Young Boys Teknik Direktörü Patrick Rahmen, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off Turu’nda Galatasaray’ı eledikleri maçın ardından yaptığı açıklamada her iki maçta da aldıkları sonucu hak ettiklerini söyledi.UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off tur...
Young Boys Teknik Direktörü Patrick Rahmen, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off Turu’nda Galatasaray’ı eledikleri maçın ardından yaptığı açıklamada her iki maçta da aldıkları sonucu hak ettiklerini söyledi.
UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off turunda Galatasaray’ı, 3-2 ve 1-0’lık skorlarla mağlup eden Young Boys, Devler Ligi’ne katılım sağladı. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Young Boys Teknik Direktörü Patrick Rahmen, “Ekibimle gurur duyuyorum. İsviçre’deki zorlu haftalardan sonra yaşamış olduğumuz yenilgiler vardı. Ardından son haftalarda yükselişe geçtik. Oyuncularımız, Galatasaray karşısında son derece etkileyiciydiler. Hepsi maçta var oldular. Fırsatları ve alanları güzel değerlendirdiler. Bazı fırsatlar kaçtı ama devrenin 0-0 bitmesiyle sakin kaldık. Galatasaray sonrasında pres yaptı ama çok net pozisyon kalmadı. Son haftalarda sergilediğimiz tavır ve tutumla gurur duyuyorum. Son 2 maçtaki performansımızla da gurur duyuyorum” diye konuştu.
“Ateşli bir ortam olduğunu anladık”
Sahaya atılan şişelerin kendileri için olumlu bir etki oluşturmadığını belirten İsviçreli teknik adam, “Olumlu bir etki oluşturdu diyemeyiz ama çok ateşli bir ortam olduğunu anladık. Son dakikalarda gerginlik biraz fazla tırmandı. Günün sonunda doğru ritmi bulduk ve oyun planımızın dışına çıkmadık” ifadelerini kullandı.
“Soğutmak olarak tarif etmem”
Oyunu soğutup soğutmadıklarıyla ilgili gelen soru üzerine de açıklama yapan Rahmen, “Ben soğutmak olarak tarif etmem. İlk devre son derece baskın oynadık. İkinci devrede Galatasaray gibi güçlü bir takımın son derece ofansif silahları hızımızı kesti. Son 10 dakika hızlarını kesmemiz gerekirdi ve bunu yaptık. Kalemizde net fırsatlar vermedik. Bunu oyun soğutmak olarak görmüyorum” şeklinde konuştu.
“Bu sonucu hak ettiğimizi düşünüyorum”
Galatasaray’ı analiz ederken nasıl tespitler yaptığını aktaran deneyimli çalıştırıcı, “Galatasaray’ın birçok güçlü yanını gördüm. Defansta baskı yapıldığında orada topu ileride kazanma şansı görebiliyoruz. Ofansif oyun görüyoruz ve o yüzden boşluklara kaçmak istiyoruz. Birinci maçtaki fırsatlarımız çok daha fazlaydı. İki maçta da bu sonucu hak ettiğimizi düşünüyorum” sözlerini kaydetti.
“Birçok kişi bizden bunu beklemiyordu”
Sezon başlangıcındaki performanslarından dolayı kimsenin kendilerinden bugünkü duruma geleceklerini beklemediğinden bahseden İsviçreli teknik adam, “İki maçı ardımızda bıraktıktan sonra iyi performans sergiledik. Birçok kişi bizden bunu beklemiyordu. İlk 3 maçımızda sezona iyi başlayamadık. Sonra da performansımız arttı ama sonuçlar istediğimiz gibi değildi. Yeniden yükseleceğimizi biliyorduk. Tam doğru zamanda da kupa maçlarına çıktık. Lig ritminden biraz uzaklaştık ve Şampiyonlar Ligi’ne odaklandık. Bunu başaracağımızdan emindik. Karşımıza çıkacak en güçlü takımlardan biri olan Galatasaray ile karşılaştık. İki maçta da yüksek performans göstermek zorundaydık. Çok seviniyorum tabii ki galibiyet sonucundan. İlk haftalarda yaşadıklarımızdan sonra bunu hayal etmiyorduk. O çukurdan çıkmayı başardık. Sakin kalmamız beni memnun etti ve hep beraber oynadık. Bu saydığım her şeyi takımım çok etkili yaptı. Adım adım ilerleyeceğimize inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.
“Çok büyük bir iş başardık”
Galatasaray’ın kendileri için çok üst düzey bir rakip olduğuna vurgu yapan 55 yaşındaki antrenör, “Galatasaray’ın sahadaki 11’ine baktığımda futbol nitelikleri ve deneyimlerine baktığımızda bizim için üst düzey bir rakip. Çok büyük bir iş başardık. Çekebileceğimiz en zorlu kuraydı. Bugün bu stadyuma çıkma halimizle de gurur duyuyorum. Çok gürültülü bir atmosferde oynadık. Futbolcu olarak her gün burada maç oynamak isteyeceğiniz bir stat. Böyle ortamlarda oynamak insanı daha da sevindiriyor” cümlelerini kullandı.
“Önde yaptığımız presle Galatasaray’ı kalemizden uzak tutmaya ve hızlı çıkmaya çalıştık”
Galatasaray’a karşı dirençli olmaları gerektiğini ve bunu başardıklarını söyleyen Rahmen, “Orta sahanın kapatılması gerektiğini biliyorduk. Galatasaray’da üst düzey oyuncular var, direnç sağlamamız gerekiyordu. İlk maçta ortadan girdiğimiz 2 gol fırsatı yakaladık. Bugün de şansımız olması için benzer bir şey yapmamız gerekiyordu. Önde yaptığımız presle Galatasaray’ı kalemizden uzak tutmaya ve hızlı çıkmaya çalıştık” dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E
Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an
28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki
Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük