Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde öldürüldükten sonra kamyonetle uçurumdan aşağı atılan Rümeysa Meriç Özcan’ın annesi ilk kez konuştu. Rümeysa’nın olay günü üstünde bulunan ceket ile ayakkabısına sarılarak gözyaşı döken Kevser Erden, adli tıp ra...
Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde öldürüldükten sonra kamyonetle uçurumdan aşağı atılan Rümeysa Meriç Özcan’ın annesi ilk kez konuştu. Rümeysa’nın olay günü üstünde bulunan ceket ile ayakkabısına sarılarak gözyaşı döken Kevser Erden, adli tıp raporunun ve iddianamenin hala tamamlanmamış olmasına tepki gösterdi. Kızından olay günü aldığı son telefon çağrısını da anlatan Erden, "Kızım saat 01.06’da beni aradığında belki benden yardım isteyecekti. Belki, ’Beni kurtar’ diyecekti" ifadelerini kullandı.
Olay, 19 Mayıs tarihinde gece saatlerinde Halıdere eski köy yolu caddesinde meydana geldi. Kamyonetin uçuruma düştüğü ihbarı üzerine bölgeye giden polis ve sağlık ekipleri, kamyonetin altında 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan’ın boynuna ip bağlı haldeki cansız bedeniyle karşılaştı. Özcan’ın cansız bedeni, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için morga kaldırılırken, polis ekipleri Tunay A. (22), E.K. (20), Y.A. (20) isimli erkekler ile C.Ç. (20) ve K.N. (17) isimli kızları gözaltına aldı.
Korkunç cinayet ortaya çıktı
Emniyette alınan ifadeler sonrasında Rümeysa Meriç Özcan’ın ölümünün ardındaki korkunç gerçek ortaya çıktı. Tunay A., E.K., Y.A., C.Ç., K.N. ve Rümeysa Meriç Özcan’ın akşam saatlerinde buluştukları öğrenildi. Bir süre sonra Tunay A’nın Rümeysa Meriç Özcan’ı da yanına alarak kamyonetle hareket ettiği, Tunay A’nın ıssız bölgede Rümeysa Meriç Özcan ile cinsel birliktelik yaşamak istediği, genç kızın bunu kabul etmemesi üzerine zanlının korkutmak için kızın boynuna ip bağladığı, ipin bir ucunu da kamyonete bağladığı ve Özcan’ı darp ettiği öğrenildi. Rümeysa’nın bu sırada baygınlık geçirdiği, Tunay A.’nın ise genç kızın öldüğünü zannederek cesetten kurtulmak amacıyla hareket ettiği ve kamyonetin el frenini indirmesi neticesinde aracın yaklaşık 100 metrelik uçuruma düştüğü ortaya çıktı.
Olaya ilişkin gözaltına alınan 5 şüpheliden Tunay A. tutuklanırken, E.K., Y.A., C.Ç. ve K.N. ise serbest bırakıldı. Öte yandan, otopsi raporunun hala çıkmadığı, iddianamenin de bu sebeple henüz tamamlanmadığı bildirildi.
"Kızım vahşi şekilde katledildi"
Kızının odasından bir an olsun çıkmayan anne Kevser Erden, suçluların bir an önce cezalandırılmasını istiyor. Kızının kedisine ve son giydiği ceket ile ayakkabısının tekine sarılan anne gözyaşlarına boğularak, adli tıp raporunun ve iddianamenin hızla hazırlanmasını istedi. Kızının henüz 18 yaşında, hayalleri olan bir genç kız olduğunu söyleyen Kevser Erden, "Öğretmen olmak istiyordu. Rümeysa’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü doğum tarihiydi. 18 yaşına girmişti. 19 Mayıs Spor Bayramı’nda da ölüm tarihi oldu. Kızım vahşi şekilde katledildi" dedi.
"Katili ilk kez orada gördüm"
Olay günü yaşananları İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabirine anlatan Erden, "Olay günü kızım beni arayarak arkadaşlarının kendisini çağırdığını söyledi. ’İstersen sen de gelebilirsin’ dedi. İşten 20.30’da çıkarak kızımın yanına gittim. Ereğli Sahili’ne gittiğimde sanık Tunay kamyonetle geldi. Katili ilk kez orada gördüm. Daha önce onu hiç görmemiştim, tanımıyordum. Kızıma kim olduğunu sorduğumda, ’Daha yeni tanıştık, arkadaşlarla toplu olarak kahve içip geleceğim’ dedi. Arkadaşı Hülya vasıtasıyla Tunay ile tanışmış. Hatta kızım Hülya ile artık görüşmek istemediğini söylemişti. Ne tesadüf ki kızım o akşam öldürüldü. Kızım daha birkaç gün önce Tunay ile tanıştığını söyledi" diye konuştu.
Kızından son telefon çağrısı
Kızının, arkadaşlarıyla kahve içip döneceğini ifade ederek yanından ayrıldığını, kendisinin de eve döndüğünü anlatan anne Kevser Erden, "Saat 23.30 gibi kızım beni arayarak, ’Yoldayız geliyorum’ dedi. İşten geldiğim için yorgundum uyudum. O sırada telefonum çalmış. 01.06’da kızım beni aramış. 10 dakika sonra uyandım ve hemen kızımı aradım. Telefonu kapalıydı, şarjı bittiğini düşündüm. Ya yolda, ya da arkadaşlarında kalmaya gitti diye düşündüm. Saat 06.30’da da haber geldi, kızımın kaza geçirdiğini söylediler. İlk başta kızımın öldüğünü söylemediler, sonradan öğrendim. Saat 02.00’de vinç çağırmışlar kamyoneti çıkarmak için. Kaza süsü verilmiş. Ancak bir polis sayesinde boynundaki ip izi olayı aydınlatmış" şeklinde konuştu.
"Kızım ’Seni şikayet ederim’ deyince kafasına demirle vurmuş"
Acılı anne Kevser Erden, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tunay kızları Halıdere’nin girişinde kamyonetten indirmiş. Benim kızıma da ’Seni eve ben bırakırım. Zaten evlerimiz yakın’ diyerek olayın yaşandığı alana götürmüş. Kızım orada niyetini anlamış ve saldırmış. Kızımın tırnaklarında sanığın DNA’sı çıkmış. Kızım, ’Beni indir’ diye yalvarıyor. Bırakmayınca kızım ’Seni şikayet ederim’ demiş. Kızıma cinsel ilişki teklifinde bulunmuş ama kızım reddetmiş. ’Seni şikayet ederim’ deyince kafasına demirle vurmuş. Sanık ifadesinde böyle söylüyor. Darp etmiş ve kızımı bayıltmış. Kızımı kasanın dışından iple boğazından bağlayarak araçla uçurumdan atmış. Cenaze günü kızımın daha namazı kılınmamışken olayın cinayet olduğunu öğrendik. Kaza ihbarını da Tunay yapmış. Sanık; polise, ’Ben araçtan atlayıp kurtuldum ama arkadaşım atlayamadı’ diye ifade vermiş"
"Bir de ölmüş mü diye aşağıya inip kontrol etmiş"
Katil zanlısının çok kez farklı ifadeler verdiğini ancak suçunu itiraf ettiğini vurgulayan Erden, "Rümeysa, ’Seni şikayet ederim deyince korktum ve vurdum. Bayılttıktan sonra ipe bağlayıp aşağıya attım’ demiş. Madem bayılttın neden bırakmıyorsun? Oraya bırak. Bir de ölmüş mü diye aşağıya inip kontrol etmiş. Sanığın 2 bira içtiği de tespit edildi" dedi.
"En acısı beklemek..."
Adli tıp raporunun hala çıkmadığını, iddianamenin de hazırlanmadığını söyleyen Erden, "Tam 4 ay oldu. Neden kızımın raporu daha çıkmadı? Yeter artık, raporun çıkmasını istiyorum. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, ’Lütfen bana da yardım edin’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşmak, görüşmek istiyorum. Derdimi anlatmak istiyorum. Çaresiz şekilde 4 ay bekliyorum. İş yapamaz hale geldim. En acısı beklemek. Tek istediğim bir an önce raporlar çıksın. Katilin ve diğer şahısların da cezalarını en ağır şekilde çekmelerini istiyorum. Başka da bir şey istemiyorum. Denetimli serbest bırakılan kişilerinde olayda parmağı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"Belki, ’Beni kurtar’ diyecekti’"
Acılı anne, kızından aldığı son telefon çağrısını da anlatarak, "Kızım saat 01.06’da beni aradığında belki benden yardım isteyecekti. Belki, ’Beni kurtar’ diyecekti’. Kızımın adli tıp raporları bir an önce çıkmasını ve suçlarında en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bursa’nın Mudanya ilçesinde kullanılmayan bir apartmanda çıkan yangın mahallede paniğe neden oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.Edinilen bilgiye göre, olay saat 15.00 sıralarında Ömerbey Mahallesi Deniz Caddesi’nde
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sulama göletine düşen 7 yaşındaki çocuk, boğulma tehlikesi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Küçük çocuğun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.Olay, Siverek ilçesine bağlı kırsal Gürakar Mahallesi’nde meydana geld
Malkara ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirildi.Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ilçeye bağlı Camiatik Mahallesi’nde uyuşturucu madde ticareti yapıldığı yönünde alın
Batman kent merkezinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin refüje çarparak ters döndüğü kazada 1 kişi yaralandı.Edinilen bilgilere göre, Kültür Mahallesinde seyir halindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarpt
Yozgat’ta çalıntı araçların yakalanmasına yönelik olarak operasyon düzenlendi.Edinilen bilgiye göre Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Yozgat merkezli olmak üzere Ankara, İstanbul, Manisa ve Konya illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Merkeze
Samsun’da hafif ticari araç ile SUV tipi aracın kafa kafaya çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı.Kaza, İlkadım ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi Gazi Ethem Paşa Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bulvar üzerinde seyir halinde olan Caner Ö
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde görevli trafik polisi ekipleri, hem motosiklet hem de otomobil sürücülerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.Lüleburgaz ilçe merkezinde belirli noktalarda gerçekleştirilen uygulamalarda kask, emniyet kemeri, p
İstanbul Emniyet Müdürlü ekiplerince aranan şahıslara yönelik yürütülen çalışmada, hakkında 24 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yapılan operasyonla Silivri’de yakalandı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahısl
Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff’tan İran’la müzakere sinyali
Düziçi’nde 106. yıl coşkusu Hakan Peker konseriyle başladı
03İran’dan İsrail’e füze yağdı: En az 1 ölü
04Uluslararası Tiyatro Festivali’nde, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sahibini buldu
05Diyarbakır’da kolonlarda çatlama sesi duyulan bina boşaltıldı: 51 vatandaş tahliye edildi
06Kalpazan seyyar darphaneye çevirdiği kiralık araçta yakalandı
07Polatlı’da gece yarısı çatı katı yangını paniğe neden oldu
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük