Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 03 Nisan 2023 - 13:03 Yorum: 0

Polonya yaptırım listesine aldığı Rus enerji şirketini satışa çıkardı

Polonya hükümeti, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından yaptırım listesine eklediği Rus enerji şirketi Novatek Green Enerji'yi satışa çıkardı.

Polonya yaptırım listesine aldığı Rus enerji şirketini satışa çıkardı

Polonya hükümeti, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından yaptırım listesine eklediği Rus enerji şirketi Novatek Green Enerji'yi satışa çıkardı.

Polonya, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasının ardından Batılı ülkelerin Rusya'ya uyguladığı kısıtlamalar kapsamında merkezi Krakow'da bulunan Rus sermayeli Novatek Green Enerji şirketini yaptırım listesine eklemişti. Polonya basınında yer alan haberlere göre, geçtiğimiz yıl nisan ayında Polonya İdari İşler ve İçişleri Bakanlığı (MSWiA) kararıyla yaptırım uygulanacak kişi ve kurumlar listesine alınan Novatek Green Enerji şirketi açık ihale usulüyle satışa çıkarıldı. Polonya'nın bazı kentlerine doğalgaz tedariki sağlayan şirket için bugün itibarıyla teklifler alınmaya başlandı. Polonyalı yetkililer, şirketin tekrar Rus sermayesinin kontrolüne geçmemesi için çeşitli prosedürler geliştirdiklerini belirtirken, satışın en geç ekim ayına kadar tamamlanması amaçlanıyor.

Novatek Green Enerji şirketi 13 Nisan 2022 tarihinde yaptırım listesine alınmış, geçtiğimiz Ekim ayında ise şirkete kayyum atanmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber