Diyarbakır arası bölgesel trenlerdeki konforun daha fazla artırılması amacıyla dört vagonlu 262 yolcu kapasitesine sahip Raybüs tren seferi başladı.
Diyarbakır arası bölgesel trenlerdeki konforun daha fazla artırılması amacıyla dört vagonlu 262 yolcu kapasitesine sahip Raybüs tren seferi başladı. İlk seferin yolcuları Batman'da karanfillerle karşılandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından dün müjdelenen Raybüs treni ile Diyarbakır'dan Batman tren garına gelen ilk yolcular, davul zurna ile karşılanırken, inen yolculara Batman Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı Akif Gür ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından karanfillerle karşılandı.
Yolcuların Raybüs treninden inmesinin ardından protokol üyeleri trende incelemede bulundu. Raybüs treninde basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Şahin, Raybüs vasıtasıyla tren yolculuğunda kalitenin artığını belirti. Raybüs treninin Batman'a hayırlı olmasını temenni eden Vali Şahin, "Hep birlikte Batman kamuoyunun dört gözle beklediği Raybüs seferlerinin ilkini beraberce karşılamış olduk. Batman-Diyarbakır arasında çok büyük bir yolcu sirkülasyonu var. Böyle bir faaliyetin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nın yolcu kapasitesi açısından da faydalı olacağını biz defalarca ifade etmiştik. Aslında an itibariyle eskisinden kapasite artırımı ya da sefer sayısı artmış değil, kalite artmış oldu. Bundan sonra tren sektörü ile beraber yolcu kapasitesinin de, sefer sayısının da kaliteye bağlı olarak artacağını bekliyoruz. Aynı zamanda yolculuk süresinin de azalmasını bekliyoruz" dedi.
"Alt ya da üst geçitler marifeti ile bir rahatlamada Devlet Demir Yolları'ndan bekliyoruz"
Bunun için bazı alt yapı çalışmaları gerektiğini aktaran Vali Şahin, "Bu konuda genel müdürlüğümüzün çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Batman kamuoyu olarak beklentimiz, şehrin içerisinde çok sayıda geçiş noktaları var. Bu geçiş noktaları Batman'ı zorluyor. Bu konuda alt ya da üst geçitler marifeti ile bir rahatlamada Devlet Demir Yolları'ndan bekliyoruz. Bu hususta da çalışmalar var. Belde Mahallesi'nde kamuoyunu çok meşgul eden bir geçiş sorunu var. TCDD Bölge Müdürlüğü ile yazışmalar ve görüşmeler yaptık. Sonunda şöyle noktaya ulaştık. Tüm masrafını Batman Belediyesi olarak biz üstleneceğiz. Burada kontrolü bir hemzemin geçidi maliyetlerini ve personel istihdamını da belediye üstlenmek koşuluyla Genel Müdürlüğümüz müsaade edecek ve biz de bunu kısa zaman içerisinde yapıp vatandaşımızı rahatlatacağız. Ben bu güzel hizmeti Batman'a kazandıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, Genel Müdürümüze ve çok emeği gecen milletvekilimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah nice güzel hizmetleri Batman elde edecektir" dedi.
Batman ve Diyarbakır'ın Raybüs treni ile güzel bir hizmete kavuştuğunu ifade eden AK Parti Batman milletvekili Ziver Özdemir, "Bugün Batmanlılar adına beklediğimiz güzel bir gün. 2019'dan bugüne takip etiğimiz bir süreçti. Batman-Diyarbakır arası vatandaşımızın konforlu, hızlı ve rahat bir yolculuk yapması için özelikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızdan ve Genel Müdürlüğümüzden ısrarla vatandaşımızın talebi doğrultusunda istediğimiz güzel bir hizmettir. Elhamdülillah Batman ve Diyarbakır, bu güzel hizmete kavuşmuş oldu" diye konuştu.
Raybüs dizel tren setinin 262 yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirten TCDD taşımacılık AŞ, 5. Bölge Müdürü Muzaffer Koç da, "Raybüs adlandırdığımız dizel tren seferimizin Batman'a ilk gelişini karşılamada bulunuyoruz. Dizel tren setimiz 262 yolcu kapasiteli, kendinden iklimlendirme, anons sitemi ve ergonomik konforlu yolculuk temin etmek için Diyarbakır-Batman arası seferlerine başladı. Karşılıklı iki seferimiz olacaktır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Batman garı önünde kurdele kesimi gerçekleşti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Tokat’ın Zile ilçesinde lise öğrencileri tarafından geliştirilen yerli parmak izi okuma sistemiyle sınıf yoklamaları dijital ortamda anlık olarak yapılıyor.Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli vizyonu doğrultusunda Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencile
Vodafone Türkiye, ülke genelinde 4.5G/VoLTE üzerinden Yeni Nesil eCall (NG-eCall) hizmetini başlattı. Daha net ses iletişimi, daha hızlı çağrı kurulumu ve geliştirilmiş stabil bağlantı sağlayan Yeni Nesil eCall, her saniyenin kritik olduğu durumlarda güve
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bursa’dan yola çıkan bir tren Osmaneli üzerinden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattına bağlanacak. Böylece Bursa, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere ülkemizin Yüksek Hızlı Tren ağına bağlanacak" dedi
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), sanayi-akademi işbirliğini güçlendirme hedefleri doğrultusunda, Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında hayata geçirilen "Teknoloji ve Etki Merkezi"nin kapılarını açtı.Arif Ağaoğlu İleri Teknoloji ve Mühendislik Laboratuva
Arnavutköy Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğinde kurulacak Teknopark Arnavutköy için protokol imza töreni düzenlendi.Arnavutköy Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, Arnavutköy’de Teknopark kurulacak. N
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’ı önceki dönem Ekonomi Bakanı ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ile Nilgün Ök ve Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger
Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı hazırlıklı olmak için hem çalışanlarına eğitim veriyor hem de teknolojiden yararlanıyor. 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla açıklama yapan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, "Hedef
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün seferleri 6 Mart tarihine kadar iptal edildi. Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne planlanan tüm uçuşlar ise 3 Mart tarihine kadar iptal edildi" dedi.B
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
03Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
04Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
05Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
06Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
07Bakan Gürlek ile Bakan Işıkhan bir araya geldi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük