Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 26 Mayıs 2024 - 12:06 Yorum: 0

Papua Yeni Gine’de toprak kaymasında can kaybı artıyo”

Birleşmiş Milletler yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Papua Yeni Gine’de Cuma günü meydana gelen toprak kaymasında 670’den fazla kişinin ölmüş olabileceği tahmin edildiği kaydedildi.Papua Yeni Gine’nin başkenti Port Moresby’ni...

Papua Yeni Gine’de toprak kaymasında can kaybı artıyo”

Birleşmiş Milletler yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Papua Yeni Gine’de Cuma günü meydana gelen toprak kaymasında 670’den fazla kişinin ölmüş olabileceği tahmin edildiği kaydedildi.
Papua Yeni Gine’nin başkenti Port Moresby’nin 600 kilometre kuzeybatısındaki Enga eyaletine bağlı Kaokalam köyünde Cuma günü meydana gelen toprak kaymasında bilanço ağırlaşıyor. Birleşmiş Milletler yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda toprak kaymasında 670’den fazla kişinin ölmüş olabileceği tahmin edildiği kaydedildi. Uluslararası Göç Örgütü Papua Yeni Gine Temsilcisi Serhan Aktoprak, toprak kaymasının etkisinin en başta düşünülenden daha büyük olduğunu açıklayarak, “Ek olarak 150 evin daha 6 ila 8 metre derinliğinde toprak altında kaldığı ve 670’den kişinin hayatını kaybetmesinden endişe ediliyor” dedi. Enga eyaletindeki afet bölgesi olarak belirlenen arazinin tehlikeli olduğunu ve yaklaşık 1 bin 250 kişinin tahliye edildiğini ifade ederek, “Yaklaşık bir saat önce meslektaşlarımla konuştuğum. Kayaların düşmeye devam etmesi ve arazinin de kayması nedeniyle bölgeden kaçmak zorunda kaldılar. Bu durum, daha önce kaymış olan toprak kütlesiyle birleştiğinde çevredeki evler üzerinde baskı oluşturuyor, dolayısıyla bu evlerin boşaltılması gerekiyor” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu