MENÜ

Ortaokul öğrencisinin öldüğü servis kazasında 6 kamu görevlisine hapis talebi

Zonguldak’ta 1 öğrencinin hayatını kaybettiği, 18 öğrenci ile sürücünün yaralandığı okul servisi kazasına ilişkin davada cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada 6 kamu görevlisi hakkında 3 yıl 6 aya kadar ayrı ayrı hapis cezası

Yayınlanma: 24 Aralık 2025 13:01 Güncelleme: 24 Aralık 2025 12:05
Ortaokul öğrencisinin öldüğü servis kazasında 6 kamu görevlisine hapis talebi
Zonguldak’ta 1 öğrencinin hayatını kaybettiği, 18 öğrenci ile sürücünün yaralandığı okul servisi kazasına ilişkin davada cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada 6 kamu görevlisi hakkında 3 yıl 6 aya kadar ayrı ayrı hapis cezası istendi.
Zonguldak’ta 14 Aralık 2022 tarihinde Çatalağzı beldesinde meydana gelen ve ortaokul öğrencisi Büşra Akın’ın hayatını kaybettiği okul servisi kazasına ilişkin yargılamada kamu görevlileri hakkında görülen duruşmada cumhuriyet savcısı mütalaasını sundu.
Zonguldak 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık M.S. ile diğer 5 sanığın avukatları, kazada ölen 16 yaşındaki Büşra Akın’ın ailesi ve diğer öğrenciler katıldı.

"Sanıklar, ihmal göstererek yıllardır yapılan şikayetleri göz ardı ederek kazanın meydana gelmesinde başlıca etken olmuşlardır"
Bilirkişi raporuna itiraz ederek sanıkların ihmal göstererek yıllardır yapılan şikayetleri göz ardı ettiğini öne süren Büşra Akın’ın babası Yücel Akın, "Önceki beyanlarımı ve celse arasında sunduğum bilirkişi raporlarına karşı itirazlarımı içerir dilekçemi aynen tekrar ediyorum. Soruşturma aşamasında meydana gelen kazada sanıkların sorumlu olduğu bilirkişi raporlarıyla sabit hale gelmiş iken mahkemenizce dosyaya kazandırılan en son tarihli bilirkişi raporunda sanıkların meydana gelen olayda kusur ve sorumluluğu bulunmadığı yönünde görüş bildirilmiştir. Bu raporu kabul etmem mümkün değildir. Dosyanın geldiği aşamada tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde sanıkların ihmal göstererek yıllardır yapılan şikayetleri göz ardı ederek bu kazanın meydana gelmesinde başlıca etken olmuşlardır. Kaza tarihinden sonra kazanın meydana geldiği mahalle oto korkuluk yapılmıştır. Madem oto korkuluk şartları olay tarihinde de yoktu neden daha sonradan yapıldı. Sırf bu husus dahi sanığın savunmalarına itibar edilemeyeceğini göstermektedir. Bütün bu hususlar gözetilerek sanıkların sorumluluğu konusunda rapor düzenlemekle görevli bilirkişiler bütün hususları göz ardı ederek sanıkların sorumluluğunun bulunmadığına dair görüş bildirmişlerdir. Biz mahkemenizce rapor düzenleyen bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz. Ayrıca kaza tarihinden önce servis aracının kontrolünü yapan sanıklar yönünden usule aykırı ve gerçek dışı düzenlenmiş belge nedeniyle resmi belgede sahtecilik suçunun işlendiğini düşünüyorum. Bu hususta da yine suç duyurusunda bulunacağım. Ben sanıkların eyleminin esasen bir ölüme neden olma suçunu oluşturduğunu düşünüyorum. Mahkemenizce de bu hususta birleştirme talebinde bulunulmasına rağmen ilgili mahkemede bu kabul görmemiştir ancak yine de mahkemenize bu hususta teşekkür ederim. En son dosyaya kazandırılan bilirkişi raporunun mahkemenizce hükme esas alınmamasını, tüm dosya kapsamı gözetilerek sanıkların atılı suçtan ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep ediyorum dedi.

"Kızımın mezuniyet gururunu yaşayamadık"
Anne Oya Akın ise evladının kokusunu özlediğini söyleyerek, "Bu sene okul mezunlar verirken biz bu gururu, görevini doğru yapamayan insanlar tarafından yaşayamadık. Onlar bu durumları görmezden geldiler ve benim çocuğum hayatından oldu. Ben evladımın kokusunu özledim. Buna görevini kötüye kullanan insanlar sebep oldu. Bu şekilde dışarıda serbest gezmelerini istemiyorum. Sanıkların cezalandırılmalarını talep ederim" diye konuştu.
Sanık Mustafa S. ise önceki savunmalarını tekrar ederek, ihale ve araç denetimine ilişkin herhangi bir görevinin bulunmadığını söyleyerek, "Benim mevcut olayda ihale ve araç denetimine ilişkin herhangi bir görevim bulunmamaktadır. Bu hususta mahkemenize detaylı olarak savunmada bulunmuştum. Bu savunmalarımı da aynen tekrar ediyorum. Öncelikle beraatimi, mahkeme aksi kanaatte ise lehime olan hükümlerin uygulanmasını talep ederim" şeklinde konuştu.

Savcı, 6 sanık hakkında 3 yıl 6 aya kadar hapis istedi
Cumhuriyet savcısı duruşmada mütalaasını sundu. Mütalaada, Milli Eğitim çalışanı olan 6 sanık hakkında istenen cezalar da belli oldu. Sözleşme imzalanmadan önce ibraz edilen belgelerde yapılması gereken kontrolleri yapmayarak Mustafa Y., Mustafa S. ve Kadir B.’nin kasten görevinin gereklerine aykırı hareket ettiği ifade edildi. Ayrıca Ender B., Emre K. Ve Mehmet K. hakkında araç ve sürücüsünün günlük olarak denetlenmesi gerekirken uygun şekilde denetlenmeyerek ve belgelerin geçerlilik ya da uygunluğunun kontrollerini yapmayarak kasten görevinin gereklerine aykırı hareket ettiğine yer verildi.
Geçerlilik süresi dolmuş sürücü belgesi ile yaş şartına haiz olmayan, sürücü Fikret B. ve sürücünün kullandığı periyodik muayenesi yapılmamış araçla öğrenci taşınmasına sebep oldukları iddia edilen sanıkların, belgeleri kontrol etmemesi ve denetlememesi şeklindeki icrai davranışları ile görevlerine aykırı hareket ederek neticeten meydana gelen ölüm ve yaralanmalar ile birden fazla mağduriyete yol açtıkları gerekçesiyle zincirleme suç hükümlerinin de tatbikinin gerektiği belirtildi.
Kaza alanında oto korkuluk kullanımının zorunlu olmaması, trafik tespit tutanağında da ’’kazaya etken yol sorunu yoktur’’ şeklinde tespitlere yer verilmesi, ’’Trafik Kazalarında Yol Kusurları’’ konulu genelgede, oto korkuluk yapılmamasının kusur sayılamayacağının belirtilmesi dikkate alınarak Karayolları Şefi Serkan A.’nın bir kusurunun bulunmadığına dikkat çekildi.
Savcılık, mütalaasında Serkan A. hakkında ’görevi kötüye kullanma’ suçundan kusuru bulunmaması nedeniyle beraat talep etti. Sanıklar Mustafa S., Emre K., Ender B., Mehmet K., Kadir B., Mustafa Y. hakkında ’zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma’ suçundan 3 yıl 6 aya kadar ayrı ayrı hapis cezası talep edildi.
Duruşma, tarafların mütalaaya karşı beyanda bulunulması talepleri doğrultusunda ileri tarihe ertelendi.
ETİKETLER: Ortaokul, öğrencisinin, öldüğü, servis, kazasında
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tekirdağ’da motosikletin çarptığı yaya yaralandı

Tekirdağ’da motosikletin çarptığı yaya yaralandı

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde meydana gelen kazada motosikletin çarptığı yaya yaralandı.Kaza, dün akşam saat 18.55 sıralarında Süleymanpaşa ilçesi 100. Yıl Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hükümet Caddesi üzerinde seyreden M.T. yön

Kırşehir’de DEAŞ operasyonu: 10 tutuklama

Kırşehir’de DEAŞ operasyonu: 10 tutuklama

Kırşehir’de terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda örgütün kurucu liderlerinden Ebubekir el-Bağdadi’nin akrabası da dahil 10 kişi yakalandı.Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyon düze

Kulu’da yoğun sis ulaşımı olumsuz etkiledi

Kulu’da yoğun sis ulaşımı olumsuz etkiledi

Konya’nın Kulu ilçesinde yoğun sis trafiği olumsuz etkiledi.Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis ilçe genelinde görüş mesafesinin yer yer düşmesine neden oldu. Sis nedeniyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Öz

Elazığ’da iş yerinde çıkan yangın paniğe neden oldu

Elazığ’da iş yerinde çıkan yangın paniğe neden oldu

Elazığ’da bir restoranın mutfak bölümünde çıkan ve paniğe neden olan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.Olay, Karakoçan ilçesindeki bir restoranda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen nedenle restoranın mutfak bölümünde yangın çıktı.

İtalya Başbakanı Meloni: "Bu sene zordu ama endişelenmeyin, 2026 daha da zor olacak"

İtalya Başbakanı Meloni: "Bu sene zordu ama endişelenmeyin, 2026 daha da zor olacak"

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, resmi konutu Palazzo Chigi’de düzenlenen programda başbakanlık personeline hitaben yaptığı konuşmada, "Bu sene hepimiz için zorlu geçti ama endişelenmeyin, 2026 daha da zor olacak" dedi.İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Sal

Karapınar’da tır ile 2 otomobilin karıştığı zincirleme kaza: 1 yaralı

Karapınar’da tır ile 2 otomobilin karıştığı zincirleme kaza: 1 yaralı

Konya’nın Karapınar ilçesinde tır ile 2 otomobilin karıştığı zincirleme kazada 1 kişi yaralandı.Kaza, Ereğli Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İ.K.’nin kullandığı 42 CML 45 plakalı tır, E.Y. yönetimindeki 42 JA 629 plakalı otomobile ç

Denizli’de kan donduran olay: Alkollü eğlence dönüşü darp edilen bebek hastanelik oldu

Denizli’de kan donduran olay: Alkollü eğlence dönüşü darp edilen bebek hastanelik oldu

Denizli’de annesi ve erkek arkadaşı tarafından darp edildiği iddia edilen 7,5 aylık bebek, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İç kanaması olduğu ve vücudunda çok sayıda kırık bulunduğu tespit edilen bebek devlet tarafından koruma altına alınırken, o

ABD’de pitbull dehşeti: 1 yaşındaki çocuğun bacağını kaptı, dakikalarca bırakmadı

ABD’de pitbull dehşeti: 1 yaşındaki çocuğun bacağını kaptı, dakikalarca bırakmadı

ABD’nin New York kentinde tasmalı olarak gezdirilen pitbull cinsi bir köpek, 1 yaşındaki çocuğu bacağından ısırarak dakikalarca bırakmadı. Köpek uzun süren çabaların ardından zorlukla durdurulurken, yaralı çocuk olarak hastaneye kaldırıldı. Köpek sahibine

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 06:06
Güneş 07:34
Öğle 12:31
İkindi 14:57
Akşam 17:18
Yatsı 18:41

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
42
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
39
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
32
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
29
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
23
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
23
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
21
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
17
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9