
Türkiye'deki eğitim sisteminin milli bir karakter taşımadığını savunan İlhan, mevcut sistemin Batı merkezli modellerden etkilendiğini ifade ederek "Biliyorsunuz Türk Milli Eğitimi batıcı bir eğitim sistemini örnek almıştır. Bundan dolayı özellikle 1948 yılından beri Fulbright eğitim sistemi üzerinden Türkiye'deki eğitim sistemi şekillenmiş. Önce İngiliz modeliyle şu anda da Amerika sistemiyle harmanlanmış bir eğitim modeli var. Her ne kadar adına yerli, milli eğitim sistemi desek de Türkiye'de maalesef henüz milli bir eğitim sistemi oluşturulmuş değildir. Biz dernek olarak bunun ön plana çıkması için gayret ediyoruz. Adının milli olması yeterli değil içeriğinin doldurulması lazım. Velilerimizin de özellikle bu çalışmalarda çocuklarını çok sıkı bir şekilde takip etmesi lazım. Son zamanlarda madde bağımlılığının arttığı bir ortamda, ahlaksızlığın ön plana çıktığı bir ortamda ve özellikle bir takım okullardaki çocukların yozlaşma kültüründen ve medyadan etkilenmeleri neticesinde çocuklarımızın kendi öz değerlerinden uzaklaşması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Bu konuda anne babaların özellikle çevresindeki çocukları ve kendi çocuklarını iyi takip etmeleri, milli ve manevi değerlerimizi aşılayacak şekilde bir eğitim sistemi ön plana almaları, üzerlerine düşen görevleri yapmaları ve takip etmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.
"Eğitimde herkes üzerine düşen görevi yapmaya çalışıyor ancak yeterli değiliz"
Eğitim camiasının büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten İlhan, öğretmenlerin ahlaklı, onurlu, erdemli ve şuurlu bireyler olmalarının toplumun geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
İlhan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"18 milyon öğrencimizin olduğu ve bir milyon 200 binden fazla öğretmenimizin olduğu büyük bir eğitim camiası var. Bunun yanı sıra sadece eğitim camiası değil yüzbinlerden oluşan diyanet camiası ve din görevlilerimiz var. Bunun yanında Türkiye’mizde önemli bir görev gören sivil toplum kuruluşlarımız var. Herkes üzerine düşen görevi yapmaya çalışıyor ancak yeterli değiliz. Büyük bir potansiyel olan eğitim camiasındaki insanlarımızın özellikle öğretmenlerimizin ahlaklı, onurlu, erdemli ve şuurlu olması lazım ki çevresinde yaşanan bütün sıkıntılara rağmen bu manada yol gösterici olmaları lazım. Anne babalarda bu insanlara destek vermeli ve çocuklarımızı birilerinin ellerine bırakmamalıyız." (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın gelecek hafta Rusya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu. Arakçi, Moskova’da iki ülke devlet başkanlarının katılımıyla yapılacak görüşmelerde bölgesel iş b
Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansından (Rosaviatsiya) yapılan açıklamada, Moskova’daki 4 havalimanında uçuş güvenliğinin sağlanması amacıyla uçakların iniş ve kalkışlarına geçici kısıtlama getirildiği bildirildi. Şeremetyevo Havalimanından yapılan açı
Rusya Merkez Bankası, maliye politikası parametrelerinde değişiklik olması durumunda para politikasını yeniden düzenleme olasılığını dışlamadığını bildirdi. Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, "Rusya Merkez Bankası Yönetim Kurulu, 23 Ekim
Pasifik Okyanusu'nda bu yılın en güçlü fırtınalarından biri olarak kayıtlara geçen Champi Tayfunu, Tayvan'da günlük hayatı olumsuz etkiledi. Tayfunun yaklaşması üzerine ülkenin büyük bölümünde okullar ve kamu kurumları kapatılırken hava ulaşımında yüzler
Rusya ve Ukrayna arasında 2022 yılında başlayan savaş, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da yaşanan en kanlı ve sıcak saldırılara sahne oluyor. 4 yılı aşkın bir süredir devam eden savaşta binlerce asker ve sivil hayatını kaybetti. Savaşın başladığ
Ekvador’un başkenti Quito’da etkili olan şiddetli yağış ve dolu, cadde ve yolların su altında kalmasına neden oldu. La Comuna, La Gasca ve La Mariscal mahallelerinde su birikintileri ulaşımı olumsuz etkiledi. Yağışlardan La Comuna, La Gasca ve La Marisca
Ebu Ubeyde Mescid-i Aksa’yı savunmak, işgal kuvvetlerinin Batı Şeria’daki ve kamplarındaki saldırılarına misilleme olarak Filistinlilerin ayağa kalkmaları çağrısında bulundu. El-Kassam Tugayları Sözcüsü eylemin ardından Telegram kanalında yaptığı paylaşım
Çocuk Kardiyolojisi ve Yapısal Kalp Hastalıkları Kliniği'nde tedavi edilen 12 yaşındaki Yusuf ile 6 yaşındaki kız kardeşi Ahsen'in kalplerindeki açıklıklar, 13 milimetrelik cihaz kullanılarak kapatıldı. Sağlık durumları iyi olan kardeşler, işlemden bir gü
Mersin'de uyuşturucu ve ruhsatsız silahla yakalanan şüpheli tutuklandı
Bakan Çiftçi: Lüksemburg makamlarıyla çok boyutlu iş birliğine hazırız
03Türkiye ile Slovakya arasında enerji alanında iş birliği mutabakatı imzalandı
04Otobüsün gizli bölmesinde 20 düzensiz göçmen yakalandı: 2 tutuklama
05Ordu merkezli 27 ilde dolandırıcılık operasyonu: 52 gözaltı
06Kurgulanmış trafik kazalarıyla haksız kazanç sağlama soruşturmasında 58 tutuklama
07Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonlarında 5 şüpheli tutuklandı
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor