Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:54 Sarunas Jasikevicius: "Seyircimizin önünde bir şansı kaybettik ama beşinci...23:51 Feyyaz Uçar: "Bize göre iki penaltı pozisyonu var"23:43 DSÖ: "DSÖ, Refah kentinde askeri bir operasyonun kan gölüne yol açmasından...23:32 Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek, öğretmenlerle buluştu, "Türkiye Yüzyılı Ma...23:31 Depremde üyelerini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Kilis’te konse...23:30 Huzurevindeki dehşet anları güvenlik kamerasında23:22 Emre Belözoğlu: “Bu işin olacağını düşünüyorum ama zor olacak gibi görünüyo...23:19 Jonas Svensson: "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık"23:17 Köln Üniversitesi’nde yüzlerce kişiden “Filistinlilerin yanındayız” mesajı23:17 Fatih Tekke: “Skordan memnun değilim ama oyunun tamamından çok memnunum”23:15 İlhan Palut: “Beraberliği bile düşünmediğimiz maçta rakibimize yenildik”23:00 Halim Okta: “Oyuncularımızın hak ettiği bir galibiyet oldu”22:58 Hamas heyeti İsrail’in teklifine yanıt vermek için yarın Mısır’a gidecek22:53 Sapanca Gölü’nde mahsur kalan 2 kişi AFAD ekiplerince kurtarıldı22:49 Durdurulan otomobilden 2 çuval esrar çıktı22:46 THY Euroleague: Fenerbahçe: 62 - Monaco: 6522:43 İzmir açıklarında 14’ü çocuk 29 göçmen yakalandı22:33 Evinden 50 adet tarihi eser çıktı, polisten kaçamadı22:32 Hatalı sollama kazaya neden oldu: 3 ağır yaralı22:29 CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi
Sağlık 22 Nisan 2024 - 11:30 Yorum: 0

Op. Dr. Onur Oğan: “Yorgun yüz, asosyal yapıyor”

Son yıllarda özellikle iş ve özel yaşantısında yorgun yüz ifadeleri nedeniyle doktorlara başvuruların sayısının arttığını söyleyen Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Oğan, yorgun yüz ifadesi nedeniyle kişilerde as...

Op. Dr. Onur Oğan: “Yorgun yüz, asosyal yapıyor”

Son yıllarda özellikle iş ve özel yaşantısında yorgun yüz ifadeleri nedeniyle doktorlara başvuruların sayısının arttığını söyleyen Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Oğan, yorgun yüz ifadesi nedeniyle kişilerde asosyalliğin arttığı ve iş hayatında da benzer sıkıntıların yaşandığını ifade etti.
Yorgun bakışın psikolojik etkisi hakkında konuşan Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Oğan, yüz hareketleri ve mimiklerimizin insan ilişkilerinde ilk göze çarpan bölge olması sebebiyle oldukça önemli olduğunu anlattı.
Op. Dr. Oğan, “Yer çekimi, mimik kaslarının etkisi ve güneş ışınları yaşlı bir görüntünün en önemli nedenlerindendir. Yer çekiminin etkisiyle yüzü yerinde tutan bağlarda gevşeme, deri esnekliğinin zamanla azalmasıyla da sarkmalar oluşur. Özellikle yanak alt yüz bölgesindeki sarkma kişiyi yorgun ve yaşlı gösterir. Estetik cerrahi bu probleme yüz germe adı altında toplanan ameliyatlarla çözüm bulmuştur. Birçok farklı teknik tanımlansa da temel amaç sarkan dokuları tekrar eski yerine getirmektir” dedi.

“Sosyal etkileşimden kaçınmaya sebep”
İnsan ilişkilerinde yüzün en dikkati çekici alan olduğunun altını çizen Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Oğan, “Yüzde yaşlanmanın etkileri; derinin elastikiyetini kaybetmesi veya azalması, hacim kaybı ve sarkma olarak üç mekanizmayla anlatılabilir. Karşı tarafa ilk izlenimi veren hemen hemen her zaman yüzümüzdeki ifade ve mimiklerimizdir. Aynaya her gün baktığında yorgun, bitkin, enerjisi düşük bir yüzle karşılaşan kişinin kendisini hissettiği yaş ne olursa olsun artık yaşlandığı hissine kapılmasına bazı sosyal etkileşimlerden kaçınmasına sebep olabilir” diyerek uyardı.

“Bitkin yerine taze ve enerjik bir yüz pozitif etki oluşturuyor”
Bu tip durum yaşayan kişilerde genellikle yaşlanmaya ikna olmayla beraber sosyal çekilmenin de meydana geldiğini belirten Op. Dr. Oğan, “Yaş alırken vücut ve yüzündeki değişikliklere karşı tepkiler kişiden kişiye değişkenlik gösterse de; bu durumdan rahatsız olmak da oldukça doğal karşılanması gereken bir durumdur. Yüzde canlı, dinamik, taze, sevecen bir bakış karşı tarafa iletişime açık olduğumuz, enerjik olduğumuz fikri verir. Bu sebeple yorgun bitkin bir yüz yerine daha taze ve enerjik görünen bir yüz günlük ilişkilerimizin pozitif sürmesi iş hayatında da daha enerjik bir görünüşe sahip olmak verimliliğinizi artıracaktır” dedi.

“Yüz gençleştirme işleminde doğallık korunmalı”
Yüz gençleştirme işlemi için genellikle iş ve özel hayatında mizaç sertliği ya da yorgunluğundan şikayetçi kişilerin kendilerine başvurduğunun altını çizen Op. Dr. Oğan, sözlerine şöyle devam etti:
“Yüz gençleştirme planlanırken doğallıktan kaçılmadan, kişinin yüz bütünlüğü bozulmadan, daha taze ve enerjik görünüme sahip olmasını hedeflemek kritiktir. Bu sayede kişide meydana gelen değişiklik sosyal çevresinde pozitif geribildirimler almasına, artan özgüvene dönüşüp kişinin hem kendisini sayması, sevmesini hem de çevresi tarafından daha çok kabul görmesine imkan sağlar.”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber