“Önce insan ve çevre ” anlayışıyla sürdürülebilir ve sorumlu madencilik perspektifini benimseyen Öksüt Madencilik, alanının en seçkin organizasyonlarından Stevie Awards’ta aldığı iletişim ödüllerinden sonra Communitas Awards ve TITAN Busine...
“Önce insan ve çevre ” anlayışıyla sürdürülebilir ve sorumlu madencilik perspektifini benimseyen Öksüt Madencilik, alanının en seçkin organizasyonlarından Stevie Awards’ta aldığı iletişim ödüllerinden sonra Communitas Awards ve TITAN Business Awards’tan da dörder ödül kazandı.
Öksüt Madencilik, yürüttüğü ‘Öznesi Kadın Olan Projeler’ ile prestijli iş ödüllerini kazanmaya devam ediyor. Öksüt Madencilik bu yıl içinde 3 ödülle döndüğü Stevie International Business Awards’tan sonra, uluslararası yarışmalar Communitas ve Titan Business Awards’tan da dörder ödül kazandı.
“Öznesi Kadın Olan Projeler” ödüller kazanmaya devam ediyor
Şirket tarafından 3 yıldır yürütülen “Öznesi Kadın Olan Projeler” Uluslararası Pazarlama ve İletişim Profesyonelleri Derneği’nin (AMCP) 14 yıldır aralıksız düzenlediği Communitas Awards tarafından dört kategoride ödüllendirildi. Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk dünyasının küresel bazda en saygın ödül organizasyonları arasında yer alan Communitas Awards, Şirket “Öznesi Kadın Olan Projeler”ini 4 kategoride, “Toplumsal Liderlik”, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk”, “Hayırseverlik” ve “Kurumsal Özel Proje” ödüllerine layık gördü.
Mükemmelliği teşvik etmeye odaklanan TITAN Business Awards’dan da 4 ödül
Şirket, International Awards Associate (IAA) tarafından düzenlenen TITAN Business Awards’tan yine “Öznesi Kadın Olan Projeler” ile başvurduğu 4 kategorinin tamamında ödüle layık görüldü. Çeşitli sektörlerde profesyonel titizliği ve sıra dışı başarıları takdir etmek amacıyla 2015 yılında kurulan International Awards Associate (IAA) tarafından verilen ve mükemmelliği teşvik etmeye odaklanan TITAN Business Awards’da Öksüt Madenicilik, “En İyi Topluluk İlişkileri Stratejisi” kategorisinde platin ve “En İyi Halkla İlişkiler Stratejisi”, “En İyi Bölgesel Halkla İlişkiler”, “Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” kategorilerinde ise altın ödüllerini kazandı.
’’Öksüt Madencilik hayata dokunan katkılarıyla kadınları güçlendiriyor’’
Stevie Awards’tan sonra Communitas Awards ve TITAN Business Awards tarafından da ödüllere layık görülmekten duydukları mutluluğu dile getiren Öksüt Madencilik Çevre, Sosyal ve Yönetişim Direktörü Pelin Usta Özkayhan, “Sürdürülebilir madenciliğin mümkün olduğunu her fırsatta dile getiriyor ve bu yaklaşımımız çerçevesinde faaliyet bölgemizdeki tüm paydaşlarımızla dayanışmacı ve geliştirici bir ilişki kurmak için sistematik olarak çalışıyoruz. Şirketimizin temel değerleri olan çeşitlilik, eşitlik, kapsayıcılık ve ulaşılabilirlik bağlamında özellikle kadın ve çocuklara yönelik projelere odaklanıyoruz” dedi.
Şirket olarak kadınların sosyal ve ekonomik yaşantıda daha fazla yer almasını destekleyen çalışmalara imza attıklarını ifade eden Özkayhan, “Kadınlara yönelik hayata geçirdiğimiz tüm faaliyetleri “Öznesi Kadın Olan Projeler” adı altında sürdürüyoruz. Kayseri Valiliği, Develi İlçe Kaymakamlığı ve Develi İlçe Belediyesi iş birliği ile Mart 2022 tarihinde başlattığımız ve uzun soluklu çalışmalar sonucunda hayata geçirdiğimiz projemiz ile Develi’de yaşayan tüm kadın üreticilere katkı sağlamayı hedefliyoruz. Proje kapsamında tamamı el emeği olan doğal sebze, meyve, ev yemekleri, unlu mamuller, süt ürünleri gibi gıda maddeleri ile el işlerinin hijyenik şartlarda satışa sunulduğu Üretim Tesisi ve Gacer Kafe, Aralık 2022 tarihinden itibaren faaliyetlerini sürdürüyor” diye konuştu.
“Kadınlar hayatın her alanında dönüşümün rol modeli”
Öksüt Madencilik Çevre, Sosyal ve Yönetişim Direktörü Pelin Usta Özkayhan, “Öznesi Kadın Olan Projeler ile kadınlar, bir yandan ev ekonomilerine katkı sağlarken, diğer yandan toplumdaki saygın yerlerini daha da sağlamlaştırıyorlar. Çalışan sayısının günden güne arttığı projemizde, aktif 12 üye ve 50 kadınla ilerliyoruz.
Şirket olarak, toplum ve aile içinde güçlenen kadınların, özellikle kız çocuklarına örnek oluşturarak, nesiller boyu dönüşümün rol modeli olacaklarına inanıyoruz. Projenin üçüncü yılında mutlulukla gözlemliyoruz ki, çalışmalarımız Develi’li kadınların ekonomik etkinliğinde dönüştürücü oldu; ekonomik refahla birlikte sosyal gelişimi de beraberinde getirdi. Paydaş olduğumuz toplumla birlikte ortak geleceğimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Develi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Emine Ünal şöyle konuştu: ’’Develi’de bir grup kadın, valimizin kadın kooperatiflerine desteğiyle, Öksüt Madencilik’in projesi kapsamında bir araya geldik. Evde her zaman ürettiğimiz yemekleri, unlu mamulleri, süt ürünlerini kooperatif çatısı altında üretmeye başladık. On kişiyle başladığımız bu yolda büyüyerek devam ediyoruz, bugün 50 kişiye ulaştık. Develili kadın üreticiler olarak projemizin kazandığı bu ödüller ile gurur duyuyoruz.”
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1
Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi
7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant
Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91
Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi verileri, aylık enflasyonun yüzde 1,84, yıllık enflasyonun ise yüzde 29,73 olduğunu ortaya koydu. Fiyat hareketlerinin ürün bazındaki dağılımında ise eğitim kalemlerindeki artı
Gazze'de siyonistlerin saldırılarında 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı
Nevşehir'de 8 yabancı uyruklu şahsa 288 bin TL ceza
03Aydın'da motoru arızalanan teknedeki 2 kişi kurtarıldı
04Polonya'da bıçaklama olaylarının ardından okullarda ek güvenlik tedbirleri alındı
05Javadoff Malatya’da Müzikseverleri Büyüledi
06İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı
07Hekimhan’da 30 Yıllık Yol Sorunu Çözüm Bekliyor
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor