Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 29 Ocak 2023 - 23:48 Yorum: 0

Popocatepetl Yanardağı havadan görüntülendi

Meksika'daki Popocatepetl Yanardağı'nda helikopterle incelemelerde bulunan yetkililer, yanardağ kraterinin havadan çekilen görüntülerini yayınladı.

Popocatepetl Yanardağı havadan görüntülendi

Meksika'daki Popocatepetl Yanardağı'nda helikopterle incelemelerde bulunan yetkililer, yanardağ kraterinin havadan çekilen görüntülerini yayınladı.

Meksika'da yer alan Popocatepetl Yanardağı'nın son günlerde artan faaliyetlerinin ardından Meksika Ulusal Sivil Koruma Koordinasyonu (CNPC) personeli, yanardağ üzerinde helikopterle bir araştırma uçuşu gerçekleştirdi. Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi (UNAM) Jeofizik Enstitüsünden uzmanların da katıldığı araştırma uçuşu sonucu, son zamanlarda görülen yoğun aktiviteye rağmen yanardağ kraterinde ciddi bir fiziksel değişimin olmadığı gözlemlendi. Havadan yapılan ölçümlere göre, kraterin derinliğinin yaklaşık 160 ila 180 metre, çapının ise 390 ila 410 metre arasında olduğu tespit edildi.

Yanardağda 3 yeni patlama

Öte yandan Meksika Ulusal Afet Önleme Merkezi (CENAPRED) tarafından yayınlanan son rapora göre, Popocatepetl Yanardağı'nda son 24 saat içinde 3 patlama daha gerçekleştiği ve bu ay gerçekleşen patlama sayısının 57'ye yükseldiği ifade edildi. Yetkililer, son günlerde hemen her gün patlamanın yaşandığı Popocatepetl Yanardağı'nda aktivitenin orta şiddetle devam edeceğini belirterek, çevrede yaşayan vatandaşların olası kül yağışı ve düşebilecek taşlara karşı tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

Yanardağa tırmandılar

Geçtiğimiz günlerde ise bir grup Meksikalı sosyal medya fenomeni, yanardağın zirvesine tırmanarak kraterden video paylaştı. Yetkililer, bu kişilerin hayatlarını riske attığını ifade ederek, vatandaşlara kraterin 12 kilometre yarıçapına kadar uzak durulması yönündeki tavsiyesini yineledi.

Öte yandan bir yılı aşkın bir süredir faaliyetlerinde artış görülen yanardağda, geçtiğimiz sene 113 patlama meydana gelmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber