2023-2024 sezonunda Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında 19 Mayıs 2024 tarihinde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbinin ardından yaşanan olaylara ilişkin aralarında Jayden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş’ın da bulunduğu 5 sanığın yargılan...
2023-2024 sezonunda Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında 19 Mayıs 2024 tarihinde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbinin ardından yaşanan olaylara ilişkin aralarında Jayden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş’ın da bulunduğu 5 sanığın yargılandığı davada, sanık Oosterwolde hakkında zorla getirme kararı verildi. Ayrıca Mert Müldür’ün de ’tanık’ sıfatıyla zorla getirilmesine hükmedildi.
2023-2024 sezonunda Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 19 Mayıs 2024 tarihinde RAMS Park’ta oynanan derbinin sonrasında yaşanan olaylara ilişkin aralarında futbolcular Jayden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş’ın da bulunduğu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Ertuğrul Karanlık, şikayetçi Ali Çelikkıran ve taraf avukatları hazır bulundu.
Ertuğrul Karanlık: "Maçlarda böyle şeyler yaşanabildiği için şikayetçi olmadım, sonrasında hakkımda dava açıldığında çok şaşırdım"
Duruşmada önceki celse hakkında zorla getirme kararı verilen Ertuğrul Karanlık savunma yaptı. Sanık Karanlık, savunmasında; olay günü Fenerbahçe’nin doktoru olarak maçta bulunduğunu belirterek, "Maçı kazandıktan sonra seyircimizle kutlama yapmak istedik ancak izin verilmediği için soyunma odalarına gitmek zorunda kaldık. Orada görevli polisler, Galatasaray seyircileri stadı boşalttıktan sonra bir süre seyircimizi selamlayabileceğimizi söyledi. Bir süre sonra da soyunma odasından çıkıp stada geri döndük. Bir kısım Galatasaray yöneticisi ve görevlileri kutlama yapmamızı engellemeye çalıştı. Bir grup arkadaşla fotoğraf çekildiğimiz sırada takım elbiseli biri koşarak yanımıza geldi ve küfür etti. Göğsüme yumruk salladı, ne olduğunu anlayamadım. Ağzıma vurmuş bunu da sonradan kanadığında fark ettim. Ben de kendimi savundum. Bana vuran kişinin Ali Çelikkıran olduğunu öğrendim. Maçlarda böyle şeyler yaşanabildiği için şikayetçi olmadım, sonrasında hakkımda dava açıldığında çok şaşırdım" dedi.
Şikayetçi Ali Çelikkıran ise Ertuğrul Karanlık’ı tanımadığını, kendisine küfür edip vurmadığını söyleyerek, "Kendisi beni belimden tutmuştur. Karşıdan gelen ve bana tekme sallayan kişinin vurmasına yardım etmiştir. Arada saçımı da çekmiştir" ifadelerini kullandı.
Oosterwolde’nin ’sanık’ olarak, Mert Müldür’ün ’tanık’ olarak zorla getirilmesine hükmedildi
Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Jayden Oosterwolde hakkında usulüne uygun davetiyeye rağmen gelmediği gerekçesiyle zorla getirme kararı verdi. Mahkeme ayrıca, aynı gerekçeyle Mert Müldür’ün de ’tanık’ sıfatıyla zorla getirilmesine hükmetti.
Mahkeme eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.
İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Ali Çelikkıran ’müşteki’ sıfatıyla, Jayden Oosterwolde, Mert Hakan Yandaş, Ertuğrul Karanlık, Hulusi Belgü ve Emre Kartal da ’şüpheli’ sıfatıyla yer aldı.
Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin müsabaka sonrası saha içinde gerçekleşen olaylar sırasında fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek Çelikkıran’ı tekme ve yumruk atarak darp ettikleri, Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yöneticiler Metin Öztürk ve Erden Timur’un şikayetleri üzerine soruşturma başlatıldığı, stat müdürü Ali Çelikkıran’ın da şikayetçi olduğu ve Çelikkıran’ın sağlık raporuna göre boyun kırığı bulunduğunun tespit edildiği, ayrıca Adli Tıp Kurumu raporuna göre de kırığın basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı kaydedildi.
Hazırlanan iddianamede, şüpheliler Jayden Oosterwolde, Mert Hakan Yandaş, Ertuğrul Karanlık, Hulusi Belgü ve Emre Kartal’ın ’vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama’ ve ’spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi’ suçlarından ayrı ayrı 2 yıl 3 aydan, 6 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E
Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an
28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki
Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma
Malatya’de Gece Yarısı Silahlı Kavga; 2 Kadın Yaralandı
Galata Kulesi'ne Filistin bayrağı yansıtıldı
03Londra'da düzenlenen Filistin yanlısı yürüyüşlerde 11 kişi gözaltına alındı
04Aksa Tufanı’nın 3’üncü yılında Gazze için direniş ve dayanışma çağrısı
05Katar'ın açıklarında tankere saldırı: "Can kayıpları var"
06Rize Peygamber Sevdalıları Derneğinden Yılmaztürk ve Badır'a ziyaret
07İstanbul Maltepe'de 7 katlı binada çökme (YENİLENDİ)
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor