Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 27 Şubat 2022 - 09:58 Yorum: 0

Öğretmenler arama kurtarma eğitimlerine başladı

DÜZCE (İHA) – Milli Eğitim Bakanlığı ve AFAD işbirliğinde, öğretmenlere yönelik 25'er kişiden oluşan arama kurtarma ekipleri kurulmasına karar verildi.

Öğretmenler arama kurtarma eğitimlerine başladı

DÜZCE (İHA) – Milli Eğitim Bakanlığı ve AFAD işbirliğinde, öğretmenlere yönelik 25'er kişiden oluşan arama kurtarma ekipleri kurulmasına karar verildi. Düzce'de de öğretmenler eğitim almaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı her ilde 25 personelden oluşan, afet ve acil durumlarda görev alacak arama ve kurtarma birimi kurulması için AFAD ile işbirliği yaptı. 81 ilde kurulacak olan AKUB ekipleri, AFAD koordinesinde görevlendirilecek. Bu kapsamda Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 25 kişilik öğretmen ekibi Düzce Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde eğitime başladı.

Öğretmenler, 10 saatlik "Arama, Kurtarma ve Tahliye Eğitimi Semineri" eğitimi ile 32 saatlik "Arama Kurtarma Ekibi Eğitimi Kursu" eğitimlerini almaya başladı. Eğitimlerin tamamlamasının AKUB ekipleri göreve hazır olacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber