MENÜ

Rövaşata Golüyle Turnuvaya Damga Vuran İsim: Ensar Gölgeli

Yıldızlar Kategorisi’nde 16 okulun mücadele ettiği Okullar Arası Futbol Turnuvası’na, attığı rövaşata golü ve etkili performansıyla Ensar Gölgeli damga vurdu. Atatürk Ortaokulu şampiyonluğa uzanırken, genç yetenek turnuvanın en çok konuşulan ismi oldu. O

Yayınlanma: 12 Şubat 2026 17:16 Güncelleme: 15 Şubat 2026 14:10
Rövaşata Golüyle Turnuvaya Damga Vuran İsim: Ensar Gölgeli

Yıldızlar Kategorisi’nde 16 okulun mücadele ettiği Okullar Arası Futbol Turnuvası’na, attığı rövaşata golü ve etkili performansıyla Ensar Gölgeli damga vurdu. Atatürk Ortaokulu şampiyonluğa uzanırken, genç yetenek turnuvanın en çok konuşulan ismi oldu.

Okullar Arası Futbol Müsabakaları’nda heyecan dolu karşılaşmaların ardından şampiyon belli oldu. Yıldızlar Kategorisi’nde 16 okulun katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada final maçında Atatürk Ortaokulu, Özel Nesibe Aydın Yıldızlar Ortaokulu’nu farklı mağlup ederek kupayı kazandı.

Yeşiltepe Stadı’nda oynanan müsabakalar boyunca bol gollü ve çekişmeli anlar yaşanırken, turnuvaya damga vuran isim ise attığı rövaşata golüyle Ensar Gölgeli oldu. Okul Sporları kapsamında Atatürk Ortaokulu ile Sümer Ortaokulu arasında oynanan karşılaşmada Yiğit İlyas Bingöl’ün ortasına muhteşem bir vuruş yapan takım kaptanı Ensar Gölgeli, jeneriklik bir gole imza attı. Tribünlerden büyük alkış alan gol, turnuvanın en çok konuşulan anlarından biri oldu.

10 numaralı formasıyla sahada adeta bir frikik ustası gibi mücadele eden Ensar Gölgeli, performansıyla dikkatleri üzerine çekti. 2012 doğumlu, sol ayaklı ve forvet arkası pozisyonunda görev yapan genç oyuncu, 6 yaşından bu yana futbolun içinde yer alıyor. Futbol okullarının yanı sıra Malatya Galataspor, Yeni Malatyaspor ve Malatya Şehirspor formaları giyen Ensar, halen 3. Lig’de mücadele eden Malatya Yeşilyurtspor’un U14 Akademi Ligi takımında futbol hayatını sürdürüyor.

Başarılı oyuncu, 2023 yılında TUFAD Malatya Bölge Seçmeleri’nde seçilen 10 sporcu arasında yer alarak Gaziantep’te düzenlenen bölge maçlarında Malatya’yı temsil etti. 2024 yılında Malatya Şehirspor U14 Ligi’nde şampiyonluk yaşayan Ensar, 2025 yılında hem Malatya Şehirspor U13 Ligi’nde hem de Okul Sporları kapsamında Malatya Atatürk Ortaokulu ile şampiyonluk sevinci yaşadı. Erzincan’da düzenlenen bölge finallerinde forma giyen genç oyuncu, takımının attığı 17 golün 6’sını kaydederken 7 asist yaptı. Bu performansı nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Gelecek Vaat Eden Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

2025 yılında U14 Milli Takım Bölge Seçmeleri’ne katılma başarısı gösteren Ensar Gölgeli, Atatürk Ortaokulu’nun şampiyon olmasında önemli rol oynadı. Genç yetenek, Malatya Yeşilyurtspor U14 Akademi Ligi’nde ise takımının kaydettiği 98 gole 6 gol ve 22 asistlik katkı sundu.

Şampiyonluk kupa törenine katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, genç sporcuları tebrik etti. Ensar’ın attığı gole değinen Kayhan, “Çok güzel bir gol attı, gerçekten muhteşemdi. Kendisini ve Yiğit İlyas’ı tebrik ediyorum. Bundan sonra da daha güzel goller bekliyoruz” dedi.

Gençlerin spora yönlendirilmesinin önemine dikkat çeken Kayhan, İl Müdürlüğü olarak birçok sportif etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Bu tür turnuvalar hem sporun gelişmesi hem de gençlerimizin daha iyi yerlere gelmesi adına çok önemli. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak sporu ve sporcularımızı her zaman desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: Rövaşata, Golüyle, Turnuvaya, Damga, Vuran
KAYNAK: Malatya Haber Ajansı

MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Küçükler basketbol grup müsabakaları başladı

Küçükler basketbol grup müsabakaları başladı

Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E

Eskişehirli motosikletçilerin pist talebi

Eskişehirli motosikletçilerin pist talebi

Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı

Kağıtspor haftayı uluslararası madalyalarla kapattı

Kağıtspor haftayı uluslararası madalyalarla kapattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra

Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu’nda taekwondo rüzgarı

Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu’nda taekwondo rüzgarı

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an

Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayseri’ye 3 madalya

Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayseri’ye 3 madalya

28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele

Bingöl’de masa tenisi turnuvası başladı

Bingöl’de masa tenisi turnuvası başladı

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i

13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 7. gün geride kaldı

13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda 7. gün geride kaldı

13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki

Bursaspor, Mardin maçı hazırlıklarına başladı

Bursaspor, Mardin maçı hazırlıklarına başladı

Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
13
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
13
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
11
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
10
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
7
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
7
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
3
Eyüpspor Eyüpspor
3