Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 30 Kasım 2022 - 10:48 Yorum: 0

Öğrencilerin geliştirdiği bu ayakkabı; telefon şarj ediyor, yerinizi bildiriyor, fener görevi görüyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir ortaokulda 2 öğrenci öğretmenlerinin desteğiyle yaptığı projede ,yürüdükçe bataryası şarj olan, aydınlatma yapan...

Öğrencilerin geliştirdiği bu ayakkabı; telefon şarj ediyor, yerinizi bildiriyor, fener görevi görüyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir ortaokulda 2 öğrenci öğretmenlerinin desteğiyle yaptığı projede ,yürüdükçe bataryası şarj olan, aydınlatma yapan telefon şarj edebilen ve yer tespiti için GPS takip sistemi bulunan ayakkabı geliştirdi.

Kadirli ilçesinde bulunan özel bir okulun fen bilimleri öğretmeni Osman Peker koordinesinde 7'nci sınıf öğrencisi Yusuf Bilal Bakır ve 6'ncı sınıf öğrencisi Doğa Duru Kaplan ,yürüdükçe bataryası şarj olan, aydınlatma yapan, telefon şarj edebilen ve kaybolunduğunda yerinizi tespit için üzerinde takip sistemi olan ayakkabı geliştirdi. Yapılan projenin önümüzdeki günlerde ortaokullar arası proje yarışmasına katılacağı belirtildi.

Projeyi öğrencileri ile birlikte yapan fen bilimleri öğretmeni Osman Peker, "2022-2023 eğitim öğretim yılında TÜBİTAK'ın düzenlediği ortaokullar arası yarışma çerçevesinde yenilenebilir enerji temalı bir ürün tasarladık. Bu ayakkabı yüründüğünde kendini yenileyebilir enerjiye sahip, bu enerjiyi üzerinde bulunan lityum pil ve onun üzerinde bulunan basınca duyarlı sensörlerden almaktadır. Yüründüğünde basınca duyarlı bu sensörler yüründüğünü algılıyor ve lityum pile enerjiyi depoluyor. Ayrıca üzerinde bulunan USB girişi ile bu enerjiyi kullanabiliyoruz. Ayrıca kaybolduğunuzda yerinizin tespiti için ayakkabıda GPS takip sistemi bulunmaktadır" dedi.

Projeye katılan 7'nci sınıf öğrencisi Yusuf Bilal Bakır ise, "Projemizde kullandığımız malzemeler şarj edilebilen lityum pil basınca duyarlı sensör led ampül bağlantı kabloları ve anahtar. Projemizin çalışma prensibi şöyle. Basınca duyarlı sensör lityum pilin üzerinde bulunuyor. Yüründüğünde basınç algılanıyor ve üretilen enerjiyi lityum pile depoluyor. Bu şekilde ayakkabı işlevini görüyor" diye konuştu.

Projede yer alan öğrencilerden Doğa Duru Kaplan da, "Ayakkabımızın üzerinde bir USB girişi bulunmaktadır. Zor durumda kalındığında telefon şarj edilebilir. Bu basit ama hayat kurtaran bir ayrıntı olabilir. Doğal afetler ve trafik kazası gibi durumlarda telefonumuzu USB girişinden şarj edebiliriz. Ayrıca kaybolma durumlarını önlemek için ayakkabıda bir de takip cihazı bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber