Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 05 Ağustos 2022 - 00:33 Yorum: 0

Ordu sahilinde Rus yapımı "hava ştandrosu" imha edildi

Ordu'nun Ünye ilçesinde sahile vuran hava güdümlü Rus yapımı ştandro bulundu.

Ordu sahilinde Rus yapımı 'hava ştandrosu' imha edildi

Ordu'nun Ünye ilçesinde sahile vuran hava güdümlü Rus yapımı ştandro bulundu. Cisim, ekipler tarafından imha edildi.

Edinilen bilgiye göre, Gölevi Mahallesinde bulunan Ordu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin sahil kısmında tanımlanamayan bir cisim bulan vatandaşlar Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğüne haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen çok sayıda ekip çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Yapılan ilk araştırmalar sonucunda cismin patlayıcı özelliği olmayan Rus yapımı "hava ştandrosu" olduğu anlaşıldı. İstanbul'da bulunan mayın benzeri cisme benzeyen "hava ştandrosu" bölgede kısa süreli paniğe sebep oldu

Emniyet sıkı güvenlik önlemi aldı

Yapılan incelemeler sonrası Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Rus yapımı "hava ştandrosu" olduğu tespit edilen cismin çevresinde ve sahil kısmında bulunan vatandaşları uzaklaştırarak bölgeyi emniyet şeridiyle ablukaya altı. Çok sayıda ekibin görev yaptığı alanda vatandaşlar bölgeden uzaklaştırılarak önlem alındı.

Bomba imha uzmanı ekipleri müdahale etti

Yapılan araştırmalar sonrası bölgede tedbirlerini alan emniyet güçleri, konuyu Ordu İl Emniyet Müdürlüğüne bildirerek bomba imha ekibi istedi. Bölgeye kısa sürede gelen ekipler alanda inceleme yaptı. Uzun süren çalışmalar neticesinde Rus yapımı "hava ştandrosu" olduğu tespit edilen cismin fünye ile patlatılarak imha edileceği kararlaştırıldı.

Rus yapımı hava şandrosu olduğu anlaşıldı

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bomba imha ekibi uzmanlarının yaptığı ilk incelemede cismin Rus menşeili deniz altı mühimmatlarında sevk ve yönlendirmeye yarayan patlayıcı özelliği olmayan hava ştandrosu olduğu tespit edildiği öğrenildi.

Bölge ablukaya alındı

Rus yapımı "hava ştandrosu" olduğu tespit edilen cismin imha edilmesi sırasında emniyet güçleri basın mensuplarını ve vatandaşları olay yerinden uzaklaştırarak olası bir kaza yaşanmaması için tedbir aldı. Cisim bomba imha ekiplerinin kontrollü patlaması sonucu imha edildi.

Olayla ilgili araştırma devam ediyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber