Düzce’de yaklaşık 20 yıldır sigara içen Ergün Taşçı, eşinin ve çocuğunun desteği ile sigarayı bıraktı. Kendi iradesi ile sigarayı bırakamayan ve tedaviye yanaşmayan Taşçı’ya eşi habersiz randevu almasıyla süreç başladı.Düzce’de 10 yaşı...
Düzce’de yaklaşık 20 yıldır sigara içen Ergün Taşçı, eşinin ve çocuğunun desteği ile sigarayı bıraktı. Kendi iradesi ile sigarayı bırakamayan ve tedaviye yanaşmayan Taşçı’ya eşi habersiz randevu almasıyla süreç başladı.
Düzce’de 10 yaşından bu yana sigara içen Ergün Taşçı (30), eşinin kendisinden habersiz olarak Sigara Bırakma Polikliniği’nden aldığı sırayla sigara bırakma tedavisine başladı. Daha önce kendi iradesiyle sigarayı bırakmaya çalışan ancak başaramayan Taşçı, sigara bırakma polikliniğinden aldığı destekle sigarayı bıraktı. Yaklaşık 1 yıldır sigara içmeyen Taşçı, bu dönemde psikolojik sorunlar yaşayarak sık sık acil servise başvursa da Sigara Bırakma Polikliniği’nde görevli hekimler tarafından takip edilerek hem sakinleştirildi hem de sigarayı bırakması konusunda yardımcı olundu.
"Sigaraya başladığımda çok küçüktüm"
Ergün Taşçı, sigaraya başlama dönemi hakkında bilgiler vererek, "Sigaraya özenerek başladım. Çocuklukta her sigara içen adam oluyor sanırdık. Sigaraya başladığımda çok küçüktüm. Ama 10-12 yaşından beri aralıksız paket alıyorum. Sürekli içiyordum. Bir kere bırakmayı denedim. 9 ay boyunca bıraktım. Ama geçmişte bir oğlum rahatsızdı vefat etti. Tekrar başladım bırakamadım. Sigara bırakma polikliniğine eşim başvurdu. Tamamen benden habersiz. Çünkü eşim ve oğlum sigara içmememi hiç istemediler. Sonra geldim, çok zor oldu ama çok şükür artık içmiyorum" dedi.
Yakından ilgileniyorlar
Sigara bırakma polikliniği tarafından kendisi ile yakından ilgilenildiğini dile getiren Taşçı, "Telefonla arıyorlar, kontrole çağırıyorlar. Ben ilk sigarayı bıraktığımda zorlandım. Sabah, akşam acile gidiyordum. Kendimi çok kötü hissediyordum. Randevu almadan hocamızın yanına geldim. Hocam bana bunların normal olduğunu söyledi ve rahatlama oldu" ifadelerini kullandı.
Hayatım değişti
1 yıllık sigarayı bırakma sürecinde hayatında önemli değişiklikler olduğuna dikkat çeken Ergün Taşçı, "1 yıllık sürede nefes alış, verişim değişti. Ailemle daha çok vakit geçirmeye başladım. Çünkü sigarayı evde değil dışarıda içiyordum. Tam bir konu açardık ben sigara içmeye kaçardım. Eşim bundan şikayetçiydi. Yürümem değişti. Merdiven çıkarken nefes sorunu yaşıyordum. 20-25 gündür sıkıntım yok. Bol bol yürüyorum. Çocuğum zaten bir kere en büyük destekçim. Çocuğum her türlü bana güvendi" şeklinde konuştu.
Sigara bırakma polikliniğe başvurun
Taşçı son olarak sigarayı bırakmak isteyenlere çağrıda bulunarak, "Ben sigarayı kendi irademle bırakmayı çok denedim. Ben kendimden fazla eşimi ve çocuğumu kandırdım. Sigara içerdim meyveli sakız çiğnerdim. Onları kandırırdım. Baktım olmuyor eşime, ’Kendi irademle olmuyor’ dedim. Sonra eşim randevu aldı. Sigara Bırakma Polikliniği’nde her türlü bilgiyi veriyorlar ve sigarayı bıraktırıyorlar" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı, etkili olan kar yağışıyla birlikte beyaz örtüyle kaplanırken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yer alan ve Osmanlı mimarisinin en önemli eserleri arasında
E-defter uygulaması, hukuki olarak tutulması zorunlu olan defterin elektronik ortamda düzenlenmesini sağlar.
Balıkesir’in Edremit ilçesinde, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları kapsamında il şampiyonu olan Edremit Anadolu Lisesi Erkek Voleybol Takımı, Kaymakam Ahmet Odabaş’ı makamında ziyaret etti.Şampiyon öğrencilere ziyarette; Edremit İlçe Millî Eğitim
ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Kalem Müdürü Susie Wiles, bir dergiye verdiği röportajda Trump’ın alkol kullanmamasına rağmen "alkolik bir kişiliğe" sahip olduğunu söyledi. Elon Musk’ı ise "Tam anlamıyla yalnız hareket eden biri" olarak tanımlayan Wiles,
ABD Başkanı Donald Trump seyahat yasağı uygulanan ülkeler listesini genişleterek Suriye ve Filistin de dahil olmak üzere 6 ülkenin vatandaşlarının ABD’ye girişini yasakladı.ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin bu yıl 12 ülkenin vatandaşlarına uygulamaya başl
Körfez Ticaret Odası tarafından düzenlenen "3. Sektör ve Öğrenci Kariyer Buluşması", yoğun katılımla gerçekleştirildi. Gençlerin kariyer yolculuğuna katkı sunmayı amaçlayan organizasyonda sektör temsilcileri ile öğrenciler bir araya gelerek deneyim paylaş
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, dünyanın savaşlar, iklim krizi, demokratik gerilemeler ve toplumsal kutuplaşma gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, çözümün kurumsallaşmış demokrasiden geçtiğini söyledi.Türkiye Belediyel
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Özay Onur ve odaya bağlı turist rehberleriyle Valilik Konferans Salonu’nda bir araya geldi.Toplantıda, Kayseri’nin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin daha etkin tanıtılması, turizm pota
Malatya’da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bakan Işıkhan: "’Özel hastanelere aktarılan pay artıyor’ ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır"
03Bozüyük’te otomobil, park halindeki tıra arkadan çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
04Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak
05Kocaeli’de silahlı saldırı: 1’i futbolcu 3 yaralı
06Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Kadınlarla ilgili meseleyi LGBT kontekstinde tartışıyorsanız kadınlara haksızlık yapıyorsunuz"
07Ordu’da ’dur’ ihtarına uymayan sürücü kovalama sonucu yakalandı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük