Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 05 Mart 2024 - 15:56 Yorum: 0

Prof. Dr. Gül: "Türkiye Petek Bal üretiminde dünya sıralamasında 1. sırada"

Niğde’de ’Arıcılıkta Yeni Yaklaşımlar Eğitimi’ düzenlendi. Eğitimde konuşan Doç. Dr. Aziz Gül; Türkiye’nin petek bal üretiminde dünyada birinci sırada olduğunu söyledi.Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama v...

Prof. Dr. Gül: 'Türkiye Petek Bal üretiminde dünya sıralamasında 1. sırada'

Niğde’de ’Arıcılıkta Yeni Yaklaşımlar Eğitimi’ düzenlendi. Eğitimde konuşan Doç. Dr. Aziz Gül; Türkiye’nin petek bal üretiminde dünyada birinci sırada olduğunu söyledi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ahiler Kalkınma Ajansı, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Niğde İli Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle düzenlenen ’Arıcılıkta Yeni Yaklaşımlar Eğitimi Kursu’ Doç. Dr. Aziz Gül’ün Türkiye’deki arı çeşitliliği ile ilgili bilgilendirmesi ile başladı. Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitimde ‘Bal Arılarında Yaşam Düzeni Koloni Bireyleri ve Görevleri’ konulu eğitimi veren Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Gül, Türkiye’nin petek bal üretiminde dünyada birinci sırada yer aldığını söyledi. Gül; "Arıcılık güzel bir meslek. Ek iş olarak, hobi olarak veya ana geçim kaynağı olarak yapılabilecek bir meslektir. Elde ettiğimiz ürün de sağlık için çok faydalı, tıp alanında yaygın bir şekilde tüketiliyor. Bal, propolis, polen, arı sütü, arının zehri dahi bugün tıpta kullanılıyor. Bütün ürünleri sağlık için çok kıymetli bir meslektir. Ülkemizde zengin biyoçeşitliği ve iklim şartları bal arıcılığı için uygun bir ülkedir. Arıcılık Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yapılan önemli bir tarımsal faaliyettir. Ülkemiz bal üretiminde dünyada önemli bir konuma sahiptir. Türkiye arıcılığı dünyada ikinci sıradadır kovan sayısı olarak, üretilen bal sıralamasında petek bal üretiminde birinci sıradayız. Coğrafyamız birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve birçok gen kaynağının merkezlerimizden bir tanesidir Anadolu. Dünyaya biz gururla söylüyoruz. Ancak bu kadar potansiyele sahip olmamıza rağmen ülkemizde arıcılık anlamında çok az araştırmacımız var ve bu alandaki faaliyetlerimiz maalesef kısıtlı" dedi.
Arıcılıkta Yeni Yaklaşımlar Eğitimi 3 gün boyunca devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber