Sahil Park
Yeşilyurt Belediyesi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:05 Kağıthane’de bariyere çarpan otomobil alev aldı, o anlar kameralara yansıdı23:54 Galatasaray’ın 25. şampiyonluğu Ankara’da kutlandı23:50 Narkotik köpeği ETA, zehir tacirlerine göz açtırmıyor23:41 Diyadin’de köy halkı deprem riski nedeniyle kapatılan okulunu geri istiyor23:34 Annesiyle boşanma aşamasındaki babasını sokak ortasıda bıçakladı23:34 Trabzon’da sel ve su baskınları sonrası temizlik çalışmaları gecede sürüyor23:30 Ankara’da belediye otobüsünün çarptığı yaya ağır yaralandı23:30 İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Ümraniye’de asayiş ve narkotik uygul...23:26 Sivas’ta kaybolan 9 büyükbaş hayvan, dronla bulundu22:58 Milli takım, Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası’nda 55 madalya kazandı22:43 Eski nişanlısının silahlı saldırısına uğrayan kadın konuştu22:40 SMA hastası gencin hastalığı hac vazifesine engel olmadı22:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti22:15 Şırnak’ta iki grup arasında taşlı sopalı kavga: 3 kişi yaralı22:14 Güney Kore’nin yeni Devlet Başkanı Demokratik Parti’nin adayı Lee Jae-myung...22:13 Numan Kurtulmuş yeniden TBMM Başkanı seçildi22:09 İstanbul’da belediyelere yönelik yürütülen 4 ayrı soruşturma kapsamında göz...22:01 Bursaspor, Tunahan Ergül’ü kadrosuna kattı21:49 Deprem anı ‘Sakin Kent’te güvenlik kameralarına yansıdı21:44 İki farklı olayda araçla insanlara çarptılar: O anlar kamerada
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Teknoloji 05 Kasım 2024 - 14:22 Yorum: 0

Robot dünyası Van’da buluşuyor

Uluslararası Robospor Dernekler Federasyonu’nun Avrasya bölümü tarafından organize edilen ’Dünya robot yarışması’ Van’da gerçekleşecek.Son yıllarda önemli organizasyonlar ile adından söz ettiren Van, 7-9 Kasım tarihleri arasında ulusla...

Robot dünyası Van’da buluşuyor

Uluslararası Robospor Dernekler Federasyonu’nun Avrasya bölümü tarafından organize edilen ’Dünya robot yarışması’ Van’da gerçekleşecek.
Son yıllarda önemli organizasyonlar ile adından söz ettiren Van, 7-9 Kasım tarihleri arasında uluslararası bir buluşmaya daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Uluslararası Robospor Dernekler Federasyonu’nun Avrasya bölümü tarafından organize edilen ’Dünya robot yarışması’ Van’da gerçekleşecek. Uluslararası Robospor Dernekleri Federasyonu Avrasya Sorumlusu Prof. Soroush Sadegnejad yaptığı açıklamada, “Uluslararası Robospor Derneği Federasyonu (FIRA) olarak bu yarışmaları dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirmekteyiz. Bu yıl Türkiye’de yapmaya karar verdik. Türkiye’de çeşitli görüşmelerimiz oldu, en son Van’da yapmaya karar verdik. Van’da yapma kararı vermemizde, Van’ın stratejik konumunun yanında yetkililerin yaklaşımı ve verdiği güven ile burada yapılmasının daha başarılı olacağı kanaatine vardık. Bu yılki etkinlik inşallah başarılı olur ve önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı yarışmalar yapmayı hedefliyoruz. Van’daki etkinliğimize Türkiye ile birlikte şu ana kadar yedi ülkeden katılım olmuştur” dedi.
Konuyla ilgili bilgi veren Roboworld Van Cup Koordinatörü ve Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler de, “Biz bu yarışmayı Van’a almak için çok mücadele ettik. FIRA, dünyanın birçok ülkesinde bu tür yarışmalar yapan büyük bir kuruluş. Böyle büyük etkinlikleri yapan kurumları ikna etmek hiçte kolay olmuyor. Ancak büyük bir özveri ve çaba ile önce ülkemizde sonra ilimizde yapmaya ikna ettik. Bu konuda FİRA yöneticilerine ilimize ve bize güvendikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
2024 FIRA Avrasya Robo Dünya Kupası’nın 7- 9 Kasım tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleneceğini belirten Güler, “Bu önemli etkinlik, Van’ı uluslararası arenada temsil etmekle birlikte, genç yeteneklerin bilime ve teknolojiye olan ilgilerini de arttıracaktır. Son teknolojik araştırmalar ile akıllı robotikte zorlu ve motive edici kıyaslama yapmak, üst düzey öğrencilere kariyerlerinde gelişmelerine ve üretken olmalarını sağlayacak beceriler ve deneyimler kazandırmak ve alt sınıf yeni öğrencilere bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik konularının temellerini tanıtmayı amaçlamaktır. Van’da bilime meraklı tüm halkımızı bekleriz” diye konuştu.
Teknolojinin kalbinin Van’da atacağının altını çizen Güler, “Katılımcılar, geliştirdikleri akıllı robotlarla zorlu bir mücadeleye girecekler. Gençlere kariyer fırsatı sunacak olup üst düzey öğrenciler, yeni ekonomiye ayak uyduracak beceriler kazanacak ve geleceğin liderleri olmaya bir adım daha yaklaşacaklar. Yarışma sadece katılımcılar için değil, bilime meraklı tüm halkımız için de ziyarete açık olacak. Resmi FIRA Web Sitesi, Eurasia.firaworldcup.org olup, ilgilenenlerin https://www.instagram.com/firaeuarsia adresinden takip edebilirler. FIRA Avrasya Robo Dünya Kupası, Van’a sadece bir yarışma değil, aynı zamanda bir ilham kaynağı olacak. Bu önemli etkinliğe tüm halkımızın katılımını bekliyoruz” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber