Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 26 Kasım 2022 - 16:18 Yorum: 0

Pakistan Başbakanı Şerif: “Pakistan ile Türkiye ilişkileri ticaret ile güçlenecek”

Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif, "Pakistan ile Türkiye ilişkileri ticaret ile güçlenecek" dedi.

Pakistan Başbakanı Şerif: “Pakistan ile Türkiye ilişkileri ticaret ile güçlenecek”

Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif, "Pakistan ile Türkiye ilişkileri ticaret ile güçlenecek" dedi.

Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin önde gelen iş adamları bir araya geldi. Toplantıya katılan Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif, iki ülke arasında ekonomik bağların kurulmasında iş adamlarının oynadığı önemli rolün altını çizerek, Pakistan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinde kurulun katkısını takdir ettiğini söyledi. Başbakan Şerif, hükümetinin her iki taraftaki iş adamlarına karşılıklı yarar sağlayan bağlantıları daha da geliştirmeleri için fırsatlar sağlama konusundaki kararlılığını dile getirdi. Başbakan Şerif ayrıca, yakın zamanda imzalanan Mal Ticareti Anlaşması'nın (TGA) iki taraf arasında var olan gerçek potansiyelle orantılı olarak daha yüksek ticaret hacimlerine ulaşmak için bir temel oluşturacağına olan güvenini de dile getirdi.

Şerif, Türkiye'nin önde gelen iş dünyası liderleriyle de birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Pakistan'da faaliyet gösteren ticari işletmelerin Pakistan ekonomisinin gelişmesine ve büyümesine katkısını takdir ettiğini belirten Şerif, işletmeleri Pakistan'a özellikle yenilenebilir enerji gibi gelişen enerji sektörüne yatırım yapmaya çağırarak, Pakistan hükümetinin bu konuda tam destekte bulunacağını söyledi. Başbakan Şerif, Pakistan ekonomisinin gıda işleme, konaklama, inşaat, bilişim hizmetleri ve e-ticaret gibi diğer kilit sektörlerindeki fırsatların altını çizdi.

Katılımcılar, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesine katkılarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber