Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 26 Şubat 2022 - 09:53 Yorum: 0

Öğrenim yardımının şubat ayı ödemesi hesaplara yatırıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin öğrencilere eğitim hayatında verdiği en önemli desteklerden biri olan öğrenim yardımı ödemeleri sürüyor.

Öğrenim yardımının şubat ayı ödemesi hesaplara yatırıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesinin öğrencilere eğitim hayatında verdiği en önemli desteklerden biri olan öğrenim yardımı ödemeleri sürüyor. Şubat ayı ödemeleri kapsamında lisans ve ön lisans olmak üzere 8 bin 960 öğrencinin hesabına toplam 2 milyon 99 bin 350 TL yatırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, öğrenim yardımı kapsamında şubat ayında yapılan ödemelerden 6 bin 147 lisans, 2 bin 813 ön lisans olmak üzere toplam 8 bin 960 öğrenci yararlandı. Lisans için 1 milyon 536 bin 750, ön lisans için 562 bin 600 TL olmak üzere toplam 2 milyon 99 bin 350 TL hesaplara aktarıldı.

"Öğrenci ve velilerimizin her zaman yanındayız"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Merkez Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni Damla Tan, kapsamı genişletilen öğrenim yardımları hakkında bilgi vererek, "Bu yıl projemize ön lisans öğrencilerimiz de dahil oldu. Bugün lisans öğrencilerimizin hesaplarına 250 TL yatırdık. Ön lisans öğrencilerimize ise 200 TL yatırarak ön lisans öğrenim yardımlarını tamamladık. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak öğrenci ve velilerimizin her zaman yanındayız" dedi.

"Bu öğrenim yardımları aslında bizim için bir nevi harçlık"

Öğrenim yardımlarından faydalanan ve Fen Bilgisi Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisi olan Mukaddes Eker ise bu yardımların kendilerine destek sunduğunu söyledi. Eker, "Bugün "hesabınıza bursunuz yatmıştır" denildiğinde çok mutlu oldum. Dersteydim o sırada, hocalarımız kitap istemişti bizden, nasıl alacağımı düşünüyordum. Aileme çok fazla masrafta bulunmak istemediğim için nasıl olacak diye düşünüyordum. Sonrasında bursun yattığını öğrenince çok mutlu oldum. Hemen gidip kitaplarımı alacağım. Bu öğrenim yardımları aslında bizim için bir nevi harçlık. Bu harçlığı verdiği için Vahap Seçer başkanımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Staj formamı yenileyeceğim"

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümünde okuyan Buket Ormancı da aldığı öğrenim yardımı ile staj formasını yenileyeceğini belirterek, "Hastanede staj görüyorum. Formamı yenilemek istiyordum. Bugün mesaj geldi çok mutlu oldum. Bu ay çok ihtiyacım vardı. Eğitimime harcayacağım. Ailem daha az zorlanıyor en azından. Onlardan istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber