Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:57 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye-Azerbaycan İş Forumu’na katıldı20:49 Vali Atay: "Tek temennimiz kaybolan vatandaşımızı sağ salim bulup, ailesine...20:47 Ziraat Türkiye Kupası: Fatih Karagümrük: 0 - Trabzonspor: 0 (Maç devam ediy...20:44 Down sendromlu doğmuştu: Özel hastaneye 21 milyonluk tazminat şoku20:40 İsrail, Refah’ta 100’e yakın noktaya hava saldırısı düzenledi20:39 Muş’ta iki araçta silah ve uyuşturucu ele geçirildi20:36 ‘Mahzen-40’ operasyonunda tefecilik iddiası ile adliyeye sevk edilen şüphel...20:34 Adalet Bakanı Tunç: “Şu anda cezaevlerinde 65 bin 986 öğrenci var"20:22 Kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla yargılanan kuaföre tahliye20:22 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçağın kaldırılma çalışmala...20:19 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey: “Bursaspor için sistem ol...20:08 AB çalışanları İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti20:07 Düzce’de yakalanan uyuşturucu satıcısı tutuklandı20:05 FÜ öğrencileri hipodromda mini konser verdi20:02 Eyüpsultan’da okul müdürünü vuran öğrenci tutuklandı19:59 Prof. Dr. Sami Güçlü’den Rektör Özölçer’e ziyaret19:57 Singapur’da eğitim uçuşu sırasında F-16 savaş uçağı düştü19:56 Meslek lisesi öğrencilerinden Sağlık Haftası etkinliği19:56 Trafik değerlendirme toplantısı düzenlendi19:54 “Arılarım beni tanıyor” diyen bal üreticisi atletle arılarına bakım yapıyor
Yerel 08 Eylül 2019 - 15:58 Yorum: 0

Ressam Mehmet Akif Orçan’ın Sergisi

Gaziantep Güzel Sanatlar Lisesinde 5 yıl görev yaptıktan sonra , 2012'de Kahramanmaraş'a güzel sanatlar lisesi açılınca görevine orada devam etmeye başladığını...

Ressam Mehmet Akif Orçan’ın Sergisi

Gaziantep Güzel Sanatlar Lisesinde 5 yıl görev yaptıktan sonra , 2012'de Kahramanmaraş'a güzel sanatlar lisesi açılınca görevine orada devam etmeye başladığını belirten Orçan, Sanko Sanat Galerisi'nin, resme yeni başlayanlara, halka ve öğrencilere büyük bir sanat sofrası kurduğu için, Gaziantep'in bir incisi olduğunu söyledi.

Çalışmalarını Kahramanmaraş'taki atölyesinde sürdüren Orçan, "Resimlerimde ıssız mekanların derin sessizlikleri, yalnız ağaç, yalnız at, yarı uykulu figürlerim ve sakin kıyılarımız var" dedi. Orçan'ın 20'si büyük 94 eserinin yer aldığı sergi, 11 Eylül'e kadar gezilebilecek.

Mehmet Akif Orçan

Kahramanmaraş 1977 doğumlu olan Orçan, 2000 yılında Atatürk Üniversitesi Resim bölümünden mezun oldu. Şimdiye kadar 10 kişisel sergi açan, 6 sanat çalıştayına ve 70'in üzerinde karma sergiye katılan Orçan, konu olarak figür üzerinde yoğunlaşıyor.

Figürün mekansal işlevi Orçan'ın resimlerinde hep başka bir coğrafya düzlemiyle tamamlanır. Bunu yaparken son dönem çalışmalarında daha renkçi ve lekeci bir üslup içinde olan Orçan, kent tarih ve imgeler belleği ile figürlerini kompoze etmektedir.

Yerel gazetelerde kültür-sanat içerikli yazı ve şiirleri yayınlanan ve değişik yazarlara kitap kapak tasarım ve iç desenlerini yapan Orçan, çalışmalarını Kahramanmaraş'ta kendi atölyesinde sürdürüyor.

Ressam Mehmet Akif Orçan’ın Sergisi

Ressam Mehmet Akif Orçan’ın Sergisi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber