Trabzonspor’a 6 sezonluk bir aradan sonra tekrar geri dönen Okay Yokuşlu, bordo-mavili kulübün yaşadığı şampiyonluğu uzaktan da olsa gururla izlediğini belirterek, şampiyonluk heyecanını her zaman diri tuttuğunu, bu sezonda aynı duyguları...
Trabzonspor’a 6 sezonluk bir aradan sonra tekrar geri dönen Okay Yokuşlu, bordo-mavili kulübün yaşadığı şampiyonluğu uzaktan da olsa gururla izlediğini belirterek, şampiyonluk heyecanını her zaman diri tuttuğunu, bu sezonda aynı duyguları yaşamak istediğini söyledi.
Genç yaşta Trabzonspor’a katılan ve burada hem futboluyla hem de karakteriyle büyük takdir toplayan Okay Yokuşlu, 6 sezonun ardından yeniden bordo-mavili formaya döndü. La Liga’ya transfer olmadan önce Trabzonspor’da iz bırakan milli oyuncu, kulüp dergisine açıklamalarda bulundu.
"Şampiyonluk hayalini hep canlı tutuyorum"
Okay Yokuşlu, Trabzonspor’un 2021-22 sezonundaki şampiyonluk kutlamalarını büyük bir keyifle takip ettiğini belirterek, "O dönemde Avrupa’da oynadığım için bu başarıyı uzaktan takip ettim. Şampiyonluk hayalini hep canlı tutuyorum. Benim de içinde olduğum senaryoda bu sezonda aynı duyguları yaşamak isterim" dedi
"Artık Daha Olgun ve Tecrübeli Bir Oyuncuyum"
2015-16 sezonunda Trabzonspor’a katıldığında henüz 20 yaşında olduğunu söyleyen Okay, "Şu anda hem yaş hem de tecrübe anlamında önemli bir fark var. Avrupa’da geçirdiği süre boyunca birçok şey öğrendim. Artık daha olgun ve profesyonel bir oyuncuyum" ifadelerini kullandı.
"Farklı liglerde deneyimler kazandım"
Futbol kariyeri boyunca Süper Lig, La Liga, Premier Lig ve Championship’te oynayan Okay Yokuşlu, bu ligler arasındaki en belirgin farkları da anlattı. Okay, "Temponun ve topun oyunda kalma süresinin İngiltere ve İspanya liglerinde daha yüksek. İspanya’da daha fazla topa sahip olma oyunu oynanıyor. İngiltere’de ise daha direkt futbolun hakim olduğu bir oyun oynanıyor. Dünyanın en kaliteli iki ligi sonuçta" diye konuştu.
West Bromwich Albion’da 2022-23 sezonunda yılın oyuncusu ödülünü kazanan Okay, bu ödülü kazanmanın kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Bir Türk olarak başka bir ülkede bu denli takdir edilmenin çok özel bir his olduğunu dile getiren Okay, takım arkadaşlarıyla arasındaki bağı da vurguladı.
"Real Madrid ve Barcelona maçlarını unutamıyorum"
Futbol kariyerinde unutamadığı maçlar arasında Real Madrid ve Barcelona’ya karşı oynadığı maçları özel bir yere koyan Okay Yokuşlu, İngiltere’deki ilk golünü Blackpool’a atmasının da unutulmaz olduğunu söyledi. Başarılı butbolcu, Trabzonspor’da oynadığı dönemden ise Beşiktaş’a karşı oynadıkları 4-3’lük maç ve Sivasspor’a attığı golleri unutamadığını ifade etti.
Küçüklüğünden bu yana Zidane hayranı olduğunu dile getiren Okay, günümüzde ise Manchester City’de oynayan Rodri’yi büyük bir keyifle takip ettiğini belirtti.
Trabzon’a dönüş ve özlemler
Trabzon’dan ayrıldıktan sonra özellikle yemekleri çok özlediğini belirten Okay, "İspanya ve İngiltere’deki farklı yaşam tarzlarını var. İspanya’nın sıcak iklimi ve yemek çeşitliliğini seviyorum. İngiltere’de ise serin havayı ve yağmurlu günleri sevdim" dedi.
Okay Yokuşlu, kariyeri boyunca en çok etkilendiği statlar arasında Bernabeu, Stamford Bridge ve Wembley’i sayarken, Trabzonspor Stadı’nın da kendisi için çok özel bir yeri olduğunu belirtti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E
Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an
28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki
Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük