Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 01 Temmuz 2023 - 13:20 Yorum: 0

Halk Taşıt ile İzmirlilere 4 yılda 241 milyon liralık katkı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin tüm toplu ulaşım araçlarında başlattığı Halk Taşıt uygulaması, tam biniş yapan yolcunun ayda 428 TL tasarruf etmesini sağladı. 4 yıldır devam eden uygulama sayesinde 241 milyon liralık bir miktar, İzmirlinin c...

Halk Taşıt ile İzmirlilere 4 yılda 241 milyon liralık katkı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin tüm toplu ulaşım araçlarında başlattığı Halk Taşıt uygulaması, tam biniş yapan yolcunun ayda 428 TL tasarruf etmesini sağladı. 4 yıldır devam eden uygulama sayesinde 241 milyon liralık bir miktar, İzmirlinin cebinde kaldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 4 yıl önce başlattığı Halk Taşıt uygulaması, dar gelirli vatandaşlara nefes aldırdı. Her gün 05.00-07.00 ve 19.00-20.00 saatleri arasında geçerli olan ve tüm tarifelerde yüzde 50 indirim sağlayan uygulamayla, 2019 yılının nisan ayından geçen aya kadar 241 milyon 768 bin TL vatandaşların cebinde kaldı.

Her ay 428 TL ceplerinde kalıyor
İş günlerini kapsayan 5 gün hesaplandığında, Halk Taşıt uygulamasıyla her hafta yaklaşık 1 milyon biniş yapılıyor. Tam tarifeyle biniş yapan yolcuların günlük ilk biniş ve aktarma ücretleri hesaplandığında her binişin 7,14 TL’si İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Böylelikle tam biniş tarifesiyle seyahat eden vatandaşın aylık ulaşım giderinin 428,40 TL’si cebine kalmış oluyor. Öğrenciler ise Halk Taşıt saatlerinde yaptıkları binişlerde aylık 90 TL tasarruf ediyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber