Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 06 Mayıs 2024 - 19:21 Yorum: 0

Putin, başkanlık seçimlerinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini Çin’e gerçekleştirecek

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Rusya’daki başkanlık seçimlerinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ilk yurtdışı seyahatini Çin’e gerçekleştireceğini belirterek, Putin’in Türkiye ziyaretinin de dış politikalarının...

Putin, başkanlık seçimlerinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini Çin’e gerçekleştirecek

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Rusya’daki başkanlık seçimlerinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ilk yurtdışı seyahatini Çin’e gerçekleştireceğini belirterek, Putin’in Türkiye ziyaretinin de dış politikalarının önceliklerinden biri olduğunu ifade etti.
Rusya’da geçtiğimiz mart ayında yapılan başkanlık seçimlerinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ilk yurtdışı temaslarıyla ilgili programı belli olmaya başladı. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Putin’in ilk yurtdışı seyahatini Çin’e yapacağını söyleyerek, “Ben ve Çin tarafı ziyaret tarihiyle ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız. Herkes bu ziyaretin seçimlerin ardından Putin’in ilk yurtdışı seyahati olduğunu biliyor. Bu resmi temaslarda sadece başkentin (Pekin’i) değil, başka bir şehrin de ziyaret edilmesi planlanıyor” dedi.
Uşakov, ayrıca Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in yeniden başkan seçildikten sonra geçtiğimiz yıl ilk yurtdışı ziyaretini Rusya’ya gerçekleştirdiğini hatırlatarak, Putin’in de bu ziyarete aynı şekilde karşılık vereceğini belirtti.

“Türkiye’ye bir ziyaretin planlandığını açıkça söyleyebilirim”
Putin’in Türkiye ziyaretinin de gündemde olduğunu aktaran Uşakov, “Türkiye’ye bir ziyaretin planlandığını açıkça söyleyebilirim. Hazırlıklar yapılıyor ama tarihler henüz net değil. Bu ziyaret dış politikamızın önceliklerinden biri. Önümüzdeki günlerde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetinin uygulanması için kesin tarihleri tartışacağız” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber