Marmara Bölgesi’nin önemli karpuz üretim merkezlerinden olan Osmaneli’nde coğrafi işareti alan meşhur karpuzun ilk hasadı başladı.
Türk Patent ve Marka Kurumunca 2022 yılında tescili yapılan Osmaneli karpuzunun ilk hasadı başlarken, üretici bu yılki rekolteden memnun. Toprak yapısı ve iklim şartlarından dolayı karpuz üretimine elverişli olan ilçeye karpuz hasadı için Şanlıurfa, Mardin, Adana ve Diyarbakır’dan tarım işçileri geliyor. Yılın ilk karpuzunu Osmaneli halinde satış yapan Kemal Kabakçı, "Bu yıl sezonumuzun ilk karpuzu satışa sunduk. Şuan fiyatlar yerinde 10 ile 12 lira arasında değişiyor. Fiyatların henüz oturmadı ve önümüzdeki günlerde hasadın artmasıyla fiyatların dengelenecek" dedi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.