Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 05 Temmuz 2023 - 12:04 Yorum: 0

MHP’nin eski il başkanı Kayaalp’in beraat kararı onandı

İstinaf Mahkemesinin, "çocuğa cinsel taciz", "çocuğa cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından beraat ettiği MHP Diyarbakır eski İl Başkanı Cihan Kayaalp’in beraat kararı Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.

MHP’nin eski il başkanı Kayaalp’in beraat kararı onandı

İstinaf Mahkemesinin, "çocuğa cinsel taciz", "çocuğa cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından beraat ettiği MHP Diyarbakır eski İl Başkanı Cihan Kayaalp’in beraat kararı Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.
Diyarbakır’da E.A. adlı çocuğa çalışma ofisinde cinsel tacizce bulunduğu ve onu alıkoyarak cinsel istismarda bulunduğu iddia edilmesi üzerine görevden alınarak yargılanan MHP Diyarbakır eski İl Başkanı Cihan Kayaalp’e verilen beraat kararı, İstinaf Mahkemesi tarafından onandı.
Diyarbakır 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin "cinsel taciz", "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından Kayaalp hakkında verdiği beraat kararına karşı hem savcılık hem de taraflar istinaf yoluna başvurdu.

Karar oy birliği ile alındı
İstinaf başvurularını inceleyen Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi, tüm tarafların ve savcılığın istinaf başvurusunu reddetti. Talebi inceleyen Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi, deliller ve soruşturma sonuçlarına göre mahkemede oluşan kanaat ve takdire göre Diyarbakır 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin beraat kararında usul ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna vardı.
"Cinsel taciz" yönünden kesin olmak üzere istinaf talebini reddeden 7. Ceza Dairesi, bu suçtan temyiz yolunu kapattı. Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi, "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarında ise temyiz yolu açık olmak üzere, istinaf başvurusunun reddine karar verdi.

Anayasa ve Yargıtay’a itiraz edilecek
İstinaf başvurusunun reddi kararını oy birliği ile alan Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi kararına karşı, mağdur vekilleri itiraz yoluna başvurmaya hazırlanıyor.
Mağdur vekilleri, "cinsel taciz" suçundan verilen beraat kararı kesin olması nedeniyle Yargıtay’a başvurma yolu bulunmamasından dolayı Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. Mağdur vekilleri, "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ise itiraz yolu açık olması nedeniyle Yargıtay’a itirazda bulunmaya hazırlanıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber