Atatürk Üniversitesi, uluslararası bilim diplomasisi kapsamında yürüttüğü temaslarla küresel ölçekte akademik iş birliklerini derinleştirmeye devam ediyor.Amerika Birleşik Devletlerine gerçekleştirilen akademik ziyaret programı çerçeve...
Atatürk Üniversitesi, uluslararası bilim diplomasisi kapsamında yürüttüğü temaslarla küresel ölçekte akademik iş birliklerini derinleştirmeye devam ediyor.
Amerika Birleşik Devletlerine gerçekleştirilen akademik ziyaret programı çerçevesinde, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bilimsel çalışmaları ve yöneticilik deneyimleriyle uluslararası alanda saygın bir yere sahip üç önemli akademisyenle bir araya geldi.
University of Michigan’dan Prof. Dr. Joerg Lahann, University of Southern California’dan Prof. Dr. Paul Bogdan ve North Carolina State University’den Prof. Dr. Martin Thuo ile gerçekleştirilen görüşmelerde, yükseköğretim alanında kurumlar arası iş birliğini güçlendirmeye yönelik somut başlıklar ele alındı.
Ortak bilimsel hedefler, Uluslararası projeler ve akademik hareketlilik konuşuldu
Toplantılarda, özellikle bilimsel üretimin nitelik ve etki boyutunu artırmaya yönelik ortak araştırma projeleri, disiplinler arası iş birlikleri, ikili akademisyen ve öğrenci değişim programları, uluslararası burs ve fon kaynaklarının paylaşımı ve ortak laboratuvar ve merkez kurulumu gibi stratejik konular görüşüldü.
Görüşmelerin en dikkat çekici yönlerinden biri, üniversiteler arası etkileşimin sadece öğrenci ve akademisyen hareketliliğiyle sınırlı kalmayıp, ortak teknoloji geliştirme, bilgi transferi ve ortak yayın politikaları gibi daha derin yapısal alanlara da yönelmesi oldu. Bu bağlamda, görüşülen akademisyenlerin liderlik ettiği araştırma merkezleri ve inovasyon projeleriyle Atatürk Üniversitesi arasında çok yönlü iş birliği alanları ortaya kondu.
Rektör Hacımüftüoğlu: "Bilimsel gücümüzü küresel paydaşlarla birleştiriyoruz"
Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, uluslararası bilim çevreleriyle geliştirilen bu tür iş birliklerinin Türkiye’nin yükseköğretim vizyonuna da katkı sunduğunu belirterek: "Atatürk Üniversitesi olarak, bilimi sınırların ötesinde inşa etmenin gerekliliğine inanıyoruz. ABD’deki öncü üniversitelerle gerçekleştirdiğimiz bu temaslar; bilimsel ortaklıkların kurumsallaşması, araştırma projelerimizin uluslararası fonlarla desteklenmesi ve genç araştırmacılarımızın küresel akademik ortamlarda yetişmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu görüşmelerde yalnızca iş birliklerini konuşmakla kalmadık, aynı zamanda Atatürk Üniversitesinin bilimsel vizyonunu, potansiyelini ve iş birliğine açık yönlerini detaylı bir biçimde aktardık" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Hacımüftüoğlu ayrıca, üniversitenin gelişen bilim altyapısını ve araştırma kapasitesini küresel akademik ağlarla entegre etmenin, gelecekte daha güçlü bir akademik kimlik inşası açısından hayati olduğunu vurguladı.
Küresel akademik vizyonun bir parçası: Bilimde uluslararasılaşma
Atatürk Üniversitesinin yürüttüğü bu stratejik temaslar, yalnızca ikili iş birlikleriyle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda bilimsel üretimin küresel dolaşımına entegre olmayı hedefleyen uzun vadeli bir vizyonun parçası olarak değerlendiriliyor. Özellikle yapay zekâ, sağlık teknolojileri, malzeme bilimi ve kompleks sistemler gibi öncelikli araştırma alanlarında ortak projeler geliştirilmesi bekleniyor.
Bu kapsamda yapılan planlamaların, önümüzdeki dönemde somut akademik çıktılarla desteklenerek uluslararası araştırma konsorsiyumlarına katılım, ortak yayınlar, yeni nesil eğitim programları ve karşılıklı bilim insanı görevlendirmeleri ile genişletilmesi öngörülüyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansından (Rosaviatsiya) yapılan açıklamada, Moskova’daki 4 havalimanında uçuş güvenliğinin sağlanması amacıyla uçakların iniş ve kalkışlarına geçici kısıtlama getirildiği bildirildi. Şeremetyevo Havalimanından yapılan açı
Rusya Merkez Bankası, maliye politikası parametrelerinde değişiklik olması durumunda para politikasını yeniden düzenleme olasılığını dışlamadığını bildirdi. Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, "Rusya Merkez Bankası Yönetim Kurulu, 23 Ekim
Pasifik Okyanusu'nda bu yılın en güçlü fırtınalarından biri olarak kayıtlara geçen Champi Tayfunu, Tayvan'da günlük hayatı olumsuz etkiledi. Tayfunun yaklaşması üzerine ülkenin büyük bölümünde okullar ve kamu kurumları kapatılırken hava ulaşımında yüzler
Rusya ve Ukrayna arasında 2022 yılında başlayan savaş, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da yaşanan en kanlı ve sıcak saldırılara sahne oluyor. 4 yılı aşkın bir süredir devam eden savaşta binlerce asker ve sivil hayatını kaybetti. Savaşın başladığ
Ekvador’un başkenti Quito’da etkili olan şiddetli yağış ve dolu, cadde ve yolların su altında kalmasına neden oldu. La Comuna, La Gasca ve La Mariscal mahallelerinde su birikintileri ulaşımı olumsuz etkiledi. Yağışlardan La Comuna, La Gasca ve La Marisca
Ebu Ubeyde Mescid-i Aksa’yı savunmak, işgal kuvvetlerinin Batı Şeria’daki ve kamplarındaki saldırılarına misilleme olarak Filistinlilerin ayağa kalkmaları çağrısında bulundu. El-Kassam Tugayları Sözcüsü eylemin ardından Telegram kanalında yaptığı paylaşım
Çocuk Kardiyolojisi ve Yapısal Kalp Hastalıkları Kliniği'nde tedavi edilen 12 yaşındaki Yusuf ile 6 yaşındaki kız kardeşi Ahsen'in kalplerindeki açıklıklar, 13 milimetrelik cihaz kullanılarak kapatıldı. Sağlık durumları iyi olan kardeşler, işlemden bir gü
Aksaray’da uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında polis ekipleri tarafından operasyonlar gerçekleştirildi. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube
Bakan Çiftçi: Lüksemburg makamlarıyla çok boyutlu iş birliğine hazırız
Ordu merkezli 27 ilde dolandırıcılık operasyonu: 52 gözaltı
03Çankırı'da feci kaza 4 ölü, 1 yaralı
04Mersin'de uyuşturucu ve ruhsatsız silahla yakalanan şüpheli tutuklandı
05Kurgulanmış trafik kazalarıyla haksız kazanç sağlama soruşturmasında 58 tutuklama
06Türkiye ile Slovakya arasında enerji alanında iş birliği mutabakatı imzalandı
07Otobüsün gizli bölmesinde 20 düzensiz göçmen yakalandı: 2 tutuklama
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor