Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı02:03 Karaloğlu’nun basın açıklaması sırasında deprem oldu01:54 Jose Mendilibar: "Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık"01:50 İsmail Kartal: “Turu geçmek adına her şeyi hak etmiştik”01:01 Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Türkiye 24 Şubat 2022 - 16:18 Yorum: 0

Ruhsatsız düğün salonlarına tepki

Eskişehir Düğün Salonu İşletmecileri Derneği (EDOD), tarafından yapılan açıklamada, şehir merkezinde bulunan çeşitli işletmelerin gerekli ruhsatları...

Ruhsatsız düğün salonlarına tepki

Eskişehir Düğün Salonu İşletmecileri Derneği (EDOD), tarafından yapılan açıklamada, şehir merkezinde bulunan çeşitli işletmelerin gerekli ruhsatları olmadan düğün, nişan gibi organizasyonları yaptıklarına dikkat çekilerek, düğün yapacak olan çiftlere en özel günlerinde ortada kalmamaları için uyarılarda bulunuldu.

Eskişehir'de ruhsatsız düğün yapılan alanların arttığına dikkat çeken EDOD Yönetim Kurulu, yetkililerin konuyla ilgili çalışma yapması gerektiğini savundu.

EDOD tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Pandemi ile birlikte hayatımıza giren olumsuz yaşamın etkilerinin en büyüğünü gelin ve damatlarımız ile birlikte düğün salonu işletmecileri üstlendi. Şu an ise düğün merasimlerinin yapılması planlanan bazı yerlerin kanuna ve hukuka aykırı olarak düğün salonu işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadan düğün salonu gibi işletildiğini görmekteyiz. Eskişehir'de bulunan düğün salonu ruhsatlı işletmelerimizin şehre hizmet verebilme kapasitesinin rahatlıkla karşılayabildiğini derneğimiz verilerine göre görebilmemiz mümkündür. Lakin Düğün Salonu Açma ve Çalıştırma Ruhsatı olmadan çay bahçeleri, restoranlar, kahvehaneler, et mangal ya da spor tesisleri gibi çoğunluğu lokanta ruhsatlı yerlerde düğün organizasyonu yapılmasına yerel yönetimlerce göz yumulması, bizleri haksız rekabete sokmuş olduğu gibi kamu kural ve düzenini hiçe saymaktır. Kaldı ki bizler çok düğün salonu ruhsatlı işletmelerimizi ayakta tutabilmek için çok büyük kira yükü, personel maliyetleri gibi masrafların altına giriyoruz ve dünyanın bulunduğu ekonomik sıkıntılar içinde ayakta kalmaya çalışıyoruz. Nasıl bir tekel bayi, market, kafe, restoran, kahvehane ruhsatı olmadan işletilemiyorsa ya da bir markette restoran hizmeti verilemiyorsa. İşyeri çalışma ruhsatı konusu kahvaltı salonu, restoran, et mangal, havuz başı ya da herhangi bir ruhsat almış işyerlerinin düğün, nikâh, nişan ya da bir merasim yapması amacı dışındadır ve kanuna aykırıdır. Özelikle 2022 yılında derneğimizin tespit ettiği düğün salonu adı altında faaliyet izni olmadan çalışan 40'a yakın işyeri vardır. Bu ruhsatsız işletmeler ticari gelir elde etmek namına gelin ve damatlarımızı, düğüne katılan misafirlerimizi mağduriyetle karşı karşıya bırakacaklardır. Bu işletmeler yangın yönetmeliği, işyeri tapu ve iskân yönetmeliği bakımından kanunsuz olup belediyelerimizi büyük bir sorumluluk yükünün altına atıvermektedir. Biz Eskişehir Düğün Davet Organizasyon İşletmecileri Derneği olarak gelin damat ve misafirlerinin yaz aylarında mağduriyet yaşamamaları için belediyelerimizi ve devletimizi bir an önce sorumlulukları olan ruhsat yönetmeliğini uygulamaya başlamaya çağırıyoruz. Bu başlangıç ile kamunun güvenliğini ve sağlığını koruyacağına inanmaktayız.

Yerel yönetimlerimizin bu düzensiz ve hukuksuz olarak faaliyet gösteren korsan düğün salonlarının mutlu başlayacak olan kültürel mirasımız düğünlerin sünnetlerin ve kınaların mimarları gelin damatlarımızın hayallerinin yok olmasına fırsat vermeyeceklerini düşünmekteyiz. Tüm Eskişehir belediyelerimiz, valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve bu konuyla ilgilenen kamu kurumlarımızın bu konuda ivedilikle gerekli işlemleri yapmalarını saygılarımızla arz ediyoruz.

Buradan Eskişehirli gelin damat adaylarımıza da seslenmek istiyoruz. Daha önce yapmış olduğunuz düğün rezervasyonlarınız olan işletmelere tekrar uğrayıp işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının düğün salonu olduğuna bakıp emin olmalılar. Düğün salonu anlaşması yapmayan gelin ve damatlarımızın da yapacak oldukları sözleşmeye işyeri ruhsatlarının fotokopilerini ekletmeleri doğru olacaktır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber