Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Nisan 2022 - 09:23 Yorum: 0

Osmaniye’de simit fırınları denetlendi

Osmaniye Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte faaliyet gösteren simit fırınları denetlendi.

Osmaniye’de simit fırınları denetlendi

Osmaniye Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte faaliyet gösteren simit fırınları denetlendi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol görevlileri tarafından Türk Gıda Kodeksi-Katkı Maddeleri Yönetmeliği kapsamında simit üretimi yapan ve satışı yapan iş yerlerinde denetim yaptı. Vatandaşların daha sağlıklı ve standartlara uygun ekmek tüketmesi amacıyla sıklaştırılan yapılan denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolleri de yapıldı. Kontrol esnasında eksiklik tespit edilen işletmelerin sahiplerine var olan eksiklikleri gidermeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İlimiz bünyesinde faaliyet gösteren simit fırınlarına yönelik denetimler gerçekleştirilmiştir. Yapılan denetimlerde personel, gıda hammaddesi, gıdada kullanılan ekipmanların hijyeni olmak üzere 3 temel ilkeye önemle dikkat edilmiştir. Simit üretimi yapan işletmelerimize 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa bağlı olarak yayımlanan Türk Gıda Kodeksi-Katkı Maddeleri Yönetmeliği hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak yapılan bu denetimlerin amacı başta insan sağlığı olmak üzere temiz ve hijyenik şartlarda üretilen gıdaları insanların güvenle tüketmesini sağlamaktır. Bu kapsamda gerek simit fırınları gerekse unlu mamuller, ekmek ve ekmek çeşitleri üreten işletmelere yönelik denetimler ve kontroller devam edecektir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber