Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 08 Şubat 2023 - 16:33 Yorum: 0

Öğretmenler, depremzedeler için seferber oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde deprem bölgesine gönderilecek ihtiyaç malzemelerinin getirildiği Herodot Kültür Merkezi, doldu taştı.

Öğretmenler, depremzedeler için seferber oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde deprem bölgesine gönderilecek ihtiyaç malzemelerinin getirildiği Herodot Kültür Merkezi, doldu taştı. Bunun üzerine giysi yardımları Gençlik Merkezi'ne yönlendirildi. Gençlik Merkezi'nde yardım ve destek çalışmalarını öğretmenler yapıyor.

Tüm Türkiye depremzedeler için tek yürek oldu. Bodrum'da da depremzedelere yardım etmek isteyen vatandaşlar, ihtiyaç malzemelerinin toplandığı Herodot Kültür Merkezi'ne akın etti. Yardımların fazla olması sebebiyle görevliler kayıt ve kolileme işlemine yetişemedi. Bunun üzerine kıyafet yardımları, Gençlik Merkezi'nde toplandı.

Gençlik Merkezi'nde Bodrum'daki gönüllü öğretmenler görev alıyor. Vedat Türkmen İlkokulu Matematik öğretmeni Nurullah Özden, "Elimizden ancak bu geliyor. Gönül isterdi ki orada da bulunalım. Eğer mümkün olursa oraya da gideriz" dedi.

Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Ayşe İntaş, "Kendimiz buradayız ama yüreğimiz depremzedelerle. Çok çok büyük bir afet yaşadık, çok üzgünüz. Canla başla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Böyle bir günde dayanışma için buradayız." şeklinde konuştu.

Tüm ülkeye başsağlığı dileyen Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ise şu bilgiler aktardı; "Ülkemizin başı sağ olsun, geride kalanlara Allah sabırlar versin. Biz de burada kurumlarımızla, gönüllülerimizle vatandaşlarımızla yardım götürmek için çabalıyoruz. Şu anda 2 depolama alanımız var. Bunlardan bir tanesi Gençlik Merkezi'miz. Buraya sadece kıyafetleri yönlendirdik. Diğer yardım malzemelerini de Herodot Kültür Merkezi'nde topluyoruz"

Ukraynalılar da destek oldu

Öte yandan Bodrum Ukraynalılar Derneği de depremzedelere ihtiyaç malzemeleri gönderdi. Dernek Üyesi Galina Ateş, "Ukrayna halkı, Türk dostlarının acısını ve üzüntüsünü paylaşıyor. Ukrayna'da savaş başladığında Türkiye çok yardımcı oldu. Tüm imkanları ile Ukrayna'nın yanında oldu ve olmaya devam etmektedir. Şimdi biz de elimizdeki imkanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber