MENÜ

Rektör Altun, TEKNOFEST’den derece ile dönen ERÜ’lü öğrencileri tebrik etti

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali yarışma sonuçlarına göre derece elde eden Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrencilerine Rektör Prof.

Yayınlanma: 11 Mayıs 2023 13:03
Rektör Altun, TEKNOFEST’den derece ile dönen ERÜ’lü öğrencileri tebrik etti

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali yarışma sonuçlarına göre derece elde eden Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrencilerine Rektör Prof. Dr. Fatih Altun tarafından teşekkür belgesi ve plaket verildi.

Senato Salonu'nda düzenlenen törene; Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. Sultan Taşcı ve Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin, Senato Üyeleri, Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Çağlıtalaslıgil ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Altun, büyük bir fedakârlık ile yarışlara katılan ve başarı elde eden öğrencileri tebrik etti. Rektör Altun, "Özellikle proje geliştirmenin ben daha küçük yaşlara inmesinden yanayım. Anaokulu ile birlikte gençlerimizin bizler icat çıkarmalarını istiyoruz. Çıkaracakları bu icatlara da bizim çok ihtiyacımız var. Bizler yönetim olarak, üniversiteye gelen öğrencilerimizin proje hazırlama kültürüne sahip olmasını istiyoruz. Çünkü öğrencilerimiz Erciyes Üniversitesi'ne geldiklerinde görüyorlar ki, bu üniversitenin genlerinde ve alışkanlıklarında proje yapma alışkanlığı var. Onlar bizim ailemize girdikleri zaman görüyorlar ki, proje yapmak zorundayız" dedi.

ERÜ tarafından üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde yapılan protokoller ve staj imkanları hakkında da öğrenciler bilgiler veren Rektör Altun, şunları kaydetti:

"Gençlerimiz çok gayretliler. Onlar memleketleri için çok önemli duygular besliyorlar. Özellikle deprem olayları yaşandığında bunu çok daha iyi gördük. Yardım kampanyamızda bu gençlerimizin yemek saatlerine bile önemli değil diyerek, çalışmalarında ben çok duygulandım. Bu gençlerimiz çok değerli geleceğimiz bizlerin. Bugün senatomuz bu yönetim kadememiz bugün ise gençlerimiz, bir sonraki dönemde bizim gelecek nesillerimiz ve gelecek yöneticilerimiz olarak karşımızda duruyorlar." Konuşmasında önümüzdeki yıl düzenlenecek olan TEKNOFEST'in startını bugünden itibaren verdiklerini belirten Rektör Altun, katılan takım sayısını artırarak, üniversite olarak kendilerine yakışanı yapmaya gayret göstereceklerini söyledi.

Rektör Altun konuşmasının ardından TEKNOFEST'te başarı elde eden öğrencilere teşekkür belgesi ve plaket verildi.

Elde edilen derecelere göre; ERÜ öğrencilerinin başarıları şöyle;

"Uluslararası İHA yarışlarında Üniversitemiz Vortex Uav Takımı Uluslararası İHA Yarışmasında Türkiye birincisi, Optimal Route Takımı Akıllı Şehirler ve Ulaşım kategorisinde Türkiye birincisi, EnvironPro Takımı Sağlık alt kategorisinde Türkiye ikincisi, HAVTEK Takımı Dikey İnişli Roket Yarışmasında Türkiye üçüncüsü, ARF-203 Takımı Tarımsal İnsansız Kara Aracı Yarışması Türkiye beşincisi, VNEURAL takımı öğrencileri Sağlıkta Yapay Zeka ana kategorisinde Türkiye beşincisi, Sangal İHA Takımı ve GÖKAY UAV takımı ise Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışması performans ödülü."

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Balıkesir'de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Balıkesir'de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Yangın, kırsal Taylıeli Mahallesi yakınlarında çam ormanları ile zeytinliklerin bulunduğu bölgede çıktı. Yerleşim alanlarına yakın noktadan yükselen dumanları fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Haber verilmesi üzerine bölgey

Bakan Bayraktar: Elektrik üretiminde yerli kaynakların payı yüzde 85'e ulaştı

Bakan Bayraktar: Elektrik üretiminde yerli kaynakların payı yüzde 85'e ulaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'nin elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir kaynakların payının artmaya devam ettiğini belirtti. Bakan Bayraktar, mayıs ayında elektrik üretiminde

ABD ve İran heyetleri görüşmeler için İsviçre'deki Buergenstock tatil beldesine geldi

ABD ve İran heyetleri görüşmeler için İsviçre'deki Buergenstock tatil beldesine geldi

İsviçre Federal Dışişleri Bakanlığı'na (FDFA) göre, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance başkanlığındaki ABD heyeti, İran Parlamentosu Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, başkanlığındaki İran heyeti ve Pakistan ile Katar arabulucuları Buergenstock'a geldi. Dışişler

Yükseköğretim Kurulu ve üniversiteler “Geleceğin Meslekleri” için sahaya iniyor

Yükseköğretim Kurulu ve üniversiteler “Geleceğin Meslekleri” için sahaya iniyor

Yükseköğretim Kurulu'nda gerçekleştirilen programda, “geleceğin meslekleri” ve “istihdam odaklı meslekler”in tercih döneminde nasıl tanıtılacağı, üniversitelerde bu alanlara yönelik programların hangi iletişim kanallarıyla gençlere ve ailelere ulaştırılac

İran heyeti barış görüşmeleri için İsviçre’de

İran heyeti barış görüşmeleri için İsviçre’de

ABD ile İran arasında yaklaşık 4 ay devam eden savaşın ardından ilan edilen geçici ateşkes kapsamında yürütülen diplomatik temaslar, İsviçre'de gerçekleştirilecek kritik görüşmelerle yeni bir döneme giriyor. Kalıcı bir anlaşmanın zeminini oluşturması bekl

Düzce'de 3.6 büyüklüğünde deprem

Düzce'de 3.6 büyüklüğünde deprem

AFAD, Düzce'de 3.6 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirdi. Deprem, yerin 15,21 kilometre derinliğinde kaydedildi. (İLKHA)

Pakistan: ABD ve İran teknik görüşmeler için yarın İsviçre'de bir araya gelecek

Pakistan: ABD ve İran teknik görüşmeler için yarın İsviçre'de bir araya gelecek

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, imzalanan İslamabad Mutabakat Zaptı'nın bir takibi niteliğinde olduğu belirtilen teknik düzeydeki görüşmelerin, 21 Haziran'da İsviçre'nin Bürgenstock kasabasında yapılacağı belirtildi. Görüşmeler

Yunanistan'da orman yangını

Yunanistan'da orman yangını

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Ada'nın güney kesiminde çıkan yangının yayılması üzerine, Mesohoria ve Raptei yerleşimleri boşaltıldı.  İtfaiye ekiplerinin yangına havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30