MENÜ

Pamukkale Belediyespor 1. Lig’de sahne alıyor

Pamukkale Belediyespor’un ilk aktifleşen branşı olan Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı 2023-2024 sezonunda 1. Lig’de mücadele edecek. Mavi-beyazlı takım sezon öncesi çalışmalarını yoğun bir şekilde yaparken ilk maçını bu Pazar İzmir RSK...

Yayınlanma: 08 Kasım 2023 01:29 Güncelleme: 14 Eylül 2025 12:40
Pamukkale Belediyespor 1. Lig’de sahne alıyor

Pamukkale Belediyespor’un ilk aktifleşen branşı olan Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı 2023-2024 sezonunda 1. Lig’de mücadele edecek. Mavi-beyazlı takım sezon öncesi çalışmalarını yoğun bir şekilde yaparken ilk maçını bu Pazar İzmir RSK ile oynayacak.

Pamukkale Belediyespor’un geçen yıl 2. Lig’de yer alan ve bu sezon 1. Lig’de mücadele etme hakkını elde eden Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, yeni sezona hazır. Çalışmalarını Antrenör Erol Kayhan gözetiminde yaklaşık 1 aydır devam ettiren mavi-beyazlı takım 2023-2024 sezonunun ilk maçını bu Pazar günü sahasında oynayacak. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye 1. Lig A Grubu’na ait olan maç 12 Kasım 2023 Pazar günü Hasan Güngör Spor Salonu’nda saat 14.00’de Pamukkale Belediyespor İzmir RSK takımı konuk edecek.

Takımın bu sezon ilk kez 1. Lig seviyesinde mücadele edeceğini ifade den Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Erol Kayhan, “Kurulduğumuzdan bu yana bölgesel, 3. Lig ve 2. Lig’de mücadele etmiştik. Bu sezon ise Denizli’yi 1. Lig’de başarıyla temsil etmek için yoğun tempoda çalıştık. Isparta’da yapılan Cumhuriyet Kupası’na katılıp orada şampiyon olmak bize lig öncesi moral oldu. Kulübümüz bizlere çok güzel imkanlar sağlıyor. Biz de bu desteğin karşılığını Süper Lig’e çıkarak vermek istiyoruz. Sezonun ilk maçını Pazar günü İzmir RSK ile oynayacağız. Bu maçta ve ligdeki tüm maçlarda sporseverleri yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Sporcular iddialı
Mavi-beyazlı kulüpte forma giyen sporcular da yeni sezon öncesi oldukça iddialı. Takımın genç yaşına rağmen kaptanlığını yapan Doğan Can Köktaş, “7 yıldır formasını giydiğim Pamukkale Belediyesi ile 1. Lig’de mücadele edeceğim. Sezona iyi hazırlandık ve hedefimiz sezon sonunda Süper Lig’e çıkmak. Bize desteklerini her zaman sürdüren Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki başta olmak üzere tüm yöneticilerimize teşekkür ederim” diye konuştu. Aydın’dan takıma bu sezon katılan Emre Temel, “2009 yılından beri bu sporu yapıyorum. Öncelikle beni bu camiaya kabul ettikleri için kulübümüze çok teşekkür ediyorum. Hedefi olan bir takıma geldiğimi düşünüyorum. Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye bize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Engelli camiasında böyle belediye başkanlarını görmek gerçekten çok önemli. Hedefimiz şampiyon olarak süper lige çıkmak. İnşallah hedefimize ulaşacağız” dedi.

Takımın en geç oyuncusu 9 yaşındaki Kamil Ateş de “Takıma yeni katıldım. Burada engelli basketbol oynamak için ilk başta tekerlekli sandalye sürmeyi öğreniyorum. Burada abilerim bana basketbol oynamayı öğretiyorlar. Bu sezon takım olarak hedefimiz Süper Lig” diye konuştu.

Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları, antrenör ve yöneticileri sezon öncesi Pamukkale Belediyespor Onursal Başkanı ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’yi makamında ziyaret ettiler. 2023-2024 sezonu öncesi sporcuların sözleşmelerinin de imzalandı ziyarette bilgiler veren Pamukkale Belediyespor Kulüp Başkanı Ayhan Soyfidan, tekerlekli sandalye basketbol takımının kulübün lokomotifi olduğunu vurgulayarak, “Bu takımın en büyük özelliklerinden bir tanesi emekleyerek, yürüyerek ve koşarak ilerleniyor. İlk başta 3. Lig’deyken o sezon 2. Lig’e çıktık. Sonraki sezon 1. Lig’e çıktık. Takımımızın altyapısı tamamen Denizlili sporculardan oluşuyor. Bu sezon Süper Lig’e çıkarak Denizli’mizi bu gururlandırmak istiyoruz. Desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Sizler destan yazıyorsunuz”
Pamukkale Belediyespor Onursal Başkanı ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Kulübümüz şehrimizde yaşayan gençlerimizin spor yapmasına imkân sağlıyor. Öyle ki birçok branşta milli sporcularımız var. Amacımız bu sayısı artırmak. Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımız da bu sezon 1. Lig’de boy gösterecek. Sizlerin alt liglerden buralara kadar takımı taşımanız bana göre bir destan yazımıdır. Şu anda yeni bir destan yazma arifesindeyiz. Birinci Lig’de bu destanı yazacağınıza hiçbir şüphem yok. Ben bu vesile ile tüm Denizli’yi bu güzel insanlara mücadelelerinde alkışlarıyla tezahüratlarıyla destek olmaya davet ediyorum. İzlemeye gelirken aileleriyle çocuklarıyla gelmelerini rica ediyorum. Çünkü burada istenildiği vakit başarılar nasıl elde ediliyor görülebilir. Bu hafta sonunda başlayacak olan 1. Lig yolculuğunda takımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Küçükler basketbol grup müsabakaları başladı

Küçükler basketbol grup müsabakaları başladı

Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E

Eskişehirli motosikletçilerin pist talebi

Eskişehirli motosikletçilerin pist talebi

Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı

Kağıtspor haftayı uluslararası madalyalarla kapattı

Kağıtspor haftayı uluslararası madalyalarla kapattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra

Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu’nda taekwondo rüzgarı

Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu’nda taekwondo rüzgarı

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an

Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayseri’ye 3 madalya

Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayseri’ye 3 madalya

28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele

Bingöl’de masa tenisi turnuvası başladı

Bingöl’de masa tenisi turnuvası başladı

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i

13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 7. gün geride kaldı

13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 7. gün geride kaldı

13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki

Bursaspor, Mardin maçı hazırlıklarına başladı

Bursaspor, Mardin maçı hazırlıklarına başladı

Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30