MENÜ

Onlarca kişinin milyonlarca liralık fındığını alarak kayıplara karıştı

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde bir fındık tüccarı, geçtiğimiz fındık sezonunun ardından onlarca üreticiden emanet olarak aldığı milyonlarca lira değerinde fındığın ödemesini yapmadan kayıplara karıştı.Fındık tüccarının gece yarısı boşa...

Yayınlanma: 15 Şubat 2025 05:54 Güncelleme: 06 Eylül 2025 19:55
Onlarca kişinin milyonlarca liralık fındığını alarak kayıplara karıştı

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde bir fındık tüccarı, geçtiğimiz fındık sezonunun ardından onlarca üreticiden emanet olarak aldığı milyonlarca lira değerinde fındığın ödemesini yapmadan kayıplara karıştı.
Fındık tüccarının gece yarısı boşalttığı iddia edilen iş yerinde toplanan fındık üreticileri duruma tepki gösterdi. Firma avukatı ile görüşen fındık üreticileri zaman zaman gergin anlar yaşarken, fenalaşan bir üretici ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde onlarca fındık üreticileri milyonluk zarara uğradı. İlçede ’Gürem Fındık’ adı altında fındık tüccarlığı yapan T.T. geçtiğimiz yıl fındık sezonunun ardından üreticilerden emanet aldığı fındığın ardından kayıplara karıştı. Dükkanını boşaltan T.T.’ye ulaşamayan üreticiler, sosyal medya aracılığı ile organize olarak seslerini duyurmak ve tepkilerini ortaya koymak için toplandı. Onlarca kişinin mağdur olduğu olayda milyonluk zarar oluşurken, toplanan üreticiler fındık tüccarının boşalttığı dükkanda bir araya geldi.
T.T.’nin fındıkları sattığı iddia edilen firmanın avukatı ile görüşen üreticiler duruma tepki gösterdi. Üreticilerden bazıları fenalaşarak olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılırken, firma avukatı ve üreticiler arasından gerginlik yaşandı.
Üreticilerden Kemal Kudu, 6 aydır fındığının parasını almayı beklediğini belirterek "Bizden fındığı alırken ’Şu tarihte veya istediğiniz bir tarihte gelip paranızı alın’ dediler. Bizden fındık alan kişi burayı terk etti. Bir daha da buraya gelmedi. Hakkımızı arıyoruz. Fakat muhatap bulamıyoruz. Bizi mağdur eden kişilerin bulunup gerekenin yapılmasını istiyoruz. 6 aydır paramızı almayı bekliyoruz. Ben 450 kilogramlık fındık verdim. 2,5 ton fındık veren var. Kayıplara karışan tüccar bizden fındığı alıp firmaya veriyor. O firma yetkilisi bizimle sözleşme imzalamaya çalışıyor. Bu konuda ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

"Kasım’dan beri buraya gelip gidiyoruz"
Üreticilerden Hayriye Yıldızlar Birinci ise firma avukatı ile görüştüklerini ve paralarının önümüzdeki Eylül ayında ödenmeye başlayacağını öğrendiklerini belirterek "Kasım ayında annemin fındığı verdim. 80 yaşında annemin fındığını emaneten buraya bıraktım. Kasım’dan beri buraya gelip gidiyoruz. Her geldiğimiz aydan diğer aya yönlendirdiler. Sürekli ötelediler. Vakfıkebir, Tonya, Çarşıbaşı ilçelerden bulduğumuz fındık mağdurları ile bir Whatsapp grubu oluşturduk. Burayı gece yarısı boşaltıp kaçmış. Karadeniz’in geçim kaynağı fındık. Benim annem iki büklüm bu fındığı topladı. Bu ödemeleri Eylül ayına bırakmak istiyorlar. Onun da bir kesinliği yok. Bu parayı Eylül ayında alsak bile mağduruz. Buradaki çalışanların da parasını vermemişler" şeklinde konuştu.

"Gece yarısı kaçtı"
100 bin liranın üzerinde alacağı olduğunu kaydeden üretici Senem Saraç ise "5 ay önce fındığımızı vermiştim. O günden beri bekliyoruz. Sürekli bizi ekiyorlar. 500 kilogram fındık verdim. 100 bin liranın üzerinde alacağım vardı. Buraya avukat gönderiyor. Gece yarısı kaçtı. Başka yerde dükkan açmış. Madem paran yok orada nasıl dükkan açıyorsun. Eylül ayında paranın verileceğini söylüyorlar ama onunda garantisi yok. Güvence yok" diye konuştu.

"Burada 7-8 milyonluk zarar var. Bu 40-50 tona yakın fındık ediyor"
Hayrettin Çolak isimli üretici de 7-8 milyonluk zarar olduğunu dile getirerek "Kendimin yanı sıra eşim ve dostumun fındığını da alıp geldim. Eşimin, dostumun parasını ödettirdim. Fakat kendi fındığıma sıra gelince samimiyete güvenerek beni çarptı. Eylül ayında fındık parasını ödeyeceğini söylüyor. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Şuanda onun adına burada halen daha fındık alanlar var. Burada 7-8 milyonluk zarar var. Bu 40-50 tona yakın fındık ediyor. Olayı mahkemeye de taşıyacağız. Çünkü bir tek bizi dolandırmadı. Buradan bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

"Fabrika olunca güvendik"
Fındık üreticisi Ahmet Çabuk ise "18 Eylül’de fındığımı verdim. Bir hafta, 10 gün sonra alırsın diyerek beni oyaladılar. Mağdur oldum. Engelli çocuğum var. Çocuğumun ilaçlarını arkadaşlarımdan borç para alarak alıyorum. Fabrika olunca güvendik. Ama yanılmışız. Buraya avukat göndermişler. Şimdi de bizden 6-7 sonraya gün istiyorlar. Olacak gibi durmuyor" dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 42,9410 liradan, euro ise 50,6650 liradan güne başladı.İstanbul Kapalıçarşı’da 42,9390 liradan alınan dolar 42,9410 liradan, 50,6630 liradan alınan euro ise 50,6650 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 42,93 liradan, euro ise 50,56 liradan satılmı

Genç kardeşlerden Sarıgöl ekonomisine 700 bin fidan hamlesi

Genç kardeşlerden Sarıgöl ekonomisine 700 bin fidan hamlesi

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde genç girişimci kardeşler Aytaç ve Ahmet Ünlükoç, 25 farklı üzüm çeşidinde bu yıl 700 bin fidan üretim hedefiyle hem bölge tarımına hem de istihdama güçlü bir ekonomik katkı sağlıyor. Fidan üretiminde 2 bin 500 kişiye istihdam

Karadeniz’deki kar yağışı, fındık ve diğer tarım ürünlerine yaradı

Karadeniz’deki kar yağışı, fındık ve diğer tarım ürünlerine yaradı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan kar yağışının fındık başta olmak üzere tarım ürünleri için yararlı olduğunu söyledi.Bölgede geçen haftalarda yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Haf

Aksa Enerji, Özbekistan’da 50 yıllık bir okulun spor salonunu yeniledi

Aksa Enerji, Özbekistan’da 50 yıllık bir okulun spor salonunu yeniledi

Aksa Enerji, Özbekistan’ın Buhara kentindeki 50 yıllık bir okulun spor salonunu yeniledi. Yenilenen salon, 700’den fazla öğrenciye spor yapma imkânı sunuyor. Şirketin faaliyet gösterdiği tüm coğrafyalarda toplumsal gelişime katkı sunma vizyonuyla topluma

ATO Başkanı Baran: "2026 yılı Türkiye ekonomisinin daha sağlam temellere oturduğu bir yıl olacak"

ATO Başkanı Baran: "2026 yılı Türkiye ekonomisinin daha sağlam temellere oturduğu bir yıl olacak"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Küresel ekonomik gelişmeler Türkiye için risklerle birlikte fırsatları da beraberinde getiriyor. 2026 yılı Türkiye ekonomisinin daha sağlam temellere oturduğu bir yıl olacak" dedi.Ankara Tic

Yılbaşı alışverişini Edirne’de yapan Bulgaristan vatandaşları, dönüşte sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu

Yılbaşı alışverişini Edirne’de yapan Bulgaristan vatandaşları, dönüşte sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu

Yılbaşı alışverişi için Edirne’yi tercih eden Bulgaristan vatandaşları, dönüş yolunda sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu.Komşu ülke Bulgaristan’dan yılbaşı öncesi Edirne’ye gelen çok sayıda vatandaş, yeni yıl alışverişlerini tamamladıktan sonra ülkele

Bakan Bolat: "2025’te yüzde 79 oranında artışla 98 buçuk milyar liralık ticari eşya ve uyuşturucu madde yakalaması gerçekleştirildi"

Bakan Bolat: "2025’te yüzde 79 oranında artışla 98 buçuk milyar liralık ticari eşya ve uyuşturucu madde yakalaması gerçekleştirildi"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2025 yılında, geçen yıla oranla yüzde 79 oranında artışla 98 buçuk milyar liralık yani yaklaşık 100 milyar liraya yakın bir ticari eşya ve uyuşturucu madde yakalaması gerçekleştirildi" dedi.Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bakanlığın

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, mobil uygulamasını yeniledi

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, mobil uygulamasını yeniledi

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, müşterilerine daha kolay, hızlı ve kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmak amacıyla Mobil 186 uygulamasını yeniledi. Modern arayüzü ve sadeleştirilmiş işlem akışlarıyla tamamen kullanıcı dost

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
42
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
39
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
32
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
29
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
23
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
23
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
21
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
17
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9