Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 21 Haziran 2023 - 22:46 Yorum: 0

En kısa gecede 752 yıllık medresede şiir dinletisi

Sivas’ta bulunan 752 yıllık tarihi Buruciye Medresesi’nde en kısa gecede düzenlenen programda öğrenciler ünlü şairlerin şiirlerini okudu.Sivas Dil ve Edebiyat Derneği, en kısa geceyi şiirle aydınlatma geleneğini sürdürdü. Sivas Be...

En kısa gecede 752 yıllık medresede şiir dinletisi

Sivas’ta bulunan 752 yıllık tarihi Buruciye Medresesi’nde en kısa gecede düzenlenen programda öğrenciler ünlü şairlerin şiirlerini okudu.

Sivas Dil ve Edebiyat Derneği, en kısa geceyi şiirle aydınlatma geleneğini sürdürdü. Sivas Belediyesi ve Sivas Valiliği Buruciye A.Ş.’nin katkılarıyla düzenlenen geceye şiir severler yoğun ilgi gösterdi. Programda lise ve üniversite öğrencileri ilk önce ünlü şairlerin şiirlerini daha sonra ise kendi yazdıkları şiirleri okudu.

“Şu anda herkes tarafından bilinen ve kabul edilen bir program haline geldi”
Sivas Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Aydın Yılmaz "Gündönümü Şiir Akşamlarını yapıyoruz. Bu yıl 10’uncusunu gerçekleştiriyoruz. Artık Sivas’ta geleneksel bir şiir ve kültür faaliyeti olarak ve şu anda herkes tarafından bilinen ve kabul edilen bir program haline geldi" diye konuştu.

“Büyük edebiyatçılara sahip toplumlar tarihten günümüze büyük medeniyetler kurmuşlardır”
Aşık Talibi Coşkun anısına yapılan şiir dinletisinde konuşma yapan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Doç. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Coşkun "Edebiyat ve medeniyet arasında çok sıkı bir ilişki vardır. Büyük edebiyatçılara sahip toplumlar tarihten günümüze büyük medeniyetler kurmuşlardır. Şairlerimiz geleneklerini, göreneklerini, örf, adet ve inançlarını şiirlerine, destanlarına adeta nakış nakış işlemişlerdir. Türk ve Türkmen kültürünün açığa çıkartılması ve kayıt altına alınaması açısından halk ozanlarının çok büyük bir katkısı var. Şairler, ozanlar, aydınlar aynı zamanda kendi dönemlerinin aydın kişileridir. Aşık Talibi Çoşkun’un Sivas’ın eserlerini, şiirlerini de işlediği konuları görmekteyiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber